+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség elnöke a Karc FM-en elmondta: a korábban elmaradt turisták elsőként itthon térhetnek vissza a szálláshelyekre, hiszen általában kis kapacitású, vidéki helyszínekről van szó, ez pedig előnyt jelent nekik. A vendégek ugyanis most elsősorban a biztonságot keresik, az vált számukra kulcskérdéssé.

A szakértő szerint a magyar utazók itthon vannak a legnagyobb biztonságban, ismerik a szabályokat, a nyelvet. Külföldön most nem lehet tudni, milyen szabályok lesznek az előre lefoglalt utazás időpontjában. “Nem tudják például, hogy ha a horvát tengerparton mivel jár majd egy tüsszentés.” Ezek kockázati elemek, amelyek Magyarországon nincsenek, ezért abban bíznak, hogy akik külföldre utaztak volna, azok is inkább itthon maradnak

Frankó Pál hozzátette, hogy a biztonságot szolgálja a szabályok betartása, ami egyébként is jellemző a hazai szálláshelyekre, így például csak egészséges dolgozókat alkalmaznak és gyakrabban fertőtlenítenek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a falusi szolgáltatások igénybevétele azért is fontos, mert ezzel a vendégek a magyar családok megélhetését támogatják.