+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Adásrend

2017. 12. 12. Kedd

00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Támogatja a határon felépített kerítést és a nemzeti konzultáció intézményét az MSZP volt vezető politikusa, Szili Katalin. Az autonómia koncepciók kidolgozásáért felelős miniszterelnöki megbízott szerint csak az erős és szuverén nemzetek Európájának van jövője, az Európai Egyesült Államoknak nincs. Külső és belső támadást indítottak a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvény ellen Soros György lobbistái - Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával készítettünk interjút. Bevezetnék a harmadik nemet Németországban. Eközben a magyar kormány nemzeti konzultációja ellen indítottak hadjáratot a liberálisok az Európai Unióban - ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal beszélgetünk. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Különös lemezt jelentett meg az Omega nemrég. Volt egyszer egy Vadkelet. A Vadkeleten pedig zenekarok. Magyarországon, az NDK-ban, Csehszlovákiában és Lengyelországban. Ezekről az időkről beszélgetett Belénessy Csaba szerkesztő Kóbor Jánossal, az Omega frontemberével. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, vasárnap reggel kilenckor, ismétlés aznap este szintén kilenc órakor.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Vasárnap az Asztal Körül műsor vendége lesz Both Miklós, a Napra együttes énekese és gitárosa, aki a világ különböző pontjain élő zenészek munkáját és életét tanulmányozza. A stúdió vendégei a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola diákjai és felkészítő tanárai, akik Re: formáció országos műveltségi vetélkedő nyertesei lettek. Beszélgetünk a jógáról és annak pozitív hatásairól is: segít a stressz levezetésében, javít a rossz emésztésen, magas vérnyomáson és fogyókúra esetén is igen hatásos. 10.00 órától várja Önöket Lányi Adél, Petz Margó és Farkas Beatrix.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Bicentenárium: Aranykori töredékeink mentén kortársak és kutatók reflexiót ismerhetik meg Arany János munkásságával kapcsolatban. A Poétikon így tiszteleg, és járul hozzá az Arany János-emlékévhez. Karcor Király, Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Bálint Botond szociológus. Az elmúlt harminc évben a gender ideológia képviselői elfoglalták a felsőoktatást: de nem csak önálló tanszékeik vannak. Megfertőzték a szociológiát, a kultúrát, antropológiát, a pszichológiát, a jogtudományt, sőt az emberrel foglalkozó természettudományokat is a pszichiátriától a genetikáig. - mondja Bálint Botond. A szociológussal arról is beszélgetünk, hogy ma már alig lehet nyugati egyetemeken és nálunk olyan kutatási programot megvalósítani, ami nem veszi figyelembe a genderizmus és a liberalizmus úgynevezett alapvető értékeit. Számít figyelmükre Papp Endre "A sors szimfóniája" című műsorában vasárnap 13 órától és az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Megnézem a tetoválásod és megmondom ki vagy! - Mondják a kriminológusok. Valóban árulkodók a bűnözők tetoválásai? Milyen egyezményes jeleket használnak a börtönlakók, milyen az úgynevezett beavatási szertartás? Dr. Horváth Attila, egyetemi tanár segít betekinteni a rácsok mögé. Mezey Barna, az ELTE rektora a szabadságvesztés különböző típusait mutatja be, s megtudhatjuk, hogyan alakult ki a börtönbüntetés, mint fő büntetési nem. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
„Éneklő pogány asszonyok dalolásából született a magyar nyelv. A csodaszarvas rázta le agancsával az erdő ékszereit, a piros bogyókat, hogy szép magyar szavak legyenek belőlük.”- írta Krúdy Gyula. A Magyar Nyelv Napján mi is a történelmi, az állandóan változó, az „Arany Jánosi”, a játékos anyanyelvről beszélgetünk. Várja Önöket hétfőn 9 és dél között a Spájz műsorában Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Lakitelek a rendszerváltozással megteremtett szabadság emblematikus helyéből az évi rendes szabadság terévé alakulhat. Vajon a háromcsillagos szálloda, a termálfürdő, a lakodalmas ház , a saját kertészet és a házias konyha milyen viszonyban van a Népfőiskola által 25 éve vitt programokkal? Irányt vált vagy éppen, hogy irányt tart a kiemelt kormányzati beruházásként bővülő Lakiteleki Népfőiskola? Hétfőn déli fél egykor és az ismétlésben este fél hétkor ezekről kérdezi Kovács Anita Lezsák Sándort a Népfőiskola Alapítvány kuratórium elnökét.
13:00 - 14:00
Karcolat
Zenésztársak, akikkel egy élet munkája köti össze, az édesanya és a feleség, akik a háttérországot adták és a könnyűzene bölcsője, Amerika, ami egyfajta viszonyítási pont is, ha színpadi előadóművészetről van szó. Kőbányai évek, megtűrt koncertek, turnék a világ szinte minden pontján, opera és konga… 70 éves Horváth Charlie, Liszt-díjas énekes, aki ezt a fáradhatatlan munkával végig kísért életművet szülinapi koncertsorozattal ünnepli. Emesz Lilla beszélget a hétfői Karcolatban Charlie-val.
