+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint sokféleképpen ki lehet számítani, hogy hozzávetőleg hány szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyből. Az biztos, a legfeszítőbb a helyzet a fővárosi és közép–magyarországi régió fekvőbeteg ellátásában, ahol sok esetben csak úgy lehet biztosítani a kellő létszámot, ha nem megfelelő szakképzettségű dolgozók is műszakot vállalnak. Dr. Balogh Zoltán a Karc FM-en kifejtette: lehet kutatni a munkaerőhiány okait, azonban „amíg a szidolozók fizetése más ágazatokhoz képest nem versenyképes a probléma nem oldódik meg.”

Az érdekképviseleti vezető kiemelte, a 2010-ben kezdődött öt lépcsős béremelés komoly segítség, ugyanakkor szükség van a folyamat továbbvitelére és életpályává bővítésére. Állítása szerint az eddigi beavatkozások nagyon jelentősek voltak a kormányzat részéről, de mivel ezzel párhuzamosan más ágazatokban is történtek kedvező változások, ezek továbbra is Magyarországon belül vonják el a szakembereket.

A kamarai elnök kiemelte, a speciális helyzetből adódóan az egészségügyi szakdolgozók kiemelt munkaterhelésnek vannak kitéve így a nekik járó anyagi juttatásokon felül azzal is foglalkozni kell, hogy a beosztásokon és a kórházakban alkalmazott eszközökön keresztül ez leterheltség hogyan csökkenthető. Példaként említette az olyan beteg monitorozó rendszereket, amivel az ápoló könnyen érzékelheti, hogyan változik a beteg állapota, de a gyógyszer adagoló rendszerek vagy az adminisztrációt könnyítő eszközök is ide sorolhatóak, amelyek 2-3 ember munkáját is megkönnyíthetik egy-egy területen

Dr. Balogh Zoltán a munkaerő-problémák megoldásában jó iránynak nevezte, hogy az ország 16 kórházában épülnek, vagy újulnak meg nővérszállók, valamint az egészségügyi ösztöndíjakat, melyeket szerinte csak a hiányszakmákat választó diákoknak kellene kapni.

A kormány lépcsőzetes béremelés segítségével akar javítani az ápolók jövedelmi viszonyain. 2016-hoz képest 2022-re 72 százalékkal emelik a béreket. AZ „Ápoló leszek” program keretében idén 3200 tanuló kap havi ösztöndíjat és 16 helyszínen épül illetve újul meg nővérszálló. Ez utóbbira 8,8 milliárd forintot fordít a kormány. A KSH adatai szerint a betöltetlen ápolói állások száma 3761, ez 3,6 százalékos hiányt jelent.