+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Béres József életének legboldogabb időszaka volt a rendszerváltás után – mondta a Hangolóban a Béres Gyógyszergyár elnöke. A Béres csepp feltalálója – a sok üldöztetés után – akkor kapta a legmagasabb állami és tudományos kitüntetéseket, a terméke alapjain létrejött egy gyógyszergyár és 2000-ben gyógyszerré is nyilvánították találmányát. Elismert tudós lett, szobra bekerült a Semmelweis Orvostudományi Múzeumba. Fia, Béres József a 100 éves évforduló kapcsán a Karc FM-en elmondta, számtalan rendezvényen idézik fel édesapja munkásságát. Kisvárdán, ahol élete jelentős részét töltötte szobrot avatnak és Lakiteleken a nemzet nagyjainak csarnokában is szobrot kap.

A Béres Gyógyszergyár ma is azt a humanizmust és segíteni akarást képviseli, amit mindig. Hozzátette: a legnagyobb, teljesen magyar tulajdonú gyógyszergyár jött létre a csepp alapjain és a nagy tőkeerős gyógyszergyárak mellett csak úgy tudnak talpon maradni, ha más stratégiát követnek. Ennek lényege az egészség megőrzését és a betegségek megelőzését segítő pirulák gyártása. Ma már Ukrajnában, Romániában, de Nyugat-Európában és a Távol-Keleten is vannak piacaik. Hitelesség és minőség, ez a jelszavuk – hangsúlyozta a Béres Gyógyszergyár elnöke.

Béres József 1920. február 7-én született Záhonyban. Biokémikusként a növények immunrendszerét vizsgálva jött rá, hogy az általa létrehozott vegyület – a későbbi Béres Csepp – emberi gyógyításra is használható. A Kádár rendszer nem ismerte el tevékenységét, üldözte, meghurcolta, bűnvádi eljárás is indult ellene kuruzslás vádjával. A róla készült dokumentumfilmet betiltották. A rendszerváltás után gyógyszergyárat alapított, 2002-ben Széchenyi díjat kapott. Az élete legküzdelmesebb 10-12 éves szakaszáról készült játékfilm a 70-es években játszódik és a napokban került a mozikba, A feltaláló címmel.