+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Molnár Imréné, a Jószolgálat-díj idei kitüntetettje a Karc FM-nek azt mondta: a díjjal nemcsak az ő munkája kapott elismerést, hanem az a csaknem 400 ember is, akivel az évek során együtt dolgozott az Önzetlenül Segítők Paks Nonprofit Alapítvány keretén belül. 2002 óta hetente 150-200 embert látnak el, kezdetben elsősorban a hajléktalanokat, a szálló megnyitása óta azonban közülük kevesebben fordulnak hozzájuk.

A szociális járadékból és közmunkából élők, valamint a nagycsaládosok sokszor kérnek tőlük segítséget, hiszen – főként utóbbiak esetében – a gyermekek gyakran csak ebédet kapnak az iskolában, vacsorájuk nincs és sokszor hétvégén sem tudnak mit enni. Őket leginkább tartós élelmiszerekkel, illetve ruhákkal tudják segíteni.

Molnár Imréné azt is elmondta: most, a koronavírus miatti óvintézkedések betartásáért bezárták a házukat, ahol eddig osztották az adományokat, de hamarosan újra nyitnak és a fiatalok végzik majd a tevékenységet megfelelő védőruhában, higiéniával és kellő távolságtartással. Ha pedig ez a lehetőség is megszűnik, akkor házhoz viszik majd az élelmiszereket, ruhákat. Szerinte egyébként Pakson már sokkal fegyelmezettebbek az idősek, mint korábban, hiszen tudják, hogy a korlátozásokat a saját biztonságukért és a családjukért hozták meg.