+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

… ugyanakkor még hiányosak az ismeretek – mondta a Karc FM-en Antal Emese dietetikus. Felmérések bizonyítják, hogy egyre több az olyan ember, aki szeretne az egészséges étkezés útjára lépni, de még nehezen kérnek segítséget. Sokan az interneten összeszedett információkat tartják követendő mintának. Éppen ezért gondolják például azt, hogy a laktóz, glutén vagy cukor mentes élelmiszerek sokkal egészségesebbek, mint a többi élelmiszer. Antal Emese felhívta a figyelmet arra, hogy egy haspuffadásból nem kell rögtön arra következtetni, hogy valakinek ételallergiája van. Az allergia az immunrendszer alulműködéséből eredő, az intolerancia pedig az emésztő rendszerből eredő probléma. Fontos ezeknek a felismerése, és a megfelelő kezelése. Legfontosabb cél, hogy mind a szakemberek képzésében, mind a társadalomban elterjedjenek azok a fontos és hiteles információk, amelyek segítenek eligazodni az élelmiszerekkel kapcsolatos kavalkádban. Csesznák Anikó interjúja.