+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője szerint Pikó András polgármester nem tudja megmutatni a költségvetésben azt a 1,2 milliárd forintot, amit állítása szerint a kormány a koronavírus elleni védekezés során elvon a kerülettől. Vörös Tamás kiemelte, ezt az összeget még a kerület előző polgármestere Sára Botond lobbizta ki fejlesztésekre, azonban a baloldali vezetés időhúzása miatt nem sikerült lehívni, így nem szerepelt a büdzsében. Hozzátette, ha valaki ennek ellenére mégis megtudja mutatni az összeg helyét a nyolcadik kerületi költségvetésben, nyomravezetői díjként 20 millió forintot kaphat.

Vörös Tamás szerint azonban félő, hogy ez nem fog bekövetkezni, mert ekkora pénzek nyoma szokott lenni egy kerület költségvetésében. Ezt azonban valójában a baloldal nem tudta lehívni a kormányzattól, elfecsérelték az időt, amit politikai kommunikációval töltöttek cselekvés helyett. Aztán amikor a fel nem használt pénzeket a kormány a koronavírus elleni küzdelemre fordította, akkor hazugság kampányba kezdtek arról, hogy ezt a pénzt Józsefvárosnak vissza kéne fizetnie, holott valójában nem is hívták le a kerületbe soha, elszalasztották a lehetőséget.

A Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője kiemelte: a 20 millió forintos nyomravezetői díj csupán szimbolikus jelentőséggel bír, ugyanakkor eltörpül amellett a 250 millió forint mellett, amit a kerületi baloldal saját politikusainak a fizetésemelésére költ. A frakcióvezető úgy látája, a rend és a közbiztonság tekintetében a kerület baloldali vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy Józsefváros visszatérjen a 2010 előtt állapotokhoz.