+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Bár állítása szerint nem akart tisztogatni, a múlt heti, alakuló ülésen csaknem félszáz önkormányzati dolgozót mentett fel azonnali hatállyal Újpest momentumos polgármestere – mondta el a Karc FM-en a kerület korábbi alpolgármestere. Molnár Szabolcs tájékoztatása szerint a jegyző mellett a kerület összes gazdasági vállalkozásának vezetőjét, felügyelő bizottságát és igazgatótanácsát felállították anélkül, hogy korábban bárkivel is egyeztettek volna. A Fideszes képviselő szerint a balliberális többség valószínűleg még egymással sem beszélte meg a döntéseket, hiszen a helyi, Újpesti Egészségügyi Kft élére kiszemelt új vezető személye még köztük is olyan heves vitát váltott ki, hogy Déri Tibor polgármesternek vissza kellett vonnia a javaslatát. A helyszínen, napirend előtt egy perccel kiosztott dokumentumokból ugyanis kiderült, hogy azt a Havas Szófiát jelölnék az SZTK élére, aki a Demszky Gábor vezette fővárosban az egészségügyi bizottság elnökeként tevékenykedett és akit személyes felelősség terhel a fővárosi egészségügy tönkretételéért – fogalmazott a politikus. Molnár Szabolcs azt is hozzátette: a többi új cégvezetőről úgy döntött a képviselő-testület, hogy a nevükön és a lakcímükön kívül semmi egyebet nem lehetett tudni róluk, hiszen szakmai múltjukról, életrajzukról semmit nem tartalmazott a kinevezésükről szóló előterjesztés.

A volt alpolgármester azt is elmondta, hogy több, már megkezdett beruházást is leállítottak a testületi ülést követő szakbizottsági tanácskozáson, de az okokról a kormánypárti képviselőket nem tájékoztatták. Az önkormányzati testületek ülésein egyébként a Fidesz-KDNP azért nem tud részt venni, mert a kerület balliberális vezetése a korábban szokásosnál lényegesen kevesebb bizottsági helyet ajánlott a polgári oldalnak, ezért egyelőre nem tudtak azokba tagokat delegálni.

Molnár Szabolcs az állítólagos irat-megsemmisítésekről azt mondta: Wintermantel Zsolt, volt polgármester a jogszabályban előírt összes dokumentumot átadta utódjának, minden leltári tárgy a helyén maradt, hivatalos iratok nem tűntek el – a volt kollégák legfeljebb a személyes dolgaikat vitték el az irodából. A korábban gazdasági ügyekért felelős alpolgármester megismételte: az átadás-átvételkor az önkormányzat bank- és állampapír számláján 9 milliárd forintnyi likvid pénzeszköz állt rendelkezésre, az ezévi költségvetés nem tartalmazott hitelfelvételt és biztos lábakon állt. Simon-Palov Judit interjúja.