+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Adásrend

2017. 02. 21. Kedd

00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 07:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
07:00 - 09:00
Álláspont
Hogyan vizsgázott a rendkívüli hidegben a szociális ellátórendszer? Többek között erről kérdezzük Czibere Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárát. Beiktatták Donald Trumpot, az Egyesült Államok új elnökét. Erről is beszélgetünk Orbán Balázzsal, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával. Milyen új szállítógépekre lehet szüksége a Magyar Honvédségnek, a becsülettel kiöregedett ukrán An-26-osok helyett? Popeják Péterrel, a Magyar Honvédség alezredesével készítünk interjút. Álláspont, a Karc FM vasárnap reggeli közéleti magazinja. Szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula. Adás: vasárnap reggel 7-től 9-ig; ismétlés: vasárnap este 7-től 9-ig.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A Kádár-korszakban a megbízhatóság mindent felülírt, hiszen az októberi forradalom hősei a munkások, az egyszerű budapesti emberek közül kerültek ki. Vagyis a forradalmár mindenkiben ott lappang – ezt gondolták a hatalomba visszakerült kommunisták. Éppen ezért különösen fontos megbízást kapott, aki egy-egy cég, vállalat vagy intézmény személyi ügyeit vagy ahogy akkor mondták káder-ügyeit tartotta kézben. Erről beszélgetünk a Farkasverem vendégeivel Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével és Szpisák Mónika, az intézmény kutatójával. Farkasverem. A Karc FM történelemórája Belénessy Csabával, vasárnap reggel kilenckor, ismétlés ugyanaznap este kilenckor.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig – vallja Nagy László nyelvész. Vasárnap folytatjuk beszélgetésünket az MTA doktorával. Majd vendégünk lesz Pék Zoltán műfordító, akivel a Felhővadászok című könyvről és műfordítás rejtelmeiről beszélgetünk.Várja Önöket az Asztal köré vasárnap 10-től délig Szántó Georgina és Farkas Beatrix.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Gondolatok Európa védelméről című könyvében Földi László 12 pontban összegzi miként menthető még meg az iszlám invázióval veszélyeztetett kontinensünk. Erről beszélgetünk a titkosszolgálati szakértővel. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Vajon miért szorulnak génbanki védelemre a magyar pásztor- és vadászkutya-fajták? Hogyan működik az új online felület, ahol a kutyatenyésztők és leendő gazdák egymásra találhatnak? A hétfői Spájzban megkérdezzük. Akár színházban is eltölthetjük azt az időt, amit a délutáni dugóban szoktunk: a József Attila Színház rövid előadásokat kínál a csúcsforgalom óráiban. Szó lesz az igencsak fotogén Karinthy Frigyesről is: képes albumban gyűjtötték össze az írót ábrázoló fényképeket. Zárásként Budapest 10 legjobb éttermét is megismerhetik! Várja Önöket 9 és dél között Petz Margó és Emesz Lilla.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Péntek óta már nemcsak szavakban, és ígéretekben, hanem tettekben is megnyilvánul az Egyesült Államok új elnöke. A globalizációból kimaradtak sokat várnak tőle Amerikában, de vajon milyen hatással lehet sokat hangoztatott gazdasági patriotizmusa a világra? Kell-e védővámokra számítani az USA – ba szállítóknak? A szabadkereskedelmi egyezmények megtörnek, vagy még inkább az erősebb fél érdekeit szolgálják? Ezekről is beszél Dobozi István a Világbank Amerikában élő tanácsadója hétfőn, déli fél egykor, illetve az ismétlésben este fél hétkor Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
4 évesen még alig érte fel a cimbalmot, de már akkor legkedvesebb játékszerévé vált a ritka hangszer. Végig járta a klasszikus zeneoktatás állomásait, majd szenvedélyesen kutatta a több ezer éves húros hangszer történetét. A Cimbalom Világszövetség alapítójaként számos alkalommal Magyarországra hívta a világ sokoldalú muzsikusait. Zeneszerző, előadó és tanító; elsősorban a cimbalom klasszikus megszólaltatására neveli növendékeit. Herencsár Viktória, cimbalomművész lesz Emesz Lilla beszélgetőtársa a hétfői Karcolatban.
14:00 - 15:00
Periféria
Bitcoin - Egy egyre gyakrabban hallott kifejezés az informatikában. Amerikában azonban a gazdaság egy fontos mérföldkövét látják a sokak számára érthetetlen virtuális fizetőeszközben. Miben segítheti mindez a pénzügyeinket? Erről is hallhatnak a hétfői Perifériában a Karc FM informatikai műsorában.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Edzés - a szó, amit férfiak és hölgyek egyaránt egyre gyakrabban hangoztatnak. Milyen egy jó testmozgási forma egy hölgynek, és milyen egy úriembernek? Érdemes-e koedukált edzőterembe járni, vagy csak menjünk ki futni a Margitszigetre? Mennyi szabadidőt fordítsunk testünk - és ezáltal közvetve lelkünk - egészségének fenntartására? Erről is beszélget Palkó Zsuzsa és Németh Gábor a Karcátlanokban.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Nem tudott érdemben emelkedni a Duna House árfolyama a tőzsdei bevezetés óta, inkább enyhe lecsorgás volt jellemző a forgalom pedig szánalmasan alacsony. Pedig a céggel kapcsolatban azért jöttek jó hírek is. Az Elszámoló vendége Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője. Hétfőn a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés 23 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Mindenkit megérintett a veronai buszbaleset tragédiája, de félelemmel nem élhetünk. Gyermekeink újabb táborokba indulnak: hogyan kezeljük szülőként, miben segítsünk, hogy szorongás nélkül keljenek útra? A mentőszolgálat munkatársai azonnal a baleset helyszínére siettek - mit tesznek lehetővé a nemzetközi kapcsolatok, hogyan dolgoznak együtt a szakemberek? A keddi Spájzban arra is rákérdezünk: hogyan szerezhetjük vissza kölcsönadott pénzünket és hogyan bírhatjuk rá a közös költség fizetésére a nem fizető tulajdonostársakat? Várjuk Önöket 9-től délig!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Olimpia-ellenes mezben lépett a nyilvánosság elé a legújabb, politikai célokat maga elé tűző úgynevezett civil szervezet. De mi lesz a régiekkel? Kidobják Juhász Pétert, Karácsony Gergelyt, Szél Bernadettet, mehetnek a süllyesztőbe? És mi lesz Vona Gáborral, aki már a kötelező betelepítési kvótát is elfogadhatónak nevezte azon a kereskedelmi televíziós csatornán, amelynek korábban a beszántásáról értekezett? – erről beszélgetünk a keddi Kérdőjelben Deák Dániellel, a Nézőpont Intézet elemzőjével. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedd 12:25; ismétlés: 18:30.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Lezajlott a világelit szokásos davosi fóruma. Hozzájárult – e a látványos esemény a világ előtt tornyosuló problémák, mindenekelőtt a szegények és gazdagok közötti szakadék csökkentéséhez? Foglalkoztak-e a Brexit és az amerikai elnökválasztás meglepetése mögötti okokkal? Mire jutott a „felelős vezetés” kérdéskörét, és a középosztályok zsugorodását is napirendre tűző klub a megoldások tekintetében? Káncz Csaba külpolitikai szakértő porfolió.hu. Az uniós pályázatok, majd szerencsés esetben az általuk megnyert pénzek, olyanok, mint a Nap a napraforgóknak. Ha fönn van az égen, odafordul minden tányér, nőnek a szemek, cikáznak a gondolatok, de ha nincs pénz az ablakban, akkor marad csak a vegetálás. Mindez miként mutat a térségben? Egy felmérés velünk együtt még három uniós ország pályázatait és szándékait térképezte fel. Harsányi Gábor ügyveztető igazgató Goodwill Consulting Kft. Boldogan tapogathatja virtuális zsebeit az önkéntes nyugdíjpénztárak tagsága. Megtakarításaik 5-6% - os átlag – hozammal zárták az elmúlt évet, pedig még nem is igazán jöttek rá a Választható Portfóliós Rendszer (VPR) ízére. A több mint 30 portfólió típus között ugyanis a konzervatívok mellett volt kockázatosak is, 2016 - ban kétszámjegyű hozammal. A Jegybank egy ajánlása ma már azt is tartalmazza, hogy a számlán gyarapodó összegek egy részét megosztva, ilyenbe is befektethessék a tagok, akik vajon bátrabbak lesznek a tavalyi eredmények után az idei portfólióválasztásban? Kravalik Gábor elnök Pénztárszövetség.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Nagy Laci Gitano napjaink egyik legtermékenyebb, legfoglalkoztatottabb dalszerzője. Több hazai előadóval dolgozik együtt zeneszerzőként és producerként, zenekarával állandó fellépői televíziós show műsoroknak. Gitano új korszakot nyitott zenei pályáján, hiszen A véremben él című harmadik szólólemezén az eddigi latin és mediterrán hangulatú dalok mellett az európai pop felé is elmozdult; a szó legszorosabb értelmében vett szólólemezt készített. Az új korong legütősebb felvételeit bemutatjuk a Hangadóban, ahol Bizse Ferenc faggatja Nagy Laci Gitanot. Az élő adáshoz hallgatóink is hozzászólhatnak kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Honvéd kadétképzés indul szeptemberben egy budapesti iskolában. A Honvédelmi Minisztérium munkatársával az új képzési forma bevezetéséről és a katonai életpálya népszerűségéről beszélgetünk. Majd szó lesz a nyugdíj melletti munkavégzés szabályairól és a gyermek és ifjúsági könyvek szemléjéről. Szerdán várja önöket 9.00 és 12.00 között a Spájzban Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Évente 6 millió ember hal meg a dohányzás miatt. Az Egészségügyi Világszervezet legújabb kutatása szerint ez a szám 8 millióra emelkedik 2030-ra. A WHO arra figyelmeztet,hogy a kormányok nem használják ki eléggé az adóztatásban rejlő lehetőségeket és nem tesznek meg mindent a dohányzás visszaszorításáért. A szerdai Kérdőjelben erről lesz szó Demjén Tiborral a Dohányzás Fókuszpont vezetőjével. Számít a figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten és több mint 20 vidéki városban. De milyen intézkedések szükségesek rövid és hosszú távon a szmog ellen? A Zöld Zóna következő adásában erről beszélgetünk Molnár Zsolttal a Főpolgármesteri Hivatal főtanácsadójával és Lenkei Péterrel, a Levegő Munkacsoport munkatársával. Szerdán 14 és 15 óra között ismét hallgassák a Zöld Zónát, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Az új román kormány egy olyan törvényt készül elfogadtatni, amely szerint közkegyelemben részesülnének az öt évnél nem hosszabb börtönbüntetéssel sújtott elítéltek egy része. A hatalom bírálói szerint a kormány a korábban elítélt korrupt politikusokat akarja megmenteni a felelősségre vonástól. Hogy mi az igazság, arról Barabás T. Jánost, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatóját kérdezi a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.l
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A színházba látogató közönség jogos igénye, hogy kiszakadva a mindennapi mókuskerékből, önfeledten nevethessen és szórakozhasson. A jó színész, ha akar, tud nevettetni. A magyar humor pedig világhírű. Nem meglepő tehát, hogy a néhány éve új helyszínen újjáalakult Vidám Színpad előadásai rendre teltházasok. A SztárKarcok adásában a Böröndi Tamás-Götz Anna művész házaspárt faggatja Bizse Ferenc színházi kulisszatitkokról, sikerről és megpróbáltatásokról szerdán este 8-tól. Az élő adáshoz hallgatóink is hozzászólhatnak.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Kiszabadulni a lakás vagy munkahely zárt világából, beolvadni egy színes csoportba, kizökkenni a napi rutinból úgy, hogy hat ránk a kert sokszínűsége, szépsége és maga a természet. A közösségi és iskolakertek hasznáról a csütörtöki Spájzban. Ma már egyetlen nőnek sem szabadna meghalnia méhnyakrákban, mert a betegség megelőzhető – ez az üzenete ennek a hétnek – érintettek, szakemberek a méhnyakrákról. A meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlanok – hétvégi kirándulásra invitáljuk hallgatóinkat a Pálvölgyi barlangba. Várja Önöket 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Meghalt a király, éljen a király! A monarchiák közismert váltás – mondata ráillik a magyar fogyasztóvédelemre. Mert januártól megszűnt ugyan a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, de van helyette más. Hogyan célszerű, hol, milyen kapaszkodókat igénybe véve érvényesíteni az új helyzetben a kapitalizmus legfontosabb szereplőjének a fogyasztónak a jogait? Ezekről kérdezi csütörtökön déli fél egykor, illetve az ismétlésben este fél hétkor a Regiszterben Siklósi Máté fogyasztóvédelmi szakértőt Kovács Anita.
