+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A korábban elindult új támogatási rendszer elsősorban a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottakat és a kutatás-fejlesztés területén dolgozókat érinti – mondta el rádiónkban Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. A héten emellett a munkahelyvédelmi támogatás mellett a munkahelyteremtő támogatásokat is elindították, amellyel további hetvenezer állás maradhat meg. Az államtitkár hangsúlyozta: bár a koronavírus elsősorban a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt cégeket sújtotta, a munkahelyteremtő támogatásokra bármilyen vállalkozás pályázhat, függetlenül attól, hogy melyik szektorban működik.

Bodó Sándor reagált azokra az ellenzéki felvetésekre, melyek szerint az álláskeresési támogatás idejét a mostani háromról kilenc hónapra kellene bővíteni. Úgy fogalmazott: a kormány nem ezen a szemüvegen keresztül nézi a világot, az a cél, hogy az állásukat elveszített emberek minél előbb visszakerüljenek a munkaerőpiacra.

A politikus beszélt arról is, hogy nagyjából ötvenezerrel nőtt a regisztrált munkakeresők száma március 12-e és április vége között.