14:00 - 15:00
Periféria
Ingyen repülőjegy egy gyors regisztrációért vagy inkább újabb adathalász támadás? Hol adjuk meg bankkártya adatainkat bátran és hol legyünk inkább elővigyázatosak. Mit tehetünk, ha mégis úgy érezzük, rossz helyre kerültek bizalmas információink? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Periféria hétfői adásában.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Ki vigye le a szemetet és ki mosogasson el a főzés után? Mi az a házimunka, amibe szívesen besegít a férfi és mi az, amit egy nő is csak azért csinál meg, mert ha ő sem, akkor senki nem végzi el? Rossz fényt vet egy nőre, ha utál takarítani? Lehet a lakás rendbetétele jó hangulatú családi program? Karcátlanok hétfőn három órától, Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk Palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Közzétették gyorsjelentéseiket a hazai blue chipek, a befektetők elégedettek lehetnek, hiszen összességében jól teljesítettek a cégek. Az Elszámolóban Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője segít eligazodni az eredménysorok között. Hétfőn a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente, szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés 23 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Koszorúérbetegség, vakság, végtag károsodás, bőr- és szájbetegségek: csak néhány a kezeletlen cukorbetegség szövődményei közül. Egyre többen és egyre fiatalabb korban szembesülnek vele, és a nőkre sokkal veszélyesebb a kór. A keddi Spájzból megtudhatják, hogyan előzhetik meg és hogyan kezeltessék magukat, ha már megjelentek a tünetek. 9 órától a közelgő Magyar Szórvány Napja alkalmából a határon túli testvéreinkről is beszélünk. Bóna Judit várja Önöket.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Csak a tagországok eddig is meglévő ellentéteinek elmélyítésére jó a közös európai menekültügyi rendszer megreformálásának terve – áll a Migrációkutató Intézet elemzésében. Például azért, mert a javasolt reform a kötelező kvótákra épül. A javaslatról fogunk beszélgetni a keddi Kérdőjelben Klopfer Ádámmal, a Migrációkutató Intézet kutatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedden délután fél egykor. Ismétlés: kedden este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
„Csodálatos szülő voltam, mielőtt gyermekeim születettek volna”- Talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom: kevés anyuka van, akinek nem fordult volna meg ehhez hasonló gondolat a fejében, miután belevágott a gyermeknevelés nevű, óriási kalandba. Az már egy másik kérdés, hogy nagyon sokan ezt nem merik bevallani, így kudarcaikkal, kétségeikkel, kérdéseikkel magukra maradnak. Ilyen édesanya volt Tóthné Magasföldi Rózsa is, akinek azonban épp időben érkezett a segítség egy könyv formájában. Azóta pedig a három kisfiút nevelő családanya több tucatnyi szülőnek segített kitalálni a mindennapok labirintusából, ráadásképpen a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom munkatársaként azon dolgozik, hogy a kisimult családokba megérkezzenek a harmadik gyermekek. A keddi Karcolat vendége egy egyszerű, de nagyszerű kisvárosi asszony. Tóthné Magasföldi Rózsával várja Önöket délután 1-től és az ismétlésben pedig este 10-től Simon-Palov Judit.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Komoly állami és privát energiák mozdultak meg az utóbbi hónapokban az úgynevezett startup cégek helyzetbe hozásához. Ezek a rövid idő alatt teljesítményük gyors növelésére képes vállalkozások eltérnek lassan növekedő társaiktól. Az idegen nyelvi kommunikáció, a nemzetközi vetület és a tőkevonzó képesség kiépítése mellett még mire kell figyelniük azoknak, akik úgy vélik többjük is van, mint egy jó ötlet? Kedden 14 illetve az ismétlésben 23 óra után róluk is szól Kovács Anita gazdasági magazinja a Szabad Jegyzés.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Ismét randevút adnak egymásnak és a közönségnek az ország legjobb gitárosai! Felkai Miklós fejében három évtizeddel ezelőtt született meg a gondolat, hogy egy csapatba terelje a nyolcvanas évek akkori legmeghatározóbb gitárosait. Az első Gitárpárbaj óta eltelt időszakban legalább három generáció nőtt fel, amely ugyancsak kitermelte a maga tehetségét. Éppen ezért a szervezők elérkezettnek látták az időt, hogy 2017-ben a kiérdemesült gitárhősök mellett a fiatalabb korosztály is megmutathassa magát. A részletekről sok kiváló zene kíséretében Bizse Ferenc faggatja Felkai Miklóst a Hangadó adásában kedden este 8-tól a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Közeleg a koraszülöttek világnapja. A magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség mellett ma már a koraszülés is népbetegségnek számít hazánkban. Hol tart ma Magyarország a koraszülöttség témájában? A kormány 5,7 milliárdot biztosít a kora gyermekkori intervenció fejlesztésére. Mire lesz elég ez az összeg, mely problémákat oldja meg? A szerdai Spájzban erről és a korrekciós nyugdíjemelésről, a nyugdíjprémiumról, a nyomon követhető nyugdíjjárulékról is beszélgetünk. Várja Önöket 9.00 órától Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Most jelent meg az Európai Unió üzleti jelentése, mely a következő két év várható gazdasági folyamatait is elemzi. A várakozások pozitívak, Európa gazdasága jól teljesít. A jelentés szerint tovább folytatódik a munkanélküliség csökkenése, növekszik a beruházási kedv és a gazdaság is bővül. Különösen bizakodó a jelentés a Közép-európai országokkal, így Magyarországgal kapcsolatban. Erről lesz szó a Kérdőjelben szerdán, melyben Csath Magdolna közgazdász válaszol a riporter Bálint István kérdéseire.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
"Szekularizált ökumené" - egyháziak és világiak együtt a környezet- és teremtésvédelemért. Gáncs Pétert, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét kérdezzük. A kazán nem kuka. Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport munkatársa a háztartási hulladék otthoni égetésének veszélyeiről és jogellenességéről beszél. Madárbarátok – négy fal között. A Zöld kalandozások program témája ezúttal a városi madárvédelem. Mit tehetünk az ő életben maradásukért? Szerdán 14.00 órakor számít figyelmükre a Zöld Zónában a szerkesztő-műsorvezető Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Pozitív életérzést sugárzó dallal jelentkezik Heincz Gábor Biga és a Punnany Massifból ismert Farkas Roland, azaz Wolfie. A Halhatatlan blues a vidám hangulat mellett fontos üzenetet kíván közvetíteni: érdemes segíteni a társadalom perifériáján rekedteknek, hogy könnyebb legyen számukra a boldogulás. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában a beszélgetésen túl élő, akusztikus produkcióra is készül Biga és zenésztársai: Wolfie és Kontor Tamás szerda este 8-tól a Karc FM-en.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Haraszti Gyulával.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Van kiút adósságból és tudatos tervezéssel néhány hét alatt helyre billenthetjük a családi kasszát. Hazánkban is egyre többen szánják rá magukat arra, hogy szakember segítségével változtassanak anyagi helyzetükön. A Spájz csütörtöki műsorában arról is szó lesz, milyen informatikai tudással kell rendelkezniük néhány éven belül a munkavállalóknak. Évente 30 ezer madár halálát okozza áramütés vagy ütközés; milyen intézkedések óvhatják meg a madarakat? Sok más kérdés mellett ezt is felteszi, a szerkesztő Emesz Lilla.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Bár a kapitalizmus az önzésre és a kihasználásra épül , az emberben benne van az együttműködés, az erkölcs és a jószándék is. A globális kapitalizmus által csúcsokra emelt jövedelmi és vagyoni különbségek egyre nagyobb ellenállásra sarkallják a veszteseket, ideje lenne tehát elővenni a jobbik énünket és gazdasági – társadalmi viszonyainkat inkább a segítő és élni hagyó érzület által kormányozni, állítja Dr. Kiss Károly egyetemi docens, aki szombaton délelőtt a Műcsarnok előadótermében fejti ki nézeteit, előtte azonban csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben kelti fel az érdeklődést.