13:00 - 14:00
Karcolat
Mözsi Szabó Istvánnak a festőművészet anyanyelve, így magyarságának vállalása is. A mester 90. születésnapjára „Életmű” kiállítást rendeztek Szekszárdon, a Művészetek Házában. A megnyitón ott járt Perjés Klára, a művésszel és barátaival készült beszélgetést 13 órakor hallhatják a Karcolatban, a műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Donald Trump amerikai elnök talán valóban beváltja ígéretét, és átköltözteti az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe. Ha tényleg így tesz, azzal várhatóan felbolydul az egyébként is zűrzavaros térség, amellyel Trumpnak foglalkoznia kell. A Horizont vendége Sayfo Omar, az Utrechti Egyetem szakértője, aki az előttünk álló időszak várható amerikai lépéseit elemzi. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente!
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Papp-Für János kortárs költő zenekara a Másik Oldal egyedi hangzásvilága egészen új dimenzióba helyezi a megszokott megzenésített versek eddigi műfaji beidegződéseit. A szerzemények hangszerelése is rendhagyó, hiszen a klasszikustól indulva az autentikus ütőhangszereken keresztül egészen a hammond orgonáig sok instrumentum megszólal. A FolKarc adásában a Másik Oldal első, nemrég megjelent albumát a Szív.Piros.Dal.-t mutatjuk be, miközben Papp-Für János és Ványai Anita vendégeskedik Bizse Ferencnél csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Folytatódik a Földművelésügyi Minisztérium által indított, „Fűts okosan!” elnevezésű társadalmi célú kampánya. A célokról és eddigi tapasztalatokról V. Német Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárral beszélgetünk. Szó lesz az aktuális légszennyezettségi adatokról, és arról is, miként végzik a méréseket. 10 óra után a többi között az űrtechnológia vívmányainak hétköznapi hasznosításáról tudhatnak meg sok érdekességet. Foglalkozunk a Magyar Patrióták Közösségének hétvégi jótékonysági eseményével, és szó lesz a szintén hétvégi Téli Sportágválasztóról is. A pénteki Spájzban várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Szántó Georgina.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Egymilliárd forintos pályázati alap a magyar kultúra és oktatás támogatására – a kiírás feltételeiről Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát kérdeztük. Aggasztó tendenciák jelentek meg Ukrajnában – jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Strasbourgban az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében. Németh Zsoltot a páneurópai szervezet újraválasztott alelnökeként a romániai közéleti-politikai viszonyokról is kérdeztük. Szintén a romániai történésekről nyilatkozott műsorunknak Mátis Jenő, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke is. Ezekről a témákról hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Várja Önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Tényeken túli világ, vagy tényeken túli igazság. Ezt a kifejezést tűzték a zászlajukra a liberálisok, miután veszített a jelöltjük az amerikai elnökválasztáson. A kifejezés súlyát jelzi az is, hogy a német nyelvtudományi társaság a tavalyi év szavának választotta azt, németben egy szóban fejezik ki ezt, amit mi magyarul körülírni próbálunk. De tényleg a tényeken túli világ a felelős a liberális utópia összeomlásáért? Vagy éppen az, hogy képviselői, ideológusai teljesen eltávolodtak a valóságtól, megpróbálva totálisan dekonstruálni annak kereteit. Az empírizmus visszavág a posztmodernek? – ezt a kérdést próbáljuk meg körüljárni a pénteki Karcolatban szakértő vendégünkkel, Hörcher Ferenccel, a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézetének igazgatójával. Szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: péntek délután egy órakor, ismétlés péntek este 10-kor, és vasárnap délután 4-kor.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Ismét rekordmennyiségű turista kelt útra Európában, a legtöbben Spanyolországba, Franciaországba és Olaszországba látogattak. De nem csak a nyugat-európai országok voltak népszerűek az elmúlt évben. Hazánkban is érezhetően többet üdültek a magyarok, csehek és főleg az olasz vendégek. A turizmus friss eredményeiről lesz szó a Törzsutas pénteki műsorában. Várja önöket Emesz Lilla.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Jazz és folk vonalon egyaránt otthonosan mozog, komponál és hangszerel, sőt, vezényel is! Ki lehet ez a sokoldalú művész? Nos, nem más, mint a nagyszerű énekes, Burján Orsi, aki Hollandiában szerzett diplomát, majd hazatérve, Pálinkálom nevű formációjával nagy sikerű koncerteket ad, de emellett pedagógusként is tevékenykedik. Gáspár Károly a JazzKarc január 27-i, 20:00 órától kezdődő adásában, Burján Orsival beszélget pályájáról, és további terveiről.
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Egy hét alatt duplájára nőtt az influenza fertőzöttek száma. Vajon hogyan segíthetnek a gyógyulásban, immunerősítésben és megelőzésben a gyógynövények, illóolajok? Milyen hatása van, és kinek ajánlják a fényterápiát? Hasznos tanácsok az egész család számára szombaton reggel 6-tól 9-ig az Otthon magazinban.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Miért változtatott a Budapesti bemutató előtt a darabon? A szerelemről és más démonokról című operájának kulisszatitkairól mesél Eötvös Péter zeneszerző. Vidámság, könnyedség, de mégis a mi világunk látlelete. - ezt mondja Juronics Tamás koreográfus most készülő Abszurdia című kortárs tánc előadásáról, amelyet a Budapesti Táncfesztiválon láthat majd a közönség. De emlékezünk Cseh Tamásra és szó lesz a bábszínházak hétvégi találkozójáról is, amelyet a Kolibri Színházban tartanak. Hangok, színek, ízek: szombat délelőtt 9-től 11-ig Mohácsi Szilviával.
11:00 - 12:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
13:00 - 14:00
Kódex
Három évtizede, hogy a fiatal erdélyi lány Magyarországra érkezett. Megérkezése után egy hónappal munkát talált a Magyar Művelődési Intézetben. Mára a Mesterségek Ünnepének szervezője, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója. Igyártó Gabriella a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton, 13.00 órától
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Hetedik helyen zárta a franciaországi világbajnokságot férfi kézilabda válogatottunk. A nemzeti csapat ezzel teljesítette a kitűzött célt, vagyis a legjobb nyolc közé kerülést, de a hét mérkőzésen mutatott teljesítmény több kérdést is felvet. Ezt elemezzük a szakember és a játékosok segítségével. A héten kinevezték az úszók új szövetségi kapitányát, Sós Csabát, aki terveiről, elképzeléseiről beszél az Előnyszabályban. Portré rovatunk vendége Beliczay Sándor vívó mesteredző lesz. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között várja Önöket Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 07:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
07:00 - 09:00
Álláspont
Interjút adott a Karc FM-nek a Klebelsberg Központ új vezetője. Solti Pétert terveiről és a magyar közoktatás állapotáról kérdeztük. Hogyan lehetne megelőzni a veronai buszbalesethez hasonló tragédiát? – ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal beszélgetünk. Álláspont, a Karc FM vasárnap reggeli közéleti magazinja. Adás: vasárnap reggel 7-kor; ismétlés: vasárnap este 7-kor. Szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula és Czirják Imre.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Vasárnap az Asztal körül adásában elvisszük Önöket a budapesti Bibliamúzeumba, ahol a szép, régi Bibliák mellett a Biblia keletkezésének hátterét is megismerhetik. Majd vendégünk lesz Vrabel Krisztina népszerű gasztroblogger, több receptkönyv szerzőjét, 2 gyönyörű kisfiú anyukája. Várjuk Önöket 10.00 és 12.00 óra között.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Oroszország helyzete, külpolitikája, gazdasága. Vlagyimir Putyin februári magyarországi látogatása előtt erről kérdezem Ilyash Róbertet. A Külgazdasági és Külügyi Intézet Oroszország szakértőjével arról is szót ejtünk, mindezt hogyan befolyásolják az új amerikai elnök várható intézkedései. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Mi ez a cirkusz? címmel látható hamarosan a mozikban a világot megjárt magyar artistacsapatról, a Recirquel újcirkusz Társulatról szóló film. A társulat a magyar cirkuszművészet erős technikai tudását és hagyományait megőrizve dolgozik a műfaj megújításán, amelyben az artisták mellett egyaránt hangsúlyos a zene, a tánc, az ének és a színház. A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben is csatlakoznak az erdei túrákhoz, megismerhetik a természet igazi csendjét, a téli erdők és rétek varázsát. A Nemzeti Parkok programjaiból is kínálunk néhányat a hétfői Spájzban. Várjuk Önöket 9-től délig.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Kilőttek a magyar lakásárak. Az Eurostat szerint tavaly , a harmadik negyedévben az Unióban elsők lettünk a drágulásban. Átlagosan 11.6% - os volt az emelkedés. Persze nem egyenletesen. A fővárosban nem ritka a 40-60 %-os növekedés, míg a falvakban inkább csökkenés tapasztalható. Mi a hektikus mozgás oka, és mire számítson aki venni vagy eladni akar? A lakáspiaci tendenciákat Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos- ügyvezetője mondja el hétfőn déli fél egykor illetve az ismétlésben este fél hétkor a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
A padláson talált harsona rendelte a művészi pályára Hőna Gusztáv harsonaművészt. A zenekari munka mellett mindent elkövetett azért, hogy a hangszer szóló „arcát” is megmutassa a hallgatóságnak és elinduljon a munka a kortárs harsonairodalom megteremtéséért. Rangos egyetemeken tart kurzusokat, diákjai sorra nyerik a megmérettetéseket és megkapta a legfontosabb elismerést, amit harsonaművész ma megkaphat: a Nemzetközi Harsona Szövetség Életmű-díját. Emesz Lilla beszélgetőtársa Hőna Gusztáv lesz a hétfői Karcolatban.
