+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint tenni kell valamit, hogy az iskolákban helyreálljon a rend és a pedagógusnak ne kelljen rettegnie az órákon. Böröcz László erről a Karc FM reggeli hírműsorában beszélt. Elmondta: az EMMI olyan jogszabályokat dolgoz ki, melyek segíthetnek a megoldásban. Szerinte jó, hogy nyilvánosságra kerültek olyan felvételek, melyeken diákok fenyegetnek, bántalmaznak, szidalmaznak tanárokat, mert a felvételek visszatartó erejűek is lehetnek.

A Fidesz nem kezdeményez törvénymódosítást, de a szaktárca javaslatait támogatni fogják, ha az az Országgyűlés elé kerül. Szerinte megoldás lehet az iskolák bekamerázása, biztonsági őrök alkalmazása, vagy szakemberek segítsége a problémás gyerekeknél, hogy megelőzzék a bajt. Szerinte a szülők érdeke is az, hogy az iskolákban nyugalom és jó légkör legyen. Hozzátette: nincs mentség az ilyen erőszakos cselekedetekre és zéró toleranciát kell hirdetni.

Az elmúlt hetekben Gyöngyöspata, Nagykáta és Mezőtúr iskoláiból olyan felvételek kerültek ki a közösségi hálóra, melyeken diákok fizikailag bántalmaznak tanárokat. Egy győri középiskolás fiú tavaly decemberben késelte meg osztályfőnökét. Szakemberek szerint a nyilvánosságra került esetek csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert terjed a fizikai erőszak az iskolákban.