+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Magyar Ferenc az intézmény kancellárja a Karc FM reggeli hírműsorában elmondta: a vezetőség már középtávon azzal számol, hogy az egyetem bekerül a világ száz legjobb agrárorientációjú oktatási létesítménye közé. Hozzátette: a mostani, újabb átalakítást elsősorban a hatékonyság növelése indokolta, ezért a Szent István Egyetem vezetősége több átfogó fejlesztési irány megvalósításáról döntött az intézmény újra pozicionálása érdekében. Ennek megfelelően kerül sor egyes telephelyek és az oktatást-kutatást végző szervezeti egységek összevonására. Magyar Ferenc hangsúlyozta, hogy jelenleg öt magyarországi és három külhoni campuson folyik az oktatás, a fenntartás pedig jelentős forrásokat emészt föl, miközben a hallgatók száma enyhe csökkenést mutat.

A képzési és szolgáltatási, infrastrukturális kapacitások racionálisabb kihasználásával nemcsak a szarvasi telephely, hanem az egész intézmény hatékonysága növelhető, a képzés és a kutatásfejlesztés, valamint az innováció piaca ugyanakkor jelentős mértékben bővíthető. A kancellár elmondta: a Szent István Egyetem oktatást-kutatást végző szervezeti egységei hamarosan intézeti struktúrába szerveződve folytatják tevékenységüket, melynek részét képezi a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar átalakítása is.

A Kar 2020. február 1-től – közvetlen rektori irányítás mellett – Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább, tevékenységének középpontjában a szakirányú továbbképzések mellett a kutatás áll. Az intézet elsődleges feladata az agronómiai, biológiai, ökológiai, talajtani és környezettudományi diszciplínákhoz kapcsolódó szakirányú továbbképzések szervezése, tudományos kutatásokban való részvétel, továbbá kutatás-fejlesztés a mezőgazdasági vízgazdálkodás és öntözés területén – közölte Magyar Ferenc. (fotó: Szent István Egyetem)