14:00 - 15:00
Periféria
A Periféria hétfői adásában megismerhetünk egy magyar fejlesztésű Samsung applikációt, amivel a színtévesztők is élvezhetik a műsorok eredeti látványát! Beszélünk a hamarosan reklámokkal bombázó messengerről és a gmail új biztonsági funkcióiról is. Informatika konyhanyelven a hétfői ebéd után 14 és 15 óra között a Karc FM-en, Németh Gáborral.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
A Karcátlanok hétfői adásában a téma a filmek és a valóság közötti szakadék. Létezik-e a tökéletes férfi, és a tökéletes nő? Mit mutat a mozivászon és mi a valóság? Hollywoodban mindenki olyan tökéletes, vagy leginkább a sminkesek végzik jól a dolgukat? Próbáltál már keresztül szaladni egy repülőtéren anélkül, hogy bárki feltartóztatna? A filmekben ez sem lehetetlen. Filmes klisék férfi és női szemmel a hétfői Karcátlanokban 15 és 16 óra között Palkó Zsuzsával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A múlt héten több százezer diák kapta meg bizonyítványát, ennek kapcsán a keddi Spájzban megbeszéljük, hogy mennyit ér a félévi bizonyítvány és mit mutatnak az érdemjegyek? Majd szó lesz arról, hogy hogyan állítsuk össze a 2017-es cafeteria csomagunkat. Folytatódik a januári karrierkihívás programunk, és műsorunk végén bemutatjuk Budapest egyik kreatív műhelyének ötletgazdáját is. 9.00 órától várja Önöket Farkas Beatrix
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Bálint István és Saliga Péter segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Régóta a könyves szakmában dolgozik,de olyan helyzetet mint a mostani még nem élt át. Az Alexandra csődje ugyanis az egész magyar könyvkiadást veszélyezteti. Érdekes dolgok fognak kiderülni róla a műsorban, hiszen az irodalom mellett, a művészetek is közel állnak hozzá.Kedden 13 órától a Karcolatban Kocsis András Sándor a Kossuth könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke mesél életéről.Várja Önöket a riporter Bálint István.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
2017 legyen a mikro- és kisvállalkozások éve. Sokan kívánták, tervezték, akarták már ezt, de valahogy inkább a nagyobb cégek jártak jobban. Az IPOSZ országos elnöksége sorra vette, mi kellene ahhoz, hogy a túlnyomó többségükben magyar tulajdonú kis cégek is trendfordulóként emlékezzenek 2017- re.Interjú Németh Lászlóval az IPOSZ elnökével Fogyasztóvédelemből sohasem elég! A kamarák által működtetett Békéltető testületek mellett, 2014 óta a Gazdasági Verseny Hivatal szárnyai alatt is kialakult egy országos fogyasztóvédelemmel foglalkozó irodahálózat. Nemcsak ismerni érdemes őket, hanem meg is kérdezni – főként, ha olyan szolgáltatást, terméket vagy egyéb elköteleződést akarunk a nyakunkba venni, ami alapjaiban érintheti anyagi helyzetünket. Interjú Basa Andreával a GVH szóvivőjével, valamint Gyarmati Anettel a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda hálózat kommunkációs szakértőjével. A csütörtöki Putyin – Orbán találkozó előtt egy még a Szovjetunióban, majd Oroszországban illetve Kazahsztánban 18 éven keresztül, vezető pozíciókban dolgozó gépipari mérnök, Németh László véleménye arról, hogy a kivonulás, szétválás ,embargó ellenére vagy azok dacára van-e ráció az orosz gazdasági kapcsolatokban.
15:00 - 16:00
Partitúra
Milyen engedményeket kapott Cser Krisztián operaénekes Eötvös Péter zeneszerzőtől A szerelemről és más démonokról operájának hazai bemutatója kapcsán? És hány évesen énekelt Kodály Zoltánnak születésnapi köszöntő Sebestyén Márta, aki most a Zeneakadémián készül egy koncerttel emlékezni a magyar zeneszerzőre? A Partitúrában Sebestyén Márta népdalénekest, Cser Krisztián operaénekest, és Eötvös Péter zeneszerzőt hallhatják.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Az eurovíziós hazai dalválogató hétvégi fordulójának üdítő színfoltja volt a Peter Kőváry & The Royal Rebels produkciója, az It's a Riot című szerzemény. A csapat tagjainak nem titkolt célja, hogy zenéjükben ötvözzék a 60-as 70-es évek klasszikus rock, blues-rock hangzását a 90-es és 2000-es évek retro rock vonulatával, mindezt megfűszerezve egy kis southern rock ízzel. A Hangadó adásában bemutatkozik a formáció; Bizse Ferenc derít fényt igazi műhelytitkokra, zenéből sem lesz hiány és hallgatóink is hozzászólhatnak a beszélgetéshez kedden este 8-tól a Karc FM műsorán.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Hazánkban több ezer gyermek tölt hosszabb időt kórházban. Számukra nagy kihívás, hogy lépést tudjanak tartani a tananyaggal, osztálytársaikkal, barátaikkal. Egy másfél éve indult kezdeményezésben középiskolások fejlesztenek számukra személyre szabott, játékos, interaktív tananyagokat. Ezt beszámíthatják a kötelező szociális munkájukba is, de nem ezért csinálják. Mert a KórházSuli programmal mindenki nyer: a beteg gyermek, a segítő diák és iskolája, és a kórházpedagógus is. Az ő munkájuk mellett beszámolunk még arról a nagy összegű támogatásról, melyet az iskolai kórusok és szimfonikus zenekarok kapnak ebben az évben. Spájz szerdán 9-től, Petz Margóval.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Idén az ország két középiskolájában Szekszárdon és a fővárosban a továbbtanulás előtt álló fiatalok akár a honvéd kadétképzést is választhatják. A szeptemberben induló képzés tájékoztatója szerint a cél a haza védelmére kész felnővő generáció kinevelése. A Kérdőjel szerdai adásában fél egytől erről beszélget Tircsi Hajnal alezredes, vezető kiemelt főtiszttel és Szabó Ferenc őrnaggyal Saliga Péter. Ismétlés este fél héttől.
13:00 - 14:00
Karcolat
Gyógyító fémekkel azaz csontrendszeri implantátumokkal vívott ki magának nemzetközi hírnevet, megélhetést és ígéretes jövőt egy egri középvállalat. A Sanatmetal Kft. létére, külföldi terjeszkedésére egyáltalán nem illik a magyar kkv-től megszokott pesszimista kép. Nemcsak kilógnak a sorból, de előzik is a nemzetközi pályát. Az egykori Heves Megyei Finommechanikai Vállalat és irányítójának negyedszázados története olyan akár egy jó receptkönyv. Ha kiutat keresünk vagy valami bíztatóra vágyunk, gondoljuk át az összetevőket. A stúdióban Farkas József a Sanatmetal Kft .ügyvezetője, akit Kovács Anita kérdez.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Továbbra is fenntartják a szmogriadót a fővárosban és az ország több térségében. A hosszan tartó levegőszennyezés okairól és egészségügyi következményeiről beszélgetünk a Természetvédelmi Világalap munkatársával és szakértőkkel. Ezzel összefüggésben a Zöld Zónában szó lesz arról is, hogy a klímakutatók szerint a tavalyi évben volt a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátás az emberiség történetében a Földön. Szerdán 14 és 15 óra között ismét hallgassák a Zöld Zónát, küldjenek sms-t vagy hívjanak minket telefonon. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Két év után ismét Magyarországra látogat Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki csütörtökön folytat tárgyalásokat Orbán Viktor miniszterelnökkel. Donald Trump új amerikai elnök hivatalba lépése az EU-orosz kapcsolatokra is kihatással lehetnek. De mit várhatunk egyáltalán a holnapi egyeztetéstől? Erről Deák Andrást, az MTA Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársát kérdezi a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.l
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Negyven éve bizonyít a színpadon Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes egykori frontembere. Megélte a hazai country itthoni és külföldi zajos sikereit, de nem kerülhette el a zenészszakmával együtt járó hullámvölgyeket sem. Ma is aktív és elismert muzsikus, aki zenekara az Új Bojtorján élén és szólóban is népszerűsíti a gitáros műfajt határainkon innen és túl. A SztárKarcok adásában Bizse Ferenc vendégeként élőzenei produkcióval is megörvendezteti a hallgatókat Pomázi Zoltán, és beszámol a sikeres kanadai koncertútról is. Az élő beszélgetéshez önök is hozzászólhatnak szerdán este 8-tól, itt a Karc FM-en a SztárKarcokban.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Akár már tavasszal törvénybe iktathatja az Országgyűlés a gyermekbántalmazók nyilvántartásáról szóló rendelkezést. A témában vendégünk a stúdióban Nyitrai Imre, szociálpolitikai ügyekért felelős helyettes államtitkár. Szakértő vendégeinkkel szó lesz az ellátórendszer működéséről és arról is, hova fordulhatunk, ha a környezetünkben gyermekbántalmazással szembesülünk. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszél, hogy a kormány támogatja a mézfogyasztást, és szó lesz arról is, hogy nehéz az export a magyar méhészek számára az uniós piacokon jelenlévő olcsó, ám silány minőségű méz miatt. A többi között ezekkel a témákkal várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Szántó Georgina.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Nehezen csúszik le mind a Brexit, mind Donald Trump a globalizáció nyerteseinek torkán. Pedig azért kaptak lapot, mert többen vannak a világban azok, akik kimaradtak a jóból. Az új szereplők lehetnének a békés átmenet irányítói is , hiszen ismerik a szisztémát, maguk is a jómódú réteg a tagjai, de felmérték, hogy a gazdagok és szegények közötti különbségek növekedése minőséget váltott. Vajon él a lehetőséggel a világ, vagy nem jól reagál a tünetek mögötti valóságra? Beszélgetés dr.Hossó Andrea közgazdásszal, akit Kovács Anita kérdez
13:00 - 14:00
Karcolat
„Van két gyönyörű szavunk - mondja Kolczonay Katalin – a kérem és a köszönöm! A határon túl mintha többen ismernék és használják ezeket, mint az országon belül.” A magyartanár, televíziós szerkesztő, a Trianoni Szemle alapító munkatársa a magyar nyelv és kultúra értékeinek megőrzésén, a magyar identitástudat táplálásán munkálkodik évtizedek óta. Vele várja hallgatóit a Karcolatban, csütörtökön 13 órakor Perjés Klára. A műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Szinte egymásnak fogják adni a kilincset a külföldi vezetők az idei évben, várhatóan Hszi Csin-ping kínai elnökkel is találkozni fog Orbán Viktor magyar kormányfő, míg Li Ko-csiang kínai kormányfő hazánkban fogja tartani a régiós csúcstalálkozót a közép- és kelet-európai országok vezetőivel. A diplomáciai nagyüzem várható következményeiről a Horizontban Matura Tamás, a Corvinus Egyetem oktatója fog beszélni. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
