+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Így reagált a Karc FM-nek Nacsa Lőrinc Kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arra, hogy a magyar ellenzéki politikusok nem támogatták a rendkívüli jogrend meghosszabbításának a lehetőségét. Hozzátette: noha a balliberális pártok a hétpárti egyeztetésen még azt mutatták, hogy egyetértenek a koronavírus járvány miatt elrendelt rendkívüli jogrend és veszélyeztet meghosszabbításával, hétfőn a parlamentben ismét azzal kellett szembesülni, hogy saját kicsinyes politikai érdeküket előrébb valónak tartják, mint a magyarok biztonságát.

Nacsa Lőrinc emlékezetet, a törvény – minden híresztelés ellenére – nem ad teljhatalmat a kormánynak, az igazságügyi miniszter az ellenzék kérésére vette bele a törvénybe a szükségesség és arányosság kitételét a válsághelyzet kapcsán, de az is garancia, hogy csak a koronavírus járvánnyal összefüggésben ad eszközöket a kormánynak.

Azzal, hogy az ellenzék hétfőn nem támogatta, hogy a házszabálytól eltérően már kedden tárgyaljon a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, a kérdés jövő kedden kerülhet a parlament elé. Nacsa Lőrinc hozzátette, ez a meghozott intézkedések tekintetében eredményezhet majd jogvitát, – miután a rendkívüli jogrend átmenetileg március 26-án lejár, – azonban most a legfontosabb a magyar emberek egészsége és biztonsága, ennek érdekében pedig továbbra is mindent elkövet a kormány. Pelyach Gergely interjúja.