+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Ki kell vizsgálni, hogy mi minden történt a kerületben az elmúlt években és meg kell hallgatni az érintetteket – hangsúlyozta a Hangolóban Kispest LMP-s önkormányzati képviselője. Ferenczi István azért kezdeményezte a bizottság felállítását, mert a szocialista képviselő Lackner Csaba egy nyilvánosságra került videó- és hangfelvételeken korrupcióról beszél és ez az egész önkormányzat munkáját érinti. Ferenczi István elmondása szerint mostanra eldőlt, hogy mely személyeket delegálják az egyes pártok a testületbe. Szerinte a kerület MSZP-s polgármestere Gajda Péter sem fogja megakadályozni a tényfeltáró bizottság felállítását, de a polgármesternek kell majd benyújtania a határozati javaslatot a közgyűlésnek. Ez eddig nem történt meg.

Ferenczi István azt szeretné, ha a tényfeltáró bizottság ülései és meghallgatásai nyilvánosak lennének, de tudja, hogy egy zárt ülésen őszintébbek lennének a meghallgatottak. Szerinte az ő bizottságuk nem fogja akadályozni a nyomozati hatóságok munkáját, sőt ők esetleg át tudnának nekik adni fontos információkat.

A múlt év végén több felvétel került nyilvánosságra, ahol Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő fehér poros zacskót lengetve korrupciós ügyekről beszélt, megemlítve a kerületi vagyonkezelő vezetőjét és Gajda Péter polgármestert is. A felvételen a baloldali képviselő úgy fogalmazott: „aki nem keres meg évente 100 milliót önkormányzati képviselőként, az hülye.” A Nemzeti Nyomozó Iroda több szálon is nyomoz az ügyben. Lackner Csaba jelenleg is önkormányzati képviselő Kispesten, de már nem az MSZP-ben politizál.