"Nem elvont és nem lejárt dolog verseket megzenésíteni." - vallja Szirtes Edina Mókus, minden idők egyik legvidámabb és legsokoldalúbb hegedűs-énekesnője, aki ezúttal egy igazán különleges albumot készített, Ki viszi át? címmel. A korongon szereplő dalok egytől-egyig Mókus által megzenésített versek, vagy ahogyan ő nevezi, zenei önvallomások, melyeket „egyszemélyes zenekarként” rögzített, két neves vendégművész közreműködésével. Az album legütősebb felvételeit bemutatjuk a FolKarc élő adásában, ahol Bizse Ferenc vendége Szirtes Edina Mókus csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Főiskolairól egyetemi rangra emelkedik a több mint 60 éves múltra visszatekintő magyar táncművészeti képzés. Milyen eredmények szegélyezik az intézmény történetét, hogyan változott meg a balettoktatás az idők során? Erre keressük a választ a Spájz pénteki műsorában. Megtudhatják azt is, mikor élte fénykorát a magyar rejtvényfejtés és ma kiket mozgat meg a kreatív agytorna s mindez hogy hosszabbíthatja meg életünket. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Emesz Lilla.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Áll a bál Romániában - az államfő a demokrácia ellen elkövetett merényletről beszél és az amnesztiáról szóló sürgősségi kormányrendelet azonnali visszavonására szólította fel a miniszterelnököt. Közben az utcán országszerte százezrek tüntetnek a kormány ellen. Elkezdődött a báli szezon kellemesebb értelemben is: Székely Bál lesz most szombaton Budapesten és Csángó Bál jövő szombaton. A Magyar Kultúra Napja alkalmából felvidéken közadakozást hirdettek a királyfiakarcsai Magyarok Nagyasszonya szobor felállítására. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja Önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
A népzene ugyanúgy improvizáción alapul, mint ahogy ma a jazz vagy régen a barokk. Sebő Ferenc, Kossuth-díjas énekes, népzenekutató szerint ez a magyar és az európai zene egyik legnagyobb vívmánya, amit azonban alig használunk. A pénteki Karcolatban ennek jelentőségéről, valamint egész munkásságáról mesél a 70 éves Sebő Ferenc. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra 13 órától és az ismétlésben, 22 órától!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Az elemzői várakozásokkal összhangban nem változtatott kamatsávján az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán, a piacok azonban mégis hevesen reagáltak a hírre, a dollár látványos veszteséget szenvedett el az euróval szemben. A fejleményekről Pleschinger Gyulát, az MKB Bank igazgatóját kérdezzük a Trendmutatóban. Pénteken a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés vasárnap reggel 6 órától.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Immáron második alkalommal látogat el a JazzKarc műsorába a hazai smooth jazz egyik legjelesebb képviselője, Zolbert! A nagyszerű szaxofonos nem ül babérjain, annál inkább új projekteken töri a fejét. Így született friss albuma is, az „Inside Out”, melyen könnyed, fülbemászó, ugyan akkor igényes dallamok csendülnek fel. Gáspár Károly február 3-án, 20:00 órától -az Amerikában is komoly sikereket aratott Zolberttel beszélget!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Két hete az egész országot megrázta a veronai buszbaleset híre. 16-an haltak meg az autópályán kigyulladt autóbuszban, sok diák, szülő, és tanár. Hogyan lehet feldolgozni egy ekkora sokkot? Mi segíthet azoknak a szülőknek, akik elvesztették a gyereküket, és azoknak a fiataloknak, akik a társaikat, szerelmüket gyászolják. Egyebek mellett erről beszélgetünk az Otthon műsorában, szombaton reggel 6-tól 9-ig. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Nyártól Bajnokok Ligája győztes edző irányítja a magyar férfi kézilabda válogatottat és a Veszprém együttesét. Az Előnyszabályban utána járunk, mit hozhat a sportágnak Ljubomir Vranjes érkezése. Nagyszerű magyar siker született Melbourne-ben, ahol Piros Zsombor megnyerte a juniorok versenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 17 éves sportoló elmondja, hogyan jutott fel a csúcsra a viadalon és hallhatják a magyar női asztalitenisz válogatott volt szövetségi kapitányát, Téglás Pétert. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között várja Önöket Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Budapesten találkozott Orbán Viktorral Vlagyimir Putyin. A látogatás jelentőségéről Szabó Dávid, a Századvég Alapítvány külügyi igazgatójával és Galló Béla politológussal beszélgetünk. Több százezres tüntetések zajlanak Bukarestben a büntető törvénykönyv tervezett módosítása miatt. Mi folyik Romániábnan? – Pászkán Zsolt Románia szakértőt kérdezzük. Hetekig szmog volt Budapesten és a nagyobb vidéki városokban. Mik lehetnek a levegőszennyezés egészségügyi hatásai - Dr. Páldy Anna környezet-egészségügyi szaktanácsadó mondja el nekünk. Álláspont, a Karc FM vasárnap reggeli közéleti magazinja. Adás: vasárnap reggel hétkor. Ismétlés: vasárnap este hétkor. Várja Önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A rendszerváltás három nagy adóssága, hogy nem sikerült megbüntetni a kommunista törvénytelenségekért felelős személyeket, továbbra is félhomályban van az ügynöklista és nem kerültek vissza jogos tulajdonosukhoz sem a nyilas, sem pedig a kommunista diktatúra által elkobozott vagyonok. A három esetből kettőben az Alkotmánybíróság feküdt keresztbe, jogi kifogásokra hivatkozva. A Farkasverem stúdiójának vendége Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese és Törcsi Péter az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, akikkel Belénessy Csaba szerkesztő többek között a felelősségre vonás jogi alapját megteremteni szándékozó Zétényi-Takács törvény sorsáról beszélget, amelyet kétszer semmisített meg az Alkotmánybíróság. Farkasverem, a Karc FM történelemórája vasárnap reggel kilenctől tízig, ismétlés ugyanaznap este kilenckor..
10:00 - 12:00
Asztal Körül
1517. október 31. – Luther Márton (Martin Luther) ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, mely reformok sorozatát eredményezte az élet minden területén. Az 500 éves évfordulón Korányi András professzort kérdezzük. Budapesti gyerekbarát városkoncepciók, tervezőgrafikai javaslatok, városi mobilalkalmazások és közhelyektől elrugaszkodó ajándéktárgyak. Február 25-ig várja a látogatókat a Budapest Design-képletek című kiállítás, amelyről Schneider Ákos kurátort kérdezzük, műsorunk végén elvisszük Önöket az első interaktív élményparkba, amely Budapesten a Millenárison várja a családokat. Asztal körül, vasárnap 10.00 órától. Várjuk Önöket!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Nélkülözhetetlen információk, ötletek, megoldások kismamáknak, nagymamáknak, mindazoknak, akik épp a rádiókészülékek előtt tartózkodnak. Fogyasztóvédelem, szolgáltatások, ügyes-bajos kérdések, női sarok és sok kultúra kötetlen, csevegős formában.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
14:00 - 15:00
Periféria
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Mi egy testvérpár vagyunk, és immáron úgy élünk, hogy az én egyik vesém a testvéremében működik tovább. Ez a betegség kezdetén nem volt ennyire egyértelmű. A rosszullétek, romló állapot és hasi dialízis után derült csak ki, hogy a vesebetegeknek van lehetőségük élődonoros szervátültetéssel meggyógyulni - így kezdődik az Újraszervezés Alapítvány egyik sikertörténete. A Spájz keddi adásában érintetteket és szakembereket hallhatnak az élődonoros átültetésről. 9 és dél között tanácsot adunk még ahhoz is, hol és milyen étrendkiegészítőket és egészségmegőrző készülékeket vásároljanak. Várja Önöket Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Bálint István és Saliga Péter segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Hogyan jutott el Libor Margit, a Vörös Oroszlán társtulajdonosnője, a báb előadásoktól a teákig? Hogyan lehet két vállalkozás mellett minden otthoni teendőt is ellátni? A hármas szerepről, vagyis az anya, a feleség és a vállalkozó szerepről kérdezzük a Karcolatban Libor Margitot. Várja Önöket kedden 13 órától és az ismétlésben 22 órától a a szerkesztő - műsorvezető Gál Mónika.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Bár egyre több ember él a Földön, egyre kevesebben foglalkoznak gyomirtással. A kapálást vegyi anyagok helyettesítik. A radikális szerek egyike most a büntetőpadon ül. Lehet, hogy ki is állítják, pedig több mint 40 éve kíméletlenül bánik el minden útjába kerülő növénnyel. A szer neve glifozát, és az a baj vele, hogy "túltolta a biciglit". A talajokból átkerült a vizekbe, és megjelent az európai polgárok vérében. Most arról folyik a vita, hogy okoz - e ott akkora kárt, ami letaszíthatja az agrárkémia trónjáról? Kedden 14 illetve az ismétlésben 23 óra után gazdasági, környezeti és egészségügyi érvek a glifozát ellen és mellett Kovács Anita műsorában a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Partitúra
Rohmann Ditta csellőművésszel és Kun Attila koreográfussal a Közép-Európa Táncszínház Zeneakadémián látható estjéről beszélgetünk, ahol a klasszikus zene kortárs tánccal egészül ki, Miközben a muzsikáló zenész is belekerül az előadásba. És Carmen után Rosina, Megyesi Schwartz Lúciával sajátos, lírai Carmenjéről, internetes énekórákról és a gyerekek zenei nyitottságáról is beszélgetünk.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Sok kárt okozott a méhkaptárakban a hosszan tartó fagyos január, csakúgy mint előtte már az őszi parazitatámadás. Az ágazat problémáiról az Országos Méhészeti Egyesület elnökhelyettesével beszélgetünk. Eltűnt Európa vizes élőhelyeinek kétharmada, amely Magyarországot is komolyan érinti. A témáról fél 10 után lesz szó. Mi is az az EQ, és miért fontos az élet minden területén? Pszichológus segít a válaszokban. Kikopik a nyelvünkből a magázódás? Balázs Géza, nyelvésszel beszélgetünk erről fél 11 után. 11 órát követően bemutatunk egy figyelemfelhívó installációt, amely a magyar festészet átkeretezésének fontosságát hangsúlyozza, és megtudhatnak számos érdekességet a hétvégi Mangalica, illetve Halfesztiválról is. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Szántó Georgina.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Ellene irányuló baloldali összeesküvésről beszélt Gyurcsány Ferenc évértékelőjén. Az emberek többsége számára személye hiteltelen és már rég ki kellett volna vonulnia a közéletből.. De ki lehet-e szorítani a magyar belpolitikából azt az embert, aki a háttérben ravaszul dolgozik és évi egymilliárd forintos jövedelméből tartja el pártját? Erről kérdezzük Mráz Ágoston Sámuel elemzőt a szerdai Kérdőjelben .