13:00 - 14:00
Karcolat
Keppel Gyula a csepeli Weis Manfréd Szakgimnázium és Szakközépiskola magyartanára és művészeti vezetője a - szintén itt található - Mansfeld Péter Galériának. A névadó a „pesti srácok” egyike, az 1956-os Forradalom legifjabb mártírja itt tanult vasesztergályosnak. Keppel Gyula azt mondja, ezzel a hivatással teljesedett ki tanári munkája, elsősorban arra vezeti rá a fiatalokat, milyen „szemszögből” érdemes nézni a kiállított képzőművészeti alkotásokat. A Karcolatban csütörtökön 13 órakor hallhatják a helyszíni felvételt, amelyben a Galéria vezetőjével Perjés Klára beszélget.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Megvalósul-e Figaro házassága? És kivel valósul meg? Hogyan kerülnek embert utánzó robotok: humanoidok Almaviva gróf kastélyába? Átélhetjük-e az álmainkat és mit rejt a jövő? Ezek a kérdések mind teret kapnak a Nemzeti Színházban újonnan bemutatott előadásban, amely a Figaro házassága, avagy egy őrült nap emléke címet kapta. A rendezővel: Sardar Tagirovskyval beszélget csütörtökon 3 órától a Főszerepben Mohácsi Szilvia.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő, a Ghymes együttes egyik alapító tagja majdnem 40 éve áll színpadon. Dalaira irodalmi értékű szövegvilága mellett sajátos, karakteres stílus is jellemző. Zenéje egyszerre hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mellett, kreatív alkotóként, a színház világában is otthonosan mozog. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában Szarka Tamással készítünk év végi leltárt, szó esik a jövő évi tervekről és kiváló zenéből sem lesz hiány csütörtökön este 8-tól a Karc FM hullámhosszán.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A hét elején két kisgyermeket is elütöttek a fővárosban. Egyikük meghalt. Kinek a feladata, hogy megtanítsa a biztonságos közlekedést a kicsiknek? Mennyit számít a példamutatás, a magyarázat, a feladatok, a gyakorlás? Kötelező része-e az iskolai oktatásnak az, hogyan keljünk át az úttesten, mire figyeljünk, ha nincs zebra? Eljutnak-e a rend őrei tudásukkal és tapasztalataikkal az iskolákba? És persze: hol marad a szülői felelősség? A kérdésekre pénteken a Spájz műsorában keressük a válaszokat. Várja hallgatóit 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Magyar Diaszpóra Tanács és a Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülése, a magyar nyelv napja, a Magyar Szórvány Napja – kiemelkedő események sora novemberben a világ magyarsága szempontjából. Minderről szólunk a Magyar hangok következő adásában. Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Babják Zoltán, Beregszász polgármestere is kifejti véleményét az ukrán szélsőséges nacionalisták legutóbbi magyarellenes akcióiról is. Várja önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
November 26-án és 27-én Budapest lesz a házigazdája a gazdasági együttműködés kiterjesztéséről szóló kínai-közép-európai csúcstalálkozónak. Ezen a kínai miniszterelnök is részt vesz. Vannak azonban olyan vélemények, hogy a 16 közép-európai ország közül a visegrádiaknak: Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovákiának és Magyarországnak kellene átvennie a kezdeményezést. Ilyen például a V4-Kína Egyesület. A pénteki Karcolatban Tóth Gábor, a V4-Kína Egyesület elnöke lesz a vendégünk. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: pénteken délután egykor; ismétlés: pénteken este tízkor.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
A mesés kelet, ami mindenkit elvarázsol. Az európai kultúrától erősen különböző szokások, színek, illatok könnyen rabul ejtik az utazót. De megint más a helyzet, ha több évet itt kell élni, egy, a mienktől ennyire eltérő világban. Szőllösi Rita hat évet volt Iránban családjával és a kint töltött idő nagy hatás gyakorolt életére, munkájára. Miként lehet beilleszkedni egy ilyen zárt világba? Mi hiányzott a kint töltött évek alatt a magyar családnak? Törzsutas pénteken három órától, az idegenvezetőjük Back Réka.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Az amerikai Képviselőház elfogadta azt az indítványt, mely alapján a társasági adó 35 százalékról 20 százalékra csökkenhet a jövőben. Ez azonban önmagában még nem elég, hiszen azt a Szenátusnak is jóvá kell hagynia, így a piacok továbbra is szkeptikusak a döntés hatályba lépése kapcsán. A Trendmutató vendége Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliókezelője. Pénteken a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente, szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés vasárnap 6 órától.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Szőke Nikoletta a nemzetközi színtéren is rendkívül sikeres és elismert művész. A zseniális énekesnő koncertjei különleges élményt nyújtanak a Közönség számára világszerte. Legújabb albumán -a „Moonglow”-n- többek között az amerikai sztárdobos, Gregory Hutchinson játékát is élvezhetjük, a produceri teendőket pedig az a négyszeres Grammy-díjas Helik Hadar látta el, aki Herbie Hancock és Melody Gardot lemezeinek születésénél szintén bábáskodott. A JazzKarc november 17-i, 20:00 órától induló adásában Gáspár Károly vendége a gyönyörű és csodás hangú Szőke Nikoletta lesz; és a friss korongról négy fantasztikus dal is bemutatunk kedves Hallgatóinknak a műsorban!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Gondolták volna, hogy 3 évvel rövidítjük meg az életünket azzal, hogy nem szedünk elég D-vitamint? Pedig így van. Hogy miért fontos a D-vitamin, kiknek, mennyit érdemes szedniük, és mi történik a szervezetünkben, ha hiány van belőle, az kiderül az Otthon műsorából. Az adásban emellett beszélünk majd a gyerekek digitális műveltségéről, és arról is hogy érdemes-e az autósoknak kötelező biztosítót váltaniuk. Szombaton reggel 6-tól 9-ig várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Szekér Nóra történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos munkatársa. A Magyar Testvéri Közösség elleni 1947-es per volt az ősbűn - mondta a Veritas Történetkutató Intézet konferenciáján Szekér Nóra. A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos munkatársa szerint a per nemcsak eszközt jelentett a politikai rendszer megváltoztatásához, hanem célja volt az is, hogy feltérképezze és elhallgattassa azokat, akik fel mernének lépni a magyar nemzeti érdekek védelmében. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
