+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az elmúlt hetekben Karácsony Gergely számos fórumon azt állította, hogy a kormány megszorítja, kivérezteti a fővárost, miközben a világ minden pontján a koronavírus miatti három hónapos leállás okozott gazdasági visszaesést. Erről Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszélt a Hangolóban. A politikus hangsúlyozta: ahogyan a kormány a bajok orvoslására gazdaságvédelmi akciótervet dolgozott ki, a főpolgármesternek is a károk felmérésére és a jövő újragondolására kellene koncentrálnia.

Láng Zsolt felidézte: a Fidesz-frakció például azt javasolta Karácsony Gergelyéknek, hogy a három hónapos leállás miatt kihasználatlan, ám korábban kifizetett éves BKV-bérleteket az érintettek hadd vigyék át térítésmentesen a következő évre, ám az ellenzéki vezetés úgy tűnik, nem kívánja kártalanítani a budapestieket.

A politikus kitért az előző fővárosi önkormányzat korrupciógyanús ügyleteit vizsgáló bizottságának létrehozására is. Kiemelte: sokat elmond a szándék tisztaságáról az, hogy a testület feladatait úgy határozták meg, hogy a Mesterházy Ernő és Hagyó Miklós nevével fémjelzett korszakot nem vizsgálhatják.