13:00 - 14:00
Karcolat
Az ember lerombolása – a nyelv lerombolása. A nyelv lerombolása pedig a gondolkodás képességének elvétele. Lehet-e másként értelmezni, hogy nyugaton már az „anya” szót is sértőnek tartják egyesek. Nyelvében él a nemzet, vagy él e nemzet a nyelven túl? Czakó Gábor írót Gajdics Ottó kérdezi a Karcolatban, szerdán 13.00 órától.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Hatályon kívül helyezte az ítélőtábla a vörösiszap-per vádlottainak felmentő ítéletét és új elsőfokú eljárásra kötelezte a Veszprémi Törvényszéket az ügyben. De milyen hibákat, jogsértéseket követett el az első fokon eljáró bíró? Mi lehet a per végkimenetele? És milyen környezetvédelmi, katasztrófavédelmi szabályokat sérthettek meg a tragédiát okozó tározó üzemeltetői? A Zöld Zóna következő adásában erről beszélgetünk Ifjabb Lomnici Zoltán jogásszal és Simon Gergely vegyésszel, a Greenpeace munkatársával. Szerdán 14 és 15 óra között ismét várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Haraszti Gyula.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Nagy meglepetést okozott Németországban, hogy a Szociáldemokrata Párt két héten belül nem csupán utol érte, hanem egyes felmérések szerint meg is előzte az Angela Merkel kancellár vezette kereszténydemokrata pártszövetséget. Elemzők egyértelműen Martin Schulznak, az Európai Parlament előző elnökének tulajdonítják a sikert. A fejleményekről Tamási Annát, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdezi a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.l
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A kelet-európai népzenét az elektronikával, rockkal és poppal mesterien ötvöző Balkan Fanatik igazi farsangi koncertkülönlegességgel készül meglepni a közönséget. Hogyan lehet naprakész hangzással és bátor zenei kísérletekkel hagyományt őrizni? Többek között ezen kérdésre keresi a választ a SztárKarcok adásában Bizse Ferenc, aki Lepés Gábor Lepét látja vendégül a Balkan Fanatik színeiben szerdán este 8-tól. A műsorban rádiós dalpremierre is számíthatnak!
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
65 éve, hogy II. Erzsébet királynő átvette az édesapjától a trónt. Őfensége, pedig azóta a legek királynője lett. Ő a leghosszabb ideje uralkodó nő, neki van a legtöbb kalapja, és valószínűleg a kézfogások tekintetében is csúcstartó. Mi minden történt azóta, mióta trónra került, milyen szabályok szerint éli az életét, és hogyan kell viselkedni a társaságában? A részletek kiderülnek, holnap délelőtt 9-től délig. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
„Tengernyi könnynél többet ér egy cseppnyi tett!” – ezzel a gondolattal alapította barátokkal és kollégákkal 1989-ben a Felvidéki Palóc Társaságot Z. Urbán Aladár, aki lap és folyóirat szerkesztő, több kötetes szerző, a Magyar Kultúra lovagja. Tanítóként is mindig arra törekedett, hogy a korral lépést tartó, de elődeikre tisztelettel tekintő, hitükhöz, anyanyelvükhöz, szülőföldjükhöz, a nemzethez hű fiatalságot adjon a jövőnek. Erről beszél Perjés Klárának is a Karcolatban, csütörtökön 13 órakor. A műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Francois Fillon a lehető legrosszabb időszakban kénytelen magyarázkodni a feleségének juttatott pénzek miatt, miközben a szélsőjobboldalinak nevezett Marine Le Pen megtörhetetlen lendülettel halad az Élysée-palota felé, a baloldali csodagyerek, Emmanuel Macron pedig most is bízhat a kiábrándult szocialistákban. A Horizont vendége Cseke Bence külpolitikai szakértő. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Az Oláh Annamari és Biljarszki Emil nevével fémjelzett Meszecsinka zenekar intim hangulatú, pszichedelikus világzenében utazik. Hét nyelven énekelnek, felléptek többek között Lengyelországban, Ausztriában, Horvátországban, Szlovéniában Bulgáriában, és nemrég tértek haza egy sikeres turnéról az Egyesült Államokból. Élményeikről és műhelytitkaikról hallhatnak sok zene kíséretében a FolKarc adásában, ahol Bizse Ferenc látja vendégül a Meszecsinkát csütörtökön este 8-tól
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Családi albumokat, gyermekfotókat osztanak meg büszke szülők a közösség hálón, nem számolva azzal, hogy a képek illetéktelen helyekre kerülhetnek. A pénteki Spájzban témánk lesz a személyiségi jogi és adatvédelmi kérdések a közösségi oldalakkal kapcsolatban, ill. a szülői posztokra vonatkozó íratlan szabályok. Mennyire jellemző a helytelen gyógyszerfogyasztás, az antibiotikum használata? Megbeszéljük pénteken 9.00-12.00 óra között. Várja Önöket Farkas Beatrix
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
A Kárpát-medencei megbékélést szorgalmazó mozgalom, a Charta XXI. Gulág emlékkonferenciája Munkácson. Aláírásgyűjtés az oktatási és nyelvi jogok védelméért Kárpátalján. Hogyan tovább Románia? - helyzetjelentés marosvásárhelyi tudósítónktól. Magyar hangok pénteken fél egykor. Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
A Budai Vár nemcsak a főváros, vagy az ország, hanem az egyetemes magyarság lelki és fizikai középpontja. És mivel történelmi emlékhely is, hosszú évtizedekig lassú pusztulásra ítélték. 2010-ben mindez megváltozott, merész tervek készültek és megkezdődött a Vár újjászületése, hogy ötvözni lehessen a hagyományt az élhető, modern világgal. Emellett megkezdődik a Hauszmann-program, amely 200 milliárd forintból újítja meg a Palotanegyed történelmi örökségét. Minderről a Karcolat vendégével, Nagy Gábor Tamással, a Várnegyed polgármesterével beszélget Belénessy Csaba.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Egyre feszültebbé válik a hangulat Európa és az Egyesült Államok között a széttartó kamatpolitika miatt, az amerikai elnök azzal vádolja az Európai Központi Bank vezetését, hogy mesterségesen tartják alacsonyan az euró értékét. A Trendmutatóban Gyűrűs Péter, az MKB Bank üzletkötője elemezi a kialakult helyzetet. Pénteken a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente, szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés vasárnap reggel 6 órától.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A Magyar Jazz Szövetség januárban rendezte meg „Az év fiatal jazz-zenésze 2017” versenyt, melyen hazánk 30 év alatti, improvizatív muzsikával foglalkozó művészei közül választotta ki a szakmai zsűri az idei legjobbat. Nos , Ő nem más, mint Rafael Márió! A nagyszerű zongorista lenyűgözött mindenkit erőteljes, lendületes játékával. A JazzKarc február 10-i, 20:00 órától kezdődő adásában Gáspár Károly beszélget az ifjú titánnal, Rafael Márióval!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Magyarországon 5 ezer cukorbeteg gyerek él. A többségük 1-es típusú diabéteszben szenved, vagyis ők életük végéig adhatják maguknak az inzulininjekciót. Hogy mit kell tudni a betegségről, hogyan élnek a gyerekek és szüleik a mindennapokban, az kiderül az Otthon műsorából. Szombaton reggel 6-tól 9-ig számít a figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Születésnap disznóvágással. A tíz éves Buda Folk Band a Fonóban ünnepel. Zorba történetéből készült már film, tánc előadás. Most musical formájában mutatja be a Spirit színház “a görög” történetét. Textilből mintázott székelykapuk, textilszobrok, és a Csíksomlyói imatextil, Kubinyi Anna utolsó munkája is látható a Vigadó Galériájában a két éve elhunyt művész emlékkiállításán. Többek között ezekről lesz szó szombat délelőtt 9 és 11 között a Hangok, színek, ízekben.
11:00 - 12:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
Volt statiszta, díszletmunkás, színpadmester, rendező, de szállítómunkás és pincér is. Eközben diplomát, majd doktori címet szerzett, élete pedig végérvényesen összefonódott a hazai színházi élettel. Szigethy Gábort kérdezi a Kódexben Vass István Zoltán szombaton, 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A magyar tenisz válogatott szenzációs győzelmet aratott Pozsonyban Szlovákia ellen a Davis-kupa euro-afrikai zónájának egyes csoportjában, aminek köszönhetően nemzeti együttesünk 22 év után újra játszhat a világcsoportba jutásért. Az Előnyszabályban hallhatnak arról, mi áll a siker hátterében és arról is, hogy a hétvégén mutatkozik be a magyar férfi vízilabda válogatott kispadján az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között várja Önöket Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság az emberért – állítja Dr. Baricz Sarolta Laura domonkos nővér, közgazdász. Hogy hogyan jelenhetnek meg a keresztény társadalmi elvek a gazdaságban, és mennyire elterjedt ez a szemlélet ma, arról kérdezzük az Asztal körül vasárnap. Több jövő heti programot is figyelmükbe ajánlunk, és elvisszük Önöket egy középkori paraszt étterembe is. Zárásként pedig a ceremóniamester avat be mestersége titkaiba. Várjuk Önöket az Asztal körül vasárnap 10 és dél között!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Az utóbbi hetekben hozott néhány bírósági ítélet ellenkezik a laikusok jogérzékével.Különösen az önvédelemmel kapcsolatban nem alakult ki még egységes bírói gyakorlat? Az okokról beszélgetek Völgyesi Miklóssal, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírójával. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Zenemix
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül – ez a hét hazánkban is a Házasság Hete. Megkérdezzük, hogyan alakul a házasságkötések száma, mennyire van jelen a családbarát szemlélet a munkahelyeken, és mit gondolnak a huszonévesek a hosszútávú elköteleződésről. A párkapcsolatokat ünnepeljük hétfőn 9 és dél között a Spájzban, Petz Margóval.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Ha azt kérdezik tőle, mi inspirálja, csak ennyit mond: a vendégek szeretete és mosolya. Márpedig, ha valaki betér a 60 éve ugyanott működő budapesti cukrászdába és megkóstolja Nándori László Rigójancsiját, könnyen mosolyra fakad. Kamaszként került a fagylaltpult mögé és azóta is minden nap felelősséget vállal a kiadott süteményekért. Nándori László, cukrászmester lesz a hétfői Karcolat vendége. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Emesz Lilla.
14:00 - 15:00
Periféria
Start up, közösségi finanszírozás - egyre gyakrabban hallott kifejezések. De mit is jelenteken pontosan? Egy épülő budapesti start up műhely két tagjával beszélgetünk innovatív megoldásokról, és a hétköznapi életet megkönnyítő újdonságokról a Periféria hétfői adásában, 14 órától a Karc FM-en. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Németh Gábor.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
A férfiak tényleg nem sírnak? Vagy sírnak, csak nem ismerik be? Ki a férfiasabb? Aki felvállalja, vagy aki titokban hullajtja könnyeit? Van-e egyáltalán köze a férfiasságnak az érzelmességhez? A hétfői Karcátlanokban gorcső alatt a férfikönnyek! Tartsanak velünk 15 óra után is a Karc FM-en. Várja Önöket Palkó Zsuzsa és Németh Gábor.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Ha azt kérdezik tőle, mi inspirálja, csak ennyit mond: a vendégek szeretete és mosolya. Márpedig, ha valaki betér a 60 éve ugyanott működő budapesti cukrászdába és megkóstolja Nándori László Rigójancsiját, könnyen mosolyra fakad. Kamaszként került a fagylaltpult mögé és azóta is minden nap felelősséget vállal a kiadott süteményekért. Nándori László, cukrászmester lesz a hétfői Karcolat vendége. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Emesz Lilla.
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
Start up, közösségi finanszírozás - egyre gyakrabban hallott kifejezések. De mit is jelenteken pontosan? Egy épülő budapesti start up műhely két tagjával beszélgetünk innovatív megoldásokról, és a hétköznapi életet megkönnyítő újdonságokról a Periféria hétfői adásában, 14 órától a Karc FM-en. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Németh Gábor.