Kevesen mondhatják el, hogy kutatóként az édesapjuk nyomába lépve ugyancsak hírnevet szereztek. Földváriné Kiss Réka az egyik példa erre! Az 56’-os Tóth Ilonka per történetének feltárásától a református egyház háború utáni szerepéig több hiánypótló kutatást végzett. A Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökét kérdezi a Kódexben Vass István Zoltán szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Lejátszotta idei utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó válogatott, amely győzelemmel zárta az évet. Nemzeti együttesünk barátságos találkozón 1-0-ra nyert a vendég Costa Rica ellen. Az Előnyszabályban játékosaink nem csak ezt az összecsapást értékelik, hanem az egész szezont is. Műsorunkban hallhatják még az immár tízszeres világbajnokot és ezzel világrekorder kick-boxost, Mórádi Zsoltot, előre tekintünk a jövő februári téli olimpiára, a záró részben pedig a jégkorongé lesz a főszerep. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Nettó
Az első kilenc hónapban 2574 milliárd forint volt a közbeszerzések értéke, ami 56,5 százalékos növekedés a tavalyi bázishoz képest - ismerteti Nettó című műsorunkban Rigó Csaba. A Közbeszerzési Hatóság elnöke beszél a nemrég indított appjukról, amely a vállalkozóknak naprakész információkat nyújt az új kiírásokról, s tipikus pályázói hibákat is bemutat, hogy azokat senki ne kövesse el a jövőben. Szekér Lászlótól, a passzívház egyesület elnökétől pedig megtudhatják, miért érdemes passzívházat építeni: mennyit lehet spórolni energiahatékonyságuk révén. A szombaton öt órakor kezdődő Nettóban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Népesedési fordulatra van szükség Magyarországon. De mit tett és mit tesz ezért a kormány? – többek között erről beszélgetünk Novák Katalin családügyi államtitkárral, a Fidesz új alelnökével. Magabiztos kongresszust tartott a nagyobbik kormánypárt, az ellenzék pedig továbbra is teljes szétesettség állapotában leledzik. Boros Bánk Levente politológussal, a Médianéző vezetőjével elemezzük a helyzetet. Boldoggá avatják Brenner János 1957-ben meggyilkolt rábakethelyi káplánt. Soós Viktor Attila történésszel, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjával készítünk interjút Brenner Jánosról, a hit vértanújáról. Vasárnap reggel hétkor várja Önöket az Álláspontban a két szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula és Czirják Imre. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Az oroszországi bolsevik hatalomátvétel Magyarországon is fellobbantotta a lángot. A hatalom kicsúszott Károlyi Mihály kezéből és a kommunisták a szocdemekkel karöltve átvették a hatalmat. A 133 napig tartó, szörnyűségekkel tarkított uralmuk a magyar történelem legszégyenteljesebb szakaszai közé tartozik. Erről beszélget a szerkesztő Belénessy Csaba Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet bizottságának elnökhelyettesével és Csűrös András egyháztörténésszel. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenc órakor, ismétlés aznap este szintén kilenc órakor.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Kicsik, zsebbe valók, hordozhatók, mindig kéznél-levők. Hogy a Magyar Cserkészszövetség eredeti szellemét továbbra is segítsék, 1933 óta először protestáns cserkészimakönyvet jelentettek meg tagjaik számára. A 20 éves Igazgyöngy Alapítvány legfőbb feladata a tehetséggondozás, főként a hátrányos helyzetű, roma gyerekek körében. Ezt egy alapfokú művészeti iskola fenntartásával és terepmunkával végzik. Az ő munkájukról is hallhatnak az Asztal körül műsorában, ahol bemutatunk egy ifjúsági gasztrokrimit is, amely a kikapcsolódás mellett tanítani és érzékenyíteni is szeretne: felhívja a figyelmet a tizenéveseket fenyegető veszélyekre, problémákra is. Várja Önöket vasárnap tíz és dél között Petz Margó, Gál Mónika és Farkas Beatrix.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásának vendége Gryllus Dániel, Kossuth-díjas zeneszerző, zenész lesz, aki a költészet iránti elkötelezettségéről, a Kaláka legújabb lemezeiről és a bicentenárium alkalmából megjelent Arany János lemezükről is mesél majd. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója. A gerilla tiszta formájában egyre inkább a múlté - mondja Békés Márton történész Gerilla háború című új könyvében. A Terror háza Múzeum kutatási igazgatója azonban hozzá teszi, ha gerilla háborúzásról beszélünk, mint aszimmetrikus küzdelemről, akkor Európa politikai életének legnagyobb partizánja Orbán Viktor. Hiszen miről szól a Magyarország erőtartalékaihoz képest többszörös túlerőben lévő Soros hálózat és a liberális véleményklíma elleni harc? Számít figyelmükre Papp Endre a Sors szimfóniája című műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Kovács Lajos, nyugalmazott rendőrezredes a kétezres évek közepétől a Nemzeti Nyomozó Iroda megoldatlan emberölések után kutakodó, úgynevezett döglött ügyek osztályának vezetője volt. Az egykori nyomozóval a többi között a Szlávy Bulcsú-gyilkosságról és egyéb, az ő nevéhez köthető, felgöngyölített ügyekről, nagy port kavart sorozatgyilkosságokról beszélgetünk. Majd vendégünk lesz Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, aki a választójogi rendszerről, a népszavazási kezdeményezésekről, a testület munkájáról beszél. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
