+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Poétikon

Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül.

A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát.
A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén.
Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből?
Bicentenárium: Aranykori töredékeink mentén kortársak és kutatók reflexiót ismerhetik meg Arany János munkásságával kapcsolatban. A Poétikon így tiszteleg, és járul hozzá az Arany János-emlékévhez.
Karcor Király, Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre.

Következő adás
2017. 07. 23. 12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő vendége Juhász Anna, irodalmár, irodalmi menedzser, "irodalmi iron lady" lesz, akivel az "Annaság" mítoszáról, az Anna név irodalomban betöltött szerepéről beszélgetünk és az is kiderül majd, mitől lesz különleges az idei, 192. Anna-bál. Aranykori-töredék rovatunkban pedig Hetényi Milánnal a FolkEmbassy együttes énekesével beszélgetünk. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
Legutóbbi adás
A korábbi műsorok felvételeit meghallgathatja az Archívumban.