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
A férfiak tényleg nem sírnak? Vagy sírnak, csak nem ismerik be? Ki a férfiasabb? Aki felvállalja, vagy aki titokban hullajtja könnyeit? Van-e egyáltalán köze a férfiasságnak az érzelmességhez? A hétfői Karcátlanokban gorcső alatt a férfikönnyek! Tartsanak velünk 15 óra után is a Karc FM-en. Várja Önöket Palkó Zsuzsa és Németh Gábor.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Folyamatosan szigorodnak a következő években a lakossági fűtési rendszerekre vonatkozó műszaki követelmények. A változásokról a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója beszél. Fél 10 után egy jótékonysági akcióról számolunk be, amelyet a székelyföldi Atyha község tavaly szeptemberben leégett templomának újjáépítéséért indítottak. Információval szolgálunk a MÁV különböző kedvezményeiről, a rendőrség e heti fokozott ellenőrzéseiről, amely az autóbuszokat és teherjárműveket érinti, illetve a diákhitel igénylési lehetőségeiről is. Végül szó lesz a vizes VB és egyéb sportesemények miatt várt rekord turistaforgalomról. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Szántó Georgina.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Öt nagy támadást kell kivédenie idén a magyar politikának, mondta évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. Mindegyik külföldről jön, még akkor is, ha mindnek van itthoni leágazása is. Mi ez az öt támadás, és hogyan lehet őket kivédeni? – erről beszélgetünk a keddi Kérdőjelben Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedd 12:25; ismétlés: 18:30.
13:00 - 14:00
Karcolat
Valentin napi csókkal csábítják a szerelmespárokat Budapesten az Állatkertbe.Az akció egyik kitalálója jól ismert hiszen rengeteget szerepel a médiában. Tizenegy évesen a kenguruknál állatgondozóként kezdte, aztán ott ragadt és évek óta ő a városligeti intézmény szóvivője.Kedden a Karcolatban Hanga Zoltán mesél életéről. Várja Önöket a riporter Bálint István.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A Baumag ügy, a Questor botrány, de még Bróker Marcsi sem szolgál intő példaként azoknak, akik nagy kamatot ígérő „ befektetőknek „ adják pénzüket. Lassan nincs hét, hogy ne indítana piacfelügyeleti eljárást a Jegybank. Ezúttal egy pénzügyi ismereteket oktató kft.” pult alatti „ pénzgyűjtését vizsgálják. Vajon miért nem ellenőrzik az ügyfelek a MNB honlapján azt, hogy egyáltalán rendelkezik-e engedéllyel a cég, amire rábízzák vagyonukat? Interjú Binder Istvánnal a MNB felügyeleti szóvivőjével Szigorú szabályok vonatkoznak a vállalkozások pénzkezelésére. A banki folyószámla, házipénztár,pénztárgépek és a számlázások a nyáron kiegészülhetnek az elektronikus számlázással, amikor minden információ valós időben eljut az adóhatósághoz is. A fehérítés milyen hatással van a működésre? Interjú Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértővel Új szintre kerül nyáron a számítógépes adatvédelem is, az EU adatvédelmi rendeletét valamennyi tagállamban honosítani kell. Egyelőre az a biztos, hogy mindenütt azonosak lesznek a követelmények, és ha azt az adatkezelő megszegi, sokkal nagyobb büntetésre számíthat mint eddig. A részletek kidolgozása azonban még hátra van, ezért a témában szakmai fórumokat rendeznek. Interjú dr. Keszey Gábor adatvédelmi szakértővel, a dr.Hatházi Vera ügyvédi iroda munkatársával.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Öt nagy támadást kell kivédenie idén a magyar politikának, mondta évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. Mindegyik külföldről jön, még akkor is, ha mindnek van itthoni leágazása is. Mi ez az öt támadás, és hogyan lehet őket kivédeni? – erről beszélgetünk a keddi Kérdőjelben Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedd 12:25; ismétlés: 18:30.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Valentin napi csókkal csábítják a szerelmespárokat Budapesten az Állatkertbe.Az akció egyik kitalálója jól ismert hiszen rengeteget szerepel a médiában. Tizenegy évesen a kenguruknál állatgondozóként kezdte, aztán ott ragadt és évek óta ő a városligeti intézmény szóvivője.Kedden a Karcolatban Hanga Zoltán mesél életéről. Várja Önöket a riporter Bálint István.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Baumag ügy, a Questor botrány, de még Bróker Marcsi sem szolgál intő példaként azoknak, akik nagy kamatot ígérő „ befektetőknek „ adják pénzüket. Lassan nincs hét, hogy ne indítana piacfelügyeleti eljárást a Jegybank. Ezúttal egy pénzügyi ismereteket oktató kft.” pult alatti „ pénzgyűjtését vizsgálják. Vajon miért nem ellenőrzik az ügyfelek a MNB honlapján azt, hogy egyáltalán rendelkezik-e engedéllyel a cég, amire rábízzák vagyonukat? Interjú Binder Istvánnal a MNB felügyeleti szóvivőjével Szigorú szabályok vonatkoznak a vállalkozások pénzkezelésére. A banki folyószámla, házipénztár,pénztárgépek és a számlázások a nyáron kiegészülhetnek az elektronikus számlázással, amikor minden információ valós időben eljut az adóhatósághoz is. A fehérítés milyen hatással van a működésre? Interjú Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértővel Új szintre kerül nyáron a számítógépes adatvédelem is, az EU adatvédelmi rendeletét valamennyi tagállamban honosítani kell. Egyelőre az a biztos, hogy mindenütt azonosak lesznek a követelmények, és ha azt az adatkezelő megszegi, sokkal nagyobb büntetésre számíthat mint eddig. A részletek kidolgozása azonban még hátra van, ezért a témában szakmai fórumokat rendeznek. Interjú dr. Keszey Gábor adatvédelmi szakértővel, a dr.Hatházi Vera ügyvédi iroda munkatársával.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Felépítették Közép-Európa legnagyobb orgonagyárát, ám az álomnak véget vetett a kommunista diktatúra. Szerdán a Spájz műsorában az Angster orgonaépítő családot bemutató előadásról is hallhatnak. A szívrendellenességgel született határon túli gyermekek műtéti kezelését támogatja a Rotary Klub. A nagymúltú humanitárius szervezet képviselői lesznek stúdiónk vendégei. Valamint beszámolunk arról, hogy apró, horgolt szíveket találhatnak a szemfüles budapestiek a város különböző pontjain. Várja Önöket Emesz Lilla.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Bálint István és Saliga Péter segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
A háztartások pénzügyi helyzete, a pénz fialtatása és kezelése a piacgazdaság fellegvárában az USA- ban sem egyszerű. Eric Tyson pénzügyi tanácsadó szerint azért, mert…” az amerikaiak híján vannak az alapvető ismereteknek,…és mert erre senki sem tanította meg őket.” Ő viszont vállalkozott a személyes pénzügyek hasznos fogásainak elmagyarázására. Hét kiadást, és 2 millió példányt megér ta pénzről szóló könyvét a magyar viszonyokra dr. Veres Pál közgazdász – tanár adaptálta, akit szerdán 13 , illetve 22 óra után Kovács Anita kérdez a KARCOLATBAN.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Szerdán dönthet az Európai Unió a Kanadával kötendő szabad-kereskedelmi megállapodásról. A zöldek a kormányhoz és a parlamenthez fordultak, hogy ne támogassák a megállapodást. Harmincöt milliárd forint uniós támogatás jut idén a nemzeti parkok fejlesztésére. A Zöld Zóna következő adásában erről beszélgetünk természetvédőkkel. Szerdán 14 és 15 óra között ismét hallgassák a Zöld Zónát! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Milyen irányt vesz 2017-ben Európa? Hollandiában, Franciaországban és Németországban is kulcsfontosságú választásokat tartanak idén, március végén megindul Nagy-Britannia kilépési folyamata az EU-ból, mindemellett megváltoztak az erőviszonyok az Európai Unió intézményeiben is. A témáról Csornai Zsuzsannát, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdezi a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.l
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A háztartások pénzügyi helyzete, a pénz fialtatása és kezelése a piacgazdaság fellegvárában az USA- ban sem egyszerű. Eric Tyson pénzügyi tanácsadó szerint azért, mert…” az amerikaiak híján vannak az alapvető ismereteknek,…és mert erre senki sem tanította meg őket.” Ő viszont vállalkozott a személyes pénzügyek hasznos fogásainak elmagyarázására. Hét kiadást, és 2 millió példányt megér ta pénzről szóló könyvét a magyar viszonyokra dr. Veres Pál közgazdász – tanár adaptálta, akit szerdán 13 , illetve 22 óra után Kovács Anita kérdez a KARCOLATBAN.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Szerdán dönthet az Európai Unió a Kanadával kötendő szabad-kereskedelmi megállapodásról. A zöldek a kormányhoz és a parlamenthez fordultak, hogy ne támogassák a megállapodást. Harmincöt milliárd forint uniós támogatás jut idén a nemzeti parkok fejlesztésére. A Zöld Zóna következő adásában erről beszélgetünk természetvédőkkel. Szerdán 14 és 15 óra között ismét hallgassák a Zöld Zónát! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Sok per azért indul, mert a felek már a puszta tényekben sem tudnak megegyezni, nem ismerik a permegelőzés és a pergyorsítás eszközeit. A csütörtöki Spájzban a jogviták gyors és békés rendezéséről beszélgetünk. Gyerekszobából vissza a munka világába, szó lesz a jogi szabályozásról, milyen lépéseket javasol a szakértő: sztereotípiák, rugalmatlanság, hajtás túlórázás... Csütörtökön 9.00 órától várja Önöket Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A közutak szalag korlátaira van egy magyar találmány, amely ütközéskor rugalmas elhajlással sérül ugyan, de a járművet megállás, és nagyobb kilengés nélkül visszavezeti az autópályára. Magyarországon már 1000 kilométernyi útpályát ilyen rendszer szegélyez. Mi lett volna, ha ez a 2015 – ben Magyar Innovációs díjat is nyert szalagkorlát ott van a veronai hídpillér előtt? Bár a cég vezetője nem vállalta az esélylatolgatást, de a „ Biztonságos acél közúti visszatartó rendszerről „ csütörtökön déli fél egykor, és este fél hétkor beszél Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Teremőrként kezdte Salgótarjánban Praznovszky Mihály, és lett belőle a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Palócföld szülötte, így természetes, hogy Mikszáth, Madách és Krúdy végigkísérik az életét és munkásságát. Útban lakhelyéről, Nemesvámosról a Miskolci Nemzeti Színházba egy Madách előadásra, megállt egy jóízű beszélgetésre Perjés Klárával Budapesten. A Karcolat vendége csütörtökön 13 órakor Praznovszky Mihály irodalomtörténész. A műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Hogyan születik a régi tapasztalatából egy új koreográfia és előadás. Erről beszélgetek Velekei László koreográfussal a Győri Balett Müpában csütörtök este bemutatásra kerülő Romance című előadása előtt. És milyen tapasztalatokat szerzett az elmúlt pár hónapban új munkahelye a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatói székében Őze Áron színművész, rendező?