2017 első féléve során erős piaci kereslet és fokozatosan alkalmazkodó kínálat mellett folytatódott a hazai lakásárak emelkedése. Túlzott mértékű a jelenlegi lakásár-emelkedés? A fővárosban számos új lakásprojekt indult, amelyek döntő többsége 2018-ban kerül átadásra, a kínálat folyamatos bővülésével csökkenhet az árnyomás a budapesti lakáspiacon? Nőtt a hitelfelvétel szerepe a lakásvásárlásban, leszoríthatják a kamatokat a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek? Évente több mint félmillió ember vesz részt örökösként hagyatéki ügyben, mégis sok a bizonytalanság és a tévhit a hagyatéki eljárás körül, ki, milyen jogcímen, milyen arányban örököl? Ezekre a kérdésekre keressük a választ hétfőn 9.00 órától a Spájzban. Várja Önöket Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Már a takarékszövetkezet sem a régi! Sőt! Nagyon is új módszereket alkalmaznak a reformkortól létező magyar pénzintézetek. Fuzionálnak, jót állnak egymásért, tőkeerejüket egyesítik és még Smart Point automatizált bankfiókot is nyitnak az elektronikus bankolást kedvelőknek. November első napjaiban a talányos nevű B3 Takarék is egyesült a Pilisvörösvári és a Dunakanyari Takarékkal. Mit éreznek az integrációból az ügyfelek? Hétfőn déli fél egykor és az ismétlésben este fél hétkor erről is kérdezi Vida Józsefet a B3 Takarék elnök – vezérigazgatóját Kovács Anita a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Huszonévesen lett újságíró. Azóta olyan helyeken dolgozott, mint a Kossuth vagy az Inforádió, évekig volt a Magyar Televízió, aztán a Duna TV képernyőjén. Mindezt marosvásárhelyiként sikerült elérnie. Érezte-e valaha hátrányát annak, hogy Erdélyben született? Mit jelentett számára, hogy az ismert festő, Sükösd Ferenc gyermeke? Miért volt fontos számára, hogy a népszerű Reflex zenekar dobosa legyen? És milyen témájú verseket ír, mikor elragadja az ihlet? A rádió munkatársait bemutató Karcolat sorozat részeként hétfőn egy órától Back Réka Sükösd Leventével beszélget.
14:00 - 15:00
Periféria
Leágazóban a Black Friday őrület, hazánkban is egyre kevesebben látogatják a boltokat és webáruházakat a kereskedelem amerikai eredetű ünnepén. Milyen egy modern robot, ami a jövő háztartásainak segítője lehet? Mit rontott el a lány, aki iPhone-jával aludt és soha többé nem ébredt fel, Tények és kérdések az informatika világából hétfőn 14 órától a Karc FM informatikai műsorában a Perifériában
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Egy luxusautó, egy márkás óra, egy jól szabott öltöny. Sokan manapság ezek alapján ítélik meg, hogy ki milyen férfi. Az, hogy egyenes jellem, őszinte vagy épp tudja vállalni döntéseiért a felelősséget, hogy művelt vagy hogy tiszteli-e a nőket, az már sokadrangú kérdés. Nem meglepő, hogy egyre többször hangzik el a kérdés, hova tűntek az igazi férfiak. És mi a helyzet a nőkkel, finomak, elegánsak, szolidak? Miben mások most a nők és miben a férfiak, mint voltak húsz vagy negyven éve? Karcátlanok hétfőm három órától Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk Palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Miközben egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy a Bitcoin-lufi előbb-utóbb kidurran, az árfolyam töretlenül emelkedik. De mi is az a Bitcoin, hogyan lehet ezt bányászni, érdemes-e befektetőként beszállni erre a piacra? A kérdésekre Molnár Zalán, a londoni Admiral Markets brókercég magyarországi fióktelepének igazgatója válaszol az Elszámolóban. Hétfőn a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés 23 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Washington, London, vagy a Vatikán után egyre több magyar városban is látható a hajléktalan Jézus szobra, amely kettős üzenetet hordoz. Egyrészt felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, másrészt együttérzésre hív az elesettek iránt. Remélhetőleg sokak lelkét megérinti ez az alkotás, hiszen ebben az időszakban még nehezebb a sorsuk azoknak, akik fedél nélkül élnek. Mindegy, hogy saját vagy önhibájukon kívül kerültek utcára, az éjszakák egyre hidegebbek. Kedden a Spájzban megtudhatják, hogy milyen feszített tempó vár a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaira a krízis időszakban, vagy hogy miben tudnak Önök segíteni a hajléktalan embereknek. 9 óra után számít figyelmükre a műsorvezető, Csesznák Anikó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Elutasította az új választások kiírását a német államfő, Frank-Walter Steinmeier. Angela Merkel kancellár nem kíván lemondani, és egy újabb a szociáldemokratákkal kötendő nagykoalícióban reménykedik. Amit azok elutasítottak. Áll a bál Berlinben, ez lesz a témája a keddi Kérdőjelnek, amelynek Pócza István, a Századvég vezető kutatója, külpolitikai szakértő lesz a vendége. