+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Készenléti Rendőrség igazgatója szerint csak a tulajdonosi szerkezetben történt változás, a légi mentést a mentőszolgálat szakemberei látják el. Nagy György erről a Karc FM reggeli hírműsorában beszélt. Hozzátette: a Légimentő Nonprofit Kft. tulajdonosi jogait január elsejétől a Készenléti Rendőrség gyakorolja, az új helikoptereket is a rendőrség szerezte be és az ő tulajdonukban van. Szerinte az új, Norvégiából vásárolt gépek – bár 7-14 évesek – de sokkal korszerűbbek, mint a korábban Ausztriából béreltek. Példaként említette, hogy robotpilótával, időjárásradarral rendelkeznek, és éjjel látó készüléket is használhatnak a pilóták.

A gépek lélegeztető és újraélesztő valamint ultra-berendezésekkel is fel vannak szerelve. A kilencből hét teljesít szolgálatot a légibázison, kettő tartalékban van. Nagy György beszélt arról is, hogy egyelőre nincs változás a légimentő-bázisok helyszíneiben, így Sármelléken, Debrecenben, Pécsett, Budaörsön, Miskolcon, Szentesen és Balatonfüreden vannak a helikopterek, de már épülnek az új, saját tulajdonú bázisok és változások lesznek a helyszínekben is. Pécs helyett Szekszárdra, Sármellék helyett Marcaliba és Debrecen helyett Hajdúsámsonba költöznek át még idén a mentőhelikopterek.

A kormány 2018-ban döntött a helikopterek megvásárlásáról, hogy ne kelljen azokat bérelni, hanem saját tulajdonba kerülhessenek. Az egészségügyi szakmai irányítást az OMSZ végzi és a mentőhelikopterek riasztása és irányítása is a mentésirányítás országos rendszerében történik.