+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Törzsutas

Hol és miért számít vétségnek bal kézzel enni? Hogy lehet eligazodni Tokióban, a világ egyik legnagyobb kiterjedésű városában, ha nincsenek utcanevek? Mire használják az indiánok a telefont az erdő közepén, ha nincs térerő? Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre a legjobb válasz egy tele pakolt hátizsák és egy repülőjegy, de szerencsére korántsem az egyetlen.

A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.

Hogyan lehet minél olcsóbban repülőjegyet vásárolni? Hogyan lehet ingyen szállást találni külföldön? Mit együnk vagy mit ne együnk külföldön, hogy a város felfedezése helyett ne a mosdóban töltsük a szabadságunkat? Természetesen a sok-sok külföldi csoda bemutatása mellett arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy az itthoni kincseket is minél többen megismerjék.

Jártak már Budapesten városnéző sétán? Bicikliztek már a Balaton parton? Kirándultak a felújított Kéktúra útvonalon? Barangolják be velem és vendégeimmel együtt hazánkat és a nagyvilágot!
Váljanak Önök is Törzsutassá, idegenvezetőjük, Back Réka. Törzsutas minden pénteken délután 3 órától.

Következő adás
2018. 12. 14. 15:00 - 16:00
Törzsutas
Bali Indonézia 17 ezer szigete közül az egyik, talán a legismertebb. Ezen az egzotikus vidéken Harmincz Rita vezeti körbe a Törzsutas hallgatóit. A sárgaruhás lány, ahogy Ritát utazós körökben ismerik, mesél majd különleges helyi szokásokról éppúgy, ahogy elárulja azt is, miért nem tudják a balinézek, hogy hány évesek, de kiderül az is, a megnövekedett turizmus miként hat a sziget élővilágára. Törzsutas pénteken délután három, ismétlés este kilenc órától, Back Rékával.
Legutóbbi adás
A korábbi műsorok felvételeit meghallgathatja az Archívumban.