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Egymást követően nyílnak meg az új vasútvonalak Kelet-Afrikában, amelyek az ígéret szerint megváltoztatják a helyiek életmódját, mégpedig jó irányban, ugyanakkor az figyelmeztető, hogy vasutat szinte kizárólag Kína épít a fekete kontinensen. A Horizont csütörtöki adásának vendége Tarrósy István Afrika-szakértő. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A közutak szalag korlátaira van egy magyar találmány, amely ütközéskor rugalmas elhajlással sérül ugyan, de a járművet megállás, és nagyobb kilengés nélkül visszavezeti az autópályára. Magyarországon már 1000 kilométernyi útpályát ilyen rendszer szegélyez. Mi lett volna, ha ez a 2015 – ben Magyar Innovációs díjat is nyert szalagkorlát ott van a veronai hídpillér előtt? Bár a cég vezetője nem vállalta az esélylatolgatást, de a „ Biztonságos acél közúti visszatartó rendszerről „ csütörtökön déli fél egykor, és este fél hétkor beszél Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Teremőrként kezdte Salgótarjánban Praznovszky Mihály, és lett belőle a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Palócföld szülötte, így természetes, hogy Mikszáth, Madách és Krúdy végigkísérik az életét és munkásságát. Útban lakhelyéről, Nemesvámosról a Miskolci Nemzeti Színházba egy Madách előadásra, megállt egy jóízű beszélgetésre Perjés Klárával Budapesten. A Karcolat vendége csütörtökön 13 órakor Praznovszky Mihály irodalomtörténész. A műsort 22 órakor megismételjük.
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Hogyan születik a régi tapasztalatából egy új koreográfia és előadás. Erről beszélgetek Velekei László koreográfussal a Győri Balett Müpában csütörtök este bemutatásra kerülő Romance című előadása előtt. És milyen tapasztalatokat szerzett az elmúlt pár hónapban új munkahelye a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatói székében Őze Áron színművész, rendező?
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Hadifoglyok, szovjet haditörvényszék által ártatlanul elítéltek, jóvátételi kényszermunkára hurcoltak, kitelepítettek sorsa elevenedik meg a Magyar Napló Kiadó Irodalmi Magazinjának legújabb, GULAG számának lapjain. Olyan, családjuktól, hazájuktól elszakított, nap mint nap durván megalázott, erejüket meghaladó kemény fizikai munka végzésére kötelezett, gyakran éhező, fázó embereké, férfiaké és nőké, akik vagy belepusztulnak a szenvedésbe, vagy a csodával határos módon túlélik pokoljárásukat, és – ha van még hova – egyszer csak hazatérnek. A Spájz vendégeivel tisztelgünk előttük pénteken délelőtt. Várja hallgatóit Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. Meghirdették 5. alkalommal Kőrösi Csoma Sándor Programot és 3. alkalommal a Petőfi Sándor Programot. Mindkét témáról Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott tájékoztatót a héten Budapesten. Az ausztráliai magyar közösségekről, és az Európai Bíróság európai nemzeti kisebbségeket érintő kedvező döntéséről nyilatkozott a Magyar hangoknak Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
10 évvel ezelőtt jött létre Magyarországon a Spencer Hill Magic Band. A zenekar ötlete három testvér fejéből pattant ki, akik Bud Spencer és Terence Hill filmeken nőttek fel, és megtetszett nekik az alkotások zenéje is. Az együttes nosztalgiázásból született és valódi örömzenéléssé vált a tagok és a közönség számára is. A pénteki Karcolatban a Spencer Hill Magic Bandről mesél Kiszely Krisztián, Gergely és Dávid. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra 13 órától és az ismétlésben, 22 órától!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Patkó Béla "Kiki" a nyolcvanas években az egyik legsikeresebb magyar zenekar, az Első Emelet frontembereként bejárta a világot, azóta is szívesen utazik. A Törzsutas adásában Bizse Ferenc látja vendégül a népszerű énekest, aki őszintén beszél a hazai zenészek rendszerváltozás előtti utazási lehetőségeiről, de szóba kerül az is, miért tekinthető Magyarország napjainkban a világ egyik legbiztonságosabb helyének. Pénteken délután 3-tól és este 9-től Törzsutas a Karc FM-en.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A Szabó Gábor-díjas Gyárfás István a hazai jazzgitározás meghatározó alakja. A mindenki által tisztelt és szeretett „Gyafi” -zenéje mellett- pozitív kisugárzásával és nagyszerű humorával is hozzájárult ahhoz, hogy a Közönség és a szakma egyik kedvence legyen. Triója új albuma -a „Cartoon Jazz”- legendás magyar rajzfilmek zenéit tartalmazza, „Gyafisított” változatban. A JazzKarc február 17-i, 20:00 órától kezdődő adásában Gáspár Károly beszélget Gyárfás Istvánnal.
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
Patkó Béla "Kiki" a nyolcvanas években az egyik legsikeresebb magyar zenekar, az Első Emelet frontembereként bejárta a világot, azóta is szívesen utazik. A Törzsutas adásában Bizse Ferenc látja vendégül a népszerű énekest, aki őszintén beszél a hazai zenészek rendszerváltozás előtti utazási lehetőségeiről, de szóba kerül az is, miért tekinthető Magyarország napjainkban a világ egyik legbiztonságosabb helyének. Pénteken délután 3-tól és este 9-től Törzsutas a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
10 évvel ezelőtt jött létre Magyarországon a Spencer Hill Magic Band. A zenekar ötlete három testvér fejéből pattant ki, akik Bud Spencer és Terence Hill filmeken nőttek fel, és megtetszett nekik az alkotások zenéje is. Az együttes nosztalgiázásból született és valódi örömzenéléssé vált a tagok és a közönség számára is. A pénteki Karcolatban a Spencer Hill Magic Bandről mesél Kiszely Krisztián, Gergely és Dávid. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra 13 órától és az ismétlésben, 22 órától!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Magyarországon az emberek 90 százalékának szokott fájni a feje. A többségük ráadásul migrénnel is küzd. Mi okozhatja a fejfájást, meg lehet előzni a kialakulását és milyen a hatékony kezelés? A válaszok kiderülnek az Otthon műsorából, melyben a rossz evő gyerekekkel is foglalkozunk majd. Szombaton reggel 6-tól 9-ig várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
A magyarországi németek történetének kutatója. Vizsgálja a második világháborúban tanúsított viselkedésüket, vagy a kitelepítések hatását egyaránt. A Kódex vendége Marchut Réka, akit Vass István Zoltán kérdez szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Zajlik az élet a Győri ETO női kézilabda csapatának háza táján. Nyártól a kisalföldi együttest erősíti a világbajnoki bronzérmes dán Anne Mette Hansen, Görbicz Anita két esztendővel meghosszabbította idény végén lejáró szerződését és Kiss Éva is marad a következő szezonra. Az is biztossá vált, hogy Tomori Zsuzsanna távozik a győri klubtól. Az Előnyszabályban ezen kívül hallhatnak még arról, hogy kiket díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség a 2016-os eredmények alapján. Portré rovatunk vendége ezúttal a jégtáncos, Hoffmann Nóra lesz. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között várja Önöket Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
Egymást követően nyílnak meg az új vasútvonalak Kelet-Afrikában, amelyek az ígéret szerint megváltoztatják a helyiek életmódját, mégpedig jó irányban, ugyanakkor az figyelmeztető, hogy vasutat szinte kizárólag Kína épít a fekete kontinensen. A Horizont csütörtöki adásának vendége Tarrósy István Afrika-szakértő. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A magyarországi németek történetének kutatója. Vizsgálja a második világháborúban tanúsított viselkedésüket, vagy a kitelepítések hatását egyaránt. A Kódex vendége Marchut Réka, akit Vass István Zoltán kérdez szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Zajlik az élet a Győri ETO női kézilabda csapatának háza táján. Nyártól a kisalföldi együttest erősíti a világbajnoki bronzérmes dán Anne Mette Hansen, Görbicz Anita két esztendővel meghosszabbította idény végén lejáró szerződését és Kiss Éva is marad a következő szezonra. Az is biztossá vált, hogy Tomori Zsuzsanna távozik a győri klubtól. Az Előnyszabályban ezen kívül hallhatnak még arról, hogy kiket díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség a 2016-os eredmények alapján. Portré rovatunk vendége ezúttal a jégtáncos, Hoffmann Nóra lesz. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között várja Önöket Fejér Balázs és Németh Kornél.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Oroszország és a Kelet helyett inkább a déli irányú fenyegetésekre koncentrál a NATO a jövőben. A magyar haderőfejlesztés első lépéseként pedig a katonák egyéni felszerelésének modernizálása, katonai szállító repülőgépek és helikopterek beszerzése várható - tudtuk meg Benkő Tibor vezérezredestől, a Magyar Honvédség vezérkari főnökétől. Az Álláspontban szó lesz még arról is, hogy kiderült: a multicégek silányabb áruval árasztják el Kelet-Európát, mint a kontinens nyugati felét, és hogy hamarosan Gulag-emlékmű épülhet a Szabadság téren. Vasárnap reggel 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
.Lengyelország hősies történelmét az orosz és porosz megszállók elleni küzdelem jellemezi. Így volt az 1939-től is, amikor a gyalázatos Molotov-Ribbentrop paktum nyomán szovjet és náci tankok taposták az ország földjét. Miközben a lengyelek a politikai és katonai ellenállás szinte minden formáját bevetették Németország ellen, a szovjetek kiírtották a teljes elitet, a háborút követően pedig rákényszerítették az országra a kommunizmust. Kis túlzással, ugyanazt kapták jutalmul, mint amit a magyarok büntetésként. A Farkasverem következő adásában a 38 milliós ország különös sorsáról beszélget Belénessy Csaba szerkesztő Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével és Kiss Gy. Csaba egyetemi tanárral, a kiváló polonistával. Farkasverem – a Karc FM történelemórája vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés ugyanaz nap este, szintén kilenckor.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
1517. október 31. – Luther Márton ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, mely reformok sorozatát eredményezte az élet minden területén. Az 500 éves évfordulón Korányi András professzort, egyháztörténészt kérdezzük a reformáció kultúrára és nevelésre gyakorolt hatásáról. Iskolát alapított a hazai reumatológiában, miközben egyáltalán nem akart reumatológus lenni. Majd betegei között volt Honthy Hanna és Örkény István is. A gyógyítás mellett szenvedélyes műgyűjtő, legkedvesebb relikviája egy holland festő rejtélyes, hosszú utat bejárt alkotása. Vasárnap 10-től 12 óráig az Asztal körülben Petz Margó és Szántó Georgina számít a figyelmükre.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Korrupció, mélyszegénység, egészségügy, oktatás.Megállják- e helyüket ezek, a jobb és baloldali ellenzék által gyakran hangoztatott vádak? Erről beszélgetünk Az Idők Jelei Program irányítójával, Osztie Zoltán plébánossal. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. Meghirdették 5. alkalommal Kőrösi Csoma Sándor Programot és 3. alkalommal a Petőfi Sándor Programot. Mindkét témáról Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott tájékoztatót a héten Budapesten. Az ausztráliai magyar közösségekről, és az Európai Bíróság európai nemzeti kisebbségeket érintő kedvező döntéséről nyilatkozott a Magyar hangoknak Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Oroszország és a Kelet helyett inkább a déli irányú fenyegetésekre koncentrál a NATO a jövőben. A magyar haderőfejlesztés első lépéseként pedig a katonák egyéni felszerelésének modernizálása, katonai szállító repülőgépek és helikopterek beszerzése várható - tudtuk meg Benkő Tibor vezérezredestől, a Magyar Honvédség vezérkari főnökétől. Az Álláspontban szó lesz még arról is, hogy kiderült: a multicégek silányabb áruval árasztják el Kelet-Európát, mint a kontinens nyugati felét, és hogy hamarosan Gulag-emlékmű épülhet a Szabadság téren. Vasárnap reggel 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
.Lengyelország hősies történelmét az orosz és porosz megszállók elleni küzdelem jellemezi. Így volt az 1939-től is, amikor a gyalázatos Molotov-Ribbentrop paktum nyomán szovjet és náci tankok taposták az ország földjét. Miközben a lengyelek a politikai és katonai ellenállás szinte minden formáját bevetették Németország ellen, a szovjetek kiírtották a teljes elitet, a háborút követően pedig rákényszerítették az országra a kommunizmust. Kis túlzással, ugyanazt kapták jutalmul, mint amit a magyarok büntetésként. A Farkasverem következő adásában a 38 milliós ország különös sorsáról beszélget Belénessy Csaba szerkesztő Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével és Kiss Gy. Csaba egyetemi tanárral, a kiváló polonistával. Farkasverem – a Karc FM történelemórája vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés ugyanaz nap este, szintén kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Korrupció, mélyszegénység, egészségügy, oktatás.Megállják- e helyüket ezek, a jobb és baloldali ellenzék által gyakran hangoztatott vádak? Erről beszélgetünk Az Idők Jelei Program irányítójával, Osztie Zoltán plébánossal. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Zenemix
23:00 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Szétszakadt Magyarország címmel kedden mutatják be azt a dokumentumfilmet, amely a többi között azt boncolgatja, miért ugrott egymásnak a rendszerváltó értelmiség, hol rontották, rontottuk el. Vendégünk a rendező, a film alapjául szolgáló kutatások vezetője és a film egyik megszólalója. Kardiológussal beszélgetünk arról, hogy valóban csak önmagukban a zsíros ételek okolhatók a magas koleszterinszintből eredő szív- és érrendszeri betegségekért, vagy mást is szükséges szem előtt tartani. Grafológus vendégünk elmondja, hogy a kézírásunk is árulkodhat különböző betegségekről, a protokollszakértő pedig hasznos tanácsokat ad telefonetikettből. A hétfői Spájzban várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Szántó Georgina.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A munkavállaló nem droid, hanem teremtőerővel rendelkező ember, energiái alapvetőek a profit megszerzésében. Ma már ezt a szemléletet erősíti a növekvő munkaerőhiány is, de attól még messze vagyunk, hogy a könnyedén odadobott „ el lehet innen menni „ főnöki mondatot a „gyere be és beszéljük meg” ajánlat váltsa fel. Egy vállalatok reorganizációjában másfél évtizedes tapasztalattal rendelkező cég azonban állítja, ez a jövő. Hogy miként jutott Zavagyil Zoltán és Nagy Attila arra, hogy a vállalati fenntartható fejlődés elsősorban a dolgozók hozzáállásától függ, elmondják hétfőn déli fél egykor illetve este fél hétkor Kovács Anita műsorában a REGISZTERBEN.