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedden délután fél egykor; ismétlés: este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Igazi ötletember, aki meg is valósítja álmait aztán továbblép az újabb felé. Létrehozta Magyarország első retró múzeumát. Működtetett dartsklubot és magánrádiót. Volt segédszínész és a Csokonai Színház világosítója. Legújabb találmánya a kulcsos kapu Debrecenben. Írt néhány könyvet, az egyikből Tímár Péter akar filmet forgatni. Hogyan lehet eljutni a dízelmotor-szereléstől a kacsingatós pénztárcáig? Kiderül a keddi Karcolatból, melyben a Nagyhegyesen élő Deák Ferenc mesél életéről Bálint Istvánnak.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A szolgáltatások és a mikro vállalkozások sem térhetnek ki a digitalizációval ránk köszöntő Ipar 4.0 feladatai elől. A V4 – ek országaiban azonban ez a szektor még kevéssé készült fel az új ipari forradalommal felérő változásokra, a társadalmi hatások pedig csak találgatások szintjén vannak. Annyi azonban bizonyos, hogy a számítógépes kommunikáció elsajátítása már ma olyan követelmény, mint egykoron az írásbeliség elterjedése volt. Az elmúlt hét végén az IPOSZ nemzetközi szereplőkkel tekintette át a legkisebb vállalkozásokra váró kihívásokat. Az európai és V4 szintű tapasztalatokról kedden 14 óra után , valamint az esti, 23 óra után kezdődő ismétlésben Kovács Anita Solti Gábort az IPOSZ nemzetközi és oktatási igazgatóját kérdezi.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
‘A múlt gyöngyszemeiből válogasd ki a neked tetsző elemeket, és sok ötlettel, friss lendülettel keverj belőle valami újat.‘ Ezzel a jelszóval indult útnak Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar 2003-ban. A formáció csakhamar a retro műfaj egyik legjelentősebb képviselőjévé vált hazánkban. Novai Gábor neve biztosíték az igényes zenéhez, melyhez Marót Viki csodás hangja párosul. Az együttes közel 15 éves fennállása alatt 5 nagylemezt jelentetett meg, a legutóbbit 2011-ben. Néhány év szünet után azonban teljesen új hangzással és friss dalokkal jelentkeznek. A részletekről rádiós dalpremierek kíséretében Bizse Ferenc Hangadó című műsorában hallhatnak, ahol Marót Viki és Nova vendégeskedik kedden este 8-tól a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A gyermekkori egészséges táplálkozás kialakításában a család mellett fontos szerepe van az iskolai közétkeztetésnek, valamint az iskolai büfék, étel-, italautomaták kínálatának is. A hétvégi Iskolabüfé Fesztiválon várják a gyerekeket, szüleiket, pedagógusokat és szakembereket, hogy megismertessék velük a tápláló, gondosan összeállított, jó megoldásokat. Az okosdoboz.hu oktatási portál játékos eszközökkel, élményszerűen tanít, pozitív megerősítéssel és motivációval értékel. A digitális feladatbank most versenyt hirdet a diákok számára. Részletek a szerdai Spájzban. Várja Önöket 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Hazugsággal, torzítással, csúsztatásokkal vádolta meg a kormányt Soros György, a nevéhez fűződő Nyílt Társadalom Alapítvány, no meg a mögötte felsorakozott ellenzéki képviselők és sajtóorgánumok. Az amerikai milliárdos állításai pedig akár még hihetőek és logikusak is lehetnének, ha nem állnának vele szemben a tények és a történelmi tapasztalat. Ezt fejti ki bővebben a szerdai Kérdőjelben Völner Pál, az Igazságügyi minisztérium politikai államtitkára. Várja Önöket délután fél 1-től és az ismétlésben este fél 7-től a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
13:00 - 14:00
Karcolat
"Indulj el egy úton én is egy másikon..." A Magyar Televízió nevezetes országjáró sorozatának a Másfél millió lépés Magyarországon emblematikus zenéjéről nyilván senki sem gondolta, hogy a végzetet hordozza szépséges soraiban. A sorozat megálmodója, végig járója, rendezője és szerkesztője Rockenbauer Pál ugyanis 30 évvel ezelőtt olyan úton indult el, amelyen élő ember nem követhette. Mégsem a csalódottság, a szomorúság sokkal inkább az öröm tölti el egykori kollégáit, barátait , hogy ismerhették, segíthették azt az úttörő munkát, melyet a televíziózás korai szakaszában a természetfilmezéssel kidolgozott. Rockenbauer Pálról és az őt követő természetjárókról Szabados Tamás, a Magyar Televízió egykori operatőr-rendezője beszél szerdán 13 illetve az ismétlésben 22 óra után Kovács Anitával a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
A Turjánvidék megmentése honvédségi segédlettel. Kerpely Klárát, a WWF Magyarország projektvezetőjét kérdezzük a hat éve kezdődött, s mára sikeresen lezárult programról. Ökoiskola, Örökös Ökoiskola kitüntető címek átadása. Tanintézmények, amelyekben az oktatás-nevelés és a működtetés egyaránt a fenntarthatóságra figyelemmel történik. Varga Attila, az Esterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és fejlesztő Intézetének központ vezetője beszél a pályázati rendszerről. Ha már fával fűtünk, nem mindegy, hogy milyennel. Béres András, a Herman Ottó Intézet helyettes ügyvezetőjének tanácsai. Autómosás környezetbarát technológiával. A CleenUp cégvezetője, Palotai Balázs ismerteti a módszert. Szerdán 14 órakor számít figyelmükre a Zöld zónában a szerkesztő-műsorvezető Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
