+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A koronavírus miatt mind a munkáltatók, mind a munkavállalók igyekeznek rugalmasan kezelni a helyzetet, ezért a legtöbb cégnél már el is rendelték az általános otthoni munkavégzést. Szűcs László, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda munkajogi szakértője a Karc FM-en kifejtette, a “home office” mindkét fél érdekét szolgálja, hiszen így a munkahely is egészséges és biztonságos marad, miközben a dolgozó is teljes értékű munkát végezhet és a bérét is megkapja. Ha ugyanis fizetés nélküli szabadságban állapodnak meg, a munkavállaló nem kap bért és így a társadalombiztosítás szempontjából is ellátatlan lesz.

Erre tehát érdemes legfeljebb pár napos, áthidaló megoldásként tekinteni. Ugyanez igaz arra az esetre, amikor a dolgozó a gyermekére hivatkozva marad otthon, hiszen ekkor sem jár fizetés. Szűcs László szerint ezért ezt a státuszt szintén ajánlott csak rövid ideig alkalmazni, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkáltató köteles engedélyezni ezt, és ez idő alatt nem is mondhat fel a munkavállalónak.

A szakértő a házi karanténról elmondta, hogy az is fizetés nélküli helyzet, de ugyanolyan, mint a betegszabadság, tehát táppénz jár a munkavállalónak, a fizetett szabadság esetében pedig továbbra is kapja a bérét. Szűcs László hozzátette: sok helyen – pl. a termelésben – nem megoldható a home office, így ott más lehetőségekben kell gondolkodni. Szerinte ugyanakkor a legújabb intézkedések is a rugalmasabb munkaidőbeosztás irányába mutatnak, hiszen a kormány felismerte, hogy a veszélyhelyzetet a jelenlegi szabályozás nem tudja maradéktalanul kiszolgálni.