13:00 - 14:00
Karcolat
A swing szerelmesei, a harmóniák megszállottai. Egy varázslatos díva és egy sármos énekes kiváló muzsikusok társaságában nyűgözi le koncertről koncertre a közönséget. Ez a visszaáradó szeretet inspirálja őket újabb és újabb zenei ötleteik megvalósítására. Több mint tíz éves fennállásuk óta három lemezt is megjelentettek. A Karcolat vendégei hétfőn: Mihályi Réka és Magyar Bálint, a Group'n'Swing zenekar énekesei lesznek.
14:00 - 15:00
Periféria
Mobidik. Ez most kivételesen nem egy tengeri óriást jelent, hanem a Mobil Digitális Iskola Programot. A tervek szerint 2019-ig mintegy ezer településre juthat el a PontVelem Nonprofit Kft. mobil tanterme, ahol a diákok és tanáraik megismerkedhetnek a 21. századi oktatási eszközökkel, innovatív iskolai megoldásokkal. A program részleteiről hétfőn 14 órakor kezdődő informatikai műsorunkban, a Perifériában hallhatnak!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Ez a hét a házasság hete. Ezen apropóból hazánkban is számtalan programmal és érdekes előadással, személyes tanácsadással várták a szakemberek a házasulandókat és a házastársakat. De mi lehet a hosszú házasság alapja? Palkó Zsuzsa és Németh Gábor hétfőn háromtól erről beszélget egy pszichológussal, aki hamarosan on-line előadássorozatot is indít, valamint a Korda házaspárral, akik 35 éve élnek boldog házasságban. Karcátlanok. Tartsanak velünk hétfőn 15 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Az elmúlt napokban megtorpant a hetek óta tartó lendület a tőzsdén, eljött a fordulat, vagy csak profitrealizálás kezdődött, ami csak ideiglenesen ingatja meg az indexeket? Az Elszámoló vendége Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője. Hétfőn a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés 23 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A munkavállaló nem droid, hanem teremtőerővel rendelkező ember, energiái alapvetőek a profit megszerzésében. Ma már ezt a szemléletet erősíti a növekvő munkaerőhiány is, de attól még messze vagyunk, hogy a könnyedén odadobott „ el lehet innen menni „ főnöki mondatot a „gyere be és beszéljük meg” ajánlat váltsa fel. Egy vállalatok reorganizációjában másfél évtizedes tapasztalattal rendelkező cég azonban állítja, ez a jövő. Hogy miként jutott Zavagyil Zoltán és Nagy Attila arra, hogy a vállalati fenntartható fejlődés elsősorban a dolgozók hozzáállásától függ, elmondják hétfőn déli fél egykor illetve este fél hétkor Kovács Anita műsorában a REGISZTERBEN.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A swing szerelmesei, a harmóniák megszállottai. Egy varázslatos díva és egy sármos énekes kiváló muzsikusok társaságában nyűgözi le koncertről koncertre a közönséget. Ez a visszaáradó szeretet inspirálja őket újabb és újabb zenei ötleteik megvalósítására. Több mint tíz éves fennállásuk óta három lemezt is megjelentettek. A Karcolat vendégei hétfőn: Mihályi Réka és Magyar Bálint, a Group'n'Swing zenekar énekesei lesznek.
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az elmúlt napokban megtorpant a hetek óta tartó lendület a tőzsdén, eljött a fordulat, vagy csak profitrealizálás kezdődött, ami csak ideiglenesen ingatja meg az indexeket? Az Elszámoló vendége Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője. Hétfőn a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés 23 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
Mobidik. Ez most kivételesen nem egy tengeri óriást jelent, hanem a Mobil Digitális Iskola Programot. A tervek szerint 2019-ig mintegy ezer településre juthat el a PontVelem Nonprofit Kft. mobil tanterme, ahol a diákok és tanáraik megismerkedhetnek a 21. századi oktatási eszközökkel, innovatív iskolai megoldásokkal. A program részleteiről hétfőn 14 órakor kezdődő informatikai műsorunkban, a Perifériában hallhatnak!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Ez a hét a házasság hete. Ezen apropóból hazánkban is számtalan programmal és érdekes előadással, személyes tanácsadással várták a szakemberek a házasulandókat és a házastársakat. De mi lehet a hosszú házasság alapja? Palkó Zsuzsa és Németh Gábor hétfőn háromtól erről beszélget egy pszichológussal, aki hamarosan on-line előadássorozatot is indít, valamint a Korda házaspárral, akik 35 éve élnek boldog házasságban. Karcátlanok. Tartsanak velünk hétfőn 15 órától.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
 Élőben!
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A szürke, hideg napok után, mindannyian várjuk már a tavaszt. De vajon készen állunk rá? Hogy mit tehetünk magunkért, és a külsőnkért, arról beszélgetünk majd egy mesterfodrásszal, kozmetikussal, stílustanácsadóval, alakformáló kezeléseket végző szakemberrel, és egy dietetikussal is, a Spájz keddi műsorában. 9-tól délig várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Bálint István és Saliga Péter segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Rendszer a rendszertelenségben. Ma már nagyapai korba lépnek, akik rendszerváltó értelmiségként segítették a III. Magyar Köztársaság első lépéseit. A kezdeti lendületet, az egy ívásúak közös ereje azonban néhány hónap alatt egymás elleni csatározásba fordult. Magyarország – szétszakadt. Az okokat keresi Alexa Károly irodalomtörténész, akit a keddi Karcolatban Gajdics Ottó kérdez.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A Peet Project tagjai fiatalok, tehetségesek és igen kreatívak. Mondhatnánk, hogy sikerre vannak ítélve, de vajon mennyire rögös az út egy aktív hazai jazz-pop formáció számára? Kiderül a Hangadó adásában, ahol a Peet Project mutatkozik be azoknak, akik még nem hallottak róluk, és szórakoztatja azokat is, akik már korábban megkedvelték őket. Beszámolunk sikeres európai és tengerentúli fellépéseikről, zenéből sem lesz hiány és hallgatóink is hozzánk szólhatnak sms-ek formájában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető Bizse Ferenc kedden este 8-tól a Karc FM hullámhosszán.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Rendszer a rendszertelenségben. Ma már nagyapai korba lépnek, akik rendszerváltó értelmiségként segítették a III. Magyar Köztársaság első lépéseit. A kezdeti lendületet, az egy ívásúak közös ereje azonban néhány hónap alatt egymás elleni csatározásba fordult. Magyarország – szétszakadt. Az okokat keresi Alexa Károly irodalomtörténész, akit a keddi Karcolatban Gajdics Ottó kérdez.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
A Peet Project tagjai fiatalok, tehetségesek és igen kreatívak. Mondhatnánk, hogy sikerre vannak ítélve, de vajon mennyire rögös az út egy aktív hazai jazz-pop formáció számára? Kiderül a Hangadó adásában, ahol a Peet Project mutatkozik be azoknak, akik még nem hallottak róluk, és szórakoztatja azokat is, akik már korábban megkedvelték őket. Beszámolunk sikeres európai és tengerentúli fellépéseikről, zenéből sem lesz hiány és hallgatóink is hozzánk szólhatnak sms-ek formájában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető Bizse Ferenc kedden este 8-tól a Karc FM hullámhosszán.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Nélkülözhetetlen információk, ötletek, megoldások kismamáknak, nagymamáknak, mindazoknak, akik épp a rádiókészülékek előtt tartózkodnak. Fogyasztóvédelem, szolgáltatások, ügyes-bajos kérdések, női sarok és sok kultúra kötetlen, csevegős formában.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Bálint István és Saliga Péter segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre és Saliga Péter segít nyomon maradni.l
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A Karc FM délelőtti magazinja. Nélkülözhetetlen információk, ötletek, megoldások kismamáknak, nagymamáknak, mindazoknak, akik épp a rádiókészülékek előtt tartózkodnak. Fogyasztóvédelem, szolgáltatások, ügyes-bajos kérdések, női sarok és sok kultúra kötetlen, csevegős formában.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Kovács Anita, Perjés Klára, Varga Flóra, Bálint István, Czirják Imre, Gajdics Ottó, Pelyach Gergely és Belénessy Csaba!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!