+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Tarik Demirkan, a Turkinfo főszerkesztője a Karc FM-nek azt mondta: a koronavírus okozta határlezárások érintik a török-görög határon várakozó mintegy kétezer embert is, akik emiatt egyre feszültebbek. Emiatt történtek nemrég összecsapások a migránsok és a hatóság között. Ezek az események azonban most a török médiában alig jelennek meg – ellentétben a korábbiakkal –, hiszen az állam most a koronavírus lassításával van elfoglalva.

Tarik Demirkan szerint egyébként a török állam a betegség ügyében idejében lépett és megfelelő intézkedéseket hozott, hiszen a fertőzés még nem terjedt el nagyon. Ráadásul már bejelentettek egy gazdasági programot is, amelyben a leginkább kitett ágazatoknak pénzügyi támogatást nyújtanak, bizonyos adók fizetését felfüggesztették, emelték a nyugdíjakat is, valamint a legkisebb jövedelemmel rendelkezőket anyagilag is segítik.

Szerinte ezek végrehajtásához van még elég tartalék a költségvetésben, de az már kérdéses, hogy az ígért újabb döntések megvalósíthatók-e, mivel az eddigi szíriai és iraki háború szinten minden pénzt felemésztett.