A Karc FM focimagazinjában, a Pipában nemcsak szakértőket szólaltatunk meg a jövőben, hanem időről időre szurkolókat is. A szerdai adásban ebből az elgondolásból Késmárki Zsoltot, a Hooligans zenekar basszusgitárosát, Fradi-szurkolót hívtuk meg, hogy a zenélés melletti elsőszámú szenvedélyéről, a futballról faggassuk. Várja Önöket a Pipában szerdán 15 órától a szerkesztő-műsorvezető Lentulai Krisztián.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Közel másfél év telt el a tavaly júniusi népszavazás óta, amelyen a britek többsége az EU elhagyására szavazott. A London és Brüsszel között zajló kilépési tárgyalások azonban döcögve haladnak, nem körvonalazódik megegyezés sem a Nagy-Britanniában élő uniós munkavállalók sorsáról, sem London pénzügyi kötelezettségeiről. A témáról Törő Csabát, a Károli Gáspár Református Egyetem dékánját kérdezi a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A színházba látogató közönség jogos igénye, hogy kiszakadva a mindennapi mókuskerékből, önfeledten nevethessen és szórakozhasson. A jó színész, ha akar, tud nevettetni. A magyar humor pedig világhírű. Nem meglepő tehát, hogy a néhány éve új helyszínen újjáalakult Vidám Színpad előadásai rendre teltházasok. A SztárKarcok adásában a Götz Anna-Böröndi Tamás művész házaspárt faggatja Bizse Ferenc színházi kulisszatitkokról, sikerről és megpróbáltatásokról szerdán este 8-tól. a Karc FM-en.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Haraszti Gyulával.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Csüngőhasú malac, szakállas agáma, szurikáta, kígyó. Csak néhány állat azok közül, melyeket megsimogathatott a vendég, miközben egy kávét kortyolt. És hogy miért a múlt idő? Merthogy pár napja felfüggesztették ennek a kávézónak a működését sorozatos szabálysértések miatt. Hogy milyen hibákat követtek el? A vadállatokra milyen hatással van az emberi simogatás? Kiderül a Spájz csütörtöki adásából. Szó lesz még a hazai könnyűzenei oktatás helyzetéről és ellátogatunk a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra. Spájz kilenc órától délig, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Bár látszólag semmi sem történt kedden a jegybanki kamatlábakkal, a Monetáris Tanács mégis tovább ösztönzi a lakossági hitelezést. Gyakorlatilag átvállalja a hosszútávú hitelek kamatkockázatát, és megvásárolja a bankok jelzálogleveleit is, erősítve a pénzintézetek hitelnyújtási kondícióit. A nagyon is változó változatlanság részletiről Virovácz Péter, az ING bank vezető elemzője beszél csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben
13:00 - 14:00
Karcolat
A moldvai csángók földjén, ahol Petrás Mária is született, imádságos harangozással kezdődött a nap, és azzal is ért véget. Azt mondja, tudták, hogy mi a rendje a világnak, mert a Nap, a Hold, a csillagok és mélységes hitük útbaigazította őket. Adventre kiállítása nyílt a Magyar Örökség-díjas Petrás Máriának és leányának, Alinának az E- Galériában. A kerámiaművészekkel csütörtökön 13 órakor a Karcolatban Perjés Klára beszélget hazáról, hitről, nemzetről, művészetről és a gyökerekbe való kapaszkodásról. A műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Nyugat-Európa szinte összes országában bizonytalanok a kormányok, a posztmodern világban a liberális demokrácia felfogása odáig vezetett, hogy szinte képtelenség stabil kormánykoalíciókat felépíteni. Válságnak, kortünetnek tekinthető-e a jelenség, vagy csak a józan ész pillanatnyi kihagyása? A Horizont vendége Feledy Botond külpolitikai elemző. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A Zithe Random nevű formáció Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián citerás improvizációival varázsolja el a közönséget. A jazz, a népzene, a kortárs zene és könnyűzenei stílusok spontán keveredése, érdekes fúziót hoz létre, melyben a pillanat teremti meg a harmóniát. Koncertjeiken népzenei dallamok, ősi sámánisztikus rítusok, de még a citerától idegennek tűnő blues körök is megszólalnak előadásukban. Bizse Ferenc FolKarc című műsorának főszereplője a Zithe Random csütörtökön este 8-tól a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Már a gumiabroncs-szerelőket is elérte a munkaerőhiány, ezért sok szervízben drágább a téli gumi csere. Mi várható a hazai munkaerőpiacon, melyek a hiányszakmák, miért erősödik a fluktuáció és hogyan orvosolható? Országszerte nyugdíjasok ezrei kaptak értesítést arról, hogy heteken belül elektronikus jegyrendszert vezetnek be az utazási társaságok. A Spájz pénteki adásában utánajárunk, mi igaz ebből. És bemutatjuk az UNICEF a HelpApp nevű mobilalkalmazását, amelyben a gyerekek online kérhetnek segítséget bántalmazás esetén. Várja önöket a szerkesztő, Emesz Lilla.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Ne bízzuk a megbékélést a politikusokra, hanem a magánemberekre - jelentette ki Surján László a Charta XXI. Mozgalom által a román-magyar viszonyról rendezett aradi konferencián. „Egy vérből” - nyilvános kerekasztal-beszélgetést szervezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács november 21-én a kolozsvári Bocskai-házban. A kárpát-medencei magyarság összetartozásáról szóló beszélgetésen részt vett Bayer Zsolt és György Attila író, közíró is. Román-magyar konferenciát tartottak Nagyváradon is a Városházán az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. Sándor Krisztina ügyvezető elnök nyilatkozott az ott elhangzott dilemmákról a Magyar hangoknak. Várja önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Embernek lenni a legfontosabb a mai világban, abból lehet ugyanis építkezni bármilyen munkát is végzünk. Ezt vallja Heinczinger Mika, a Misztrál egyik tagja, aki Égigézők címmel készített szóló lemezt. A pénteki Karcolatban szó lesz arról, hogy mit jelent eget igézni, de leginkább az életéről, az élethez való hozzáállásáról mesél Heinczinger Mika. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Varga Flóra 13 órától és az ismétlésben, 22 órától.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
40 075 km, 1550 nap, 46 ország, 2×2 kerék, 2 fiatal, 1 nászút és az élményekből, tapasztalatokból megjelent első könyv, Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból. A Törzsutas legújabb adásában praktikus jótanácsokat kaphatnak azok, akik épp egy nagy utazást terveznek és színes történetek is előkerülnek Zárug Zita és Harkányi Árpád földkerülő útjáról. Törzsutas pénteken három órától, az idegenvezetőjük Back Réka.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Két új monetáris eszköz bevezetését jelentette be a Magyar Nemzeti Bank, az intézkedések csökkenthetik a hitelkamatokat és hosszú lejáratú állampapírok hozamát is. A laza monetáris politika ugyanakkor nyomást gyakorol a forintra. A Trendmutatóban Pleschinger Gyulát, az MKB Bank igazgatóját kérdezzük az MNB lépéseinek hatásairól a forint és a hitelek piacán. Pénteken a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente, szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés vasárnap 6 órától.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Bass Loco, Harakyru Band, Hendrix Project; többek között ezen nagyszerű formációk oszlopos tagja Tomor Barnabás. Nemrégiben jelent meg az egyéni, jól felismerhető stílussal rendelkező basszusgitáros új albuma, a „Live at A38”, melyen különböző zenekari felállásokban, elsősorban jazz-rock, funky és blues orientáltságú dalokat hallhatunk, bemutatva Barnabás sokoldalúságát. Mostanság a Hendrix Project-el koncertezik legaktívabban, hiszen a zseniális amerikai gitáros -Jimi Hendrix- idén ünnepelné 75-ik születésnapját. Gáspár Károly a JazzKarc november 24-i, este nyolc órától induló adásában Tomor Barnabást, és friss lemezének három kiváló dalát mutatja be kedves hallgatóinknak!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Magyarországon körülbelül 200 ezer ember szenved a pikkelysömörtől. A bőrbetegséget bárki elkaphatja, ezért az Otthon műsorában egy bőrgyógyásszal beszélgetünk róla. Emellett szó lesz majd arról is, hogy hogyan segíthet a zeneterápia, a magatartászavaros, szorongó gyerekeknek. Egy családterapeuta pedig elárulja, hogy milyen problémákat okozat a párkapcsolatokban az, hogy felcserélődtek és összemosódtak a női-férfi szerepek a világban. A válaszokkal szombaton reggel 6-tól 9-ig várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Kulturális magazinműsor “Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
"Nem várhatnak igazságot,csak megtorlást!" - idézte a korabeli igazságügy minisztert, a szociáldemokrata Riesz Istvánt "Katonák a népbíróságok előtt" című előadásában Szakály Sándor. A Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójával arról is beszélgetünk, hogyan kreáltak utólag jogszabályokat. Sőt, az is előfordult, hogy a kommunista Kossa István előbb tanúvallomást tett, majd átült a bírói pulpitusra. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
A paraszti társadalom évtizedekig folytatta ellenállását saját eszközeivel a kommunista diktatúra ellen. Az pedig a magyar vidék szürkeállományának dicsérete, hogy a kollektivizálás ellenére el tudta látni az országot. Ö. Kovács József történészt Vass István Zoltán kérdezi a Kódexben szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Befejeződött a rövidpályás gyorskorcsolyázók négy állomásból álló világkupa sorozata, amely után válogatottunk maximális létszámmal, 10 fővel vehet részt a jövő februári téli olimpián. Az Előnyszabályban hallhatják a kvótát szerzett versenyzőinket és a szakvezetőket. Baji Balázs a Budapesti Honvédba igazolt. A világbajnoki bronzérmes gátfutó elmondja, mi áll klubváltásának hátterében. Műsorunkban szólunk még a Magyar Labdarúgás Napjáról és folytatjuk a múltidézést a 90 éves magyar jégkorongsport történetéből.Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
A Fidesz kérésére december elsejéig meghosszabbította a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció határidejét a kormány - a döntésről és a migráció veszélyeiről beszélgetünk Puskás Imrével, a Fidesz szóvivőjével. Váratlan fordulat Németországban: megszakadtak a koalíciós tárgyalások. Mráz Ágostonnal, a Nézőpont Csoport vezetőjével elemezzük a helyzetet. Több, mint 800 ezer embert hurcoltak el a Szovjetunióba kényszermunkára, az ő emléknapjuk november 25-e. Rájuk emlékezünk Menczer Erzsébettel, a Szovjetunióban volt magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének elnökasszonyával. Vasárnap is várja Önöket az Álláspontban a két szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula és Czirják Imre, vasárnap reggel hétkor. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Tömeggyilkos a legvidámabb barakkból. Akár így is összefoglalhatnánk Kádár János életútját. Az egykori pártfőtitkár megítélése még ma is vegyes, életútjának bizonyos szakaszai homályosak. Egy biztos, mindenkit elárult, az elvtársait is, legfőképp persze hazáját, a magyar népet határon innen és túl. A november 28-án, az Uránia moziban bemutatásra kerülő Kádár.kom című dokumentumfilm, ennek az embernek az életútját mutatja be. Belénessy Csaba a Farkasverem szerkesztője Aradi-Beöthy Péter rendezővel és Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága alelnökével beszélget Kádár Jánosról. Farkasverem. A Karc FM történelemórája vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este, szintén kilenckor.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Asztal körül vasárnap! Vendégünk lesz Kuklis Gergely hegedűművész, a Nemzeti Filharmónikusok Zenekar koncertmestere aki a zene mellett verseket is ír! Megnyílt a magyar piaristák jubileumi kiállítása a Vármúzeumban! A rend 400 éves múltjáról és jövőbeni terveiről is hallhatnak a műsorban. Mi is a jóság? Miért várják el a felnőttek, hogy a gyermek mindig jó legyen? Miért és mire jó egy kistesó? Csapody Kinga "beszélgetőkönyvéből" talán még az