+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő szerint az Európai Bizottság helyesen döntött az unió külső határainak harminc napos lezárásáról, a beutazás korlátozásáról és egy 37 milliárd euros pénzügyi keret létrehozásáról a gazdasági károk mérséklésére. Ezek a döntések azonban csak a nemzetállami lépések kiegészítésére elegendők.

A néppárti politikus emlékeztetett: a koronavírus ellen született korlátozások az unió működésére is hatnak, hiszen az bizottság javaslatait az európai parlamentnek is el kell fogadni, de a légiközlekedés leállása miatt ez most gyakorlatilag lehetetlen. Ráadásul, ha mégis megtartanák az ülést Strasbourgban, az európai parlamenti képviselőknek hazatérve önként kéthetes karanténba kellene vonulniuk.

Deutsch Tamás kiemelte: jelenleg a döntéshozatali folyamatokra keresik a megoldást Brüsszelben, ahol most vált világossá, hogy nincsenek felkészülve a álsághelyzetekre. Az európai parlamenti képviselő szerint Magyarország időben hozta meg a vírus terjedésével kapcsolatos óvintézkedéseket, ez az időszak pedig egyértelműen a védekezés és nem a politikai csatározás ideje. Simon-Palov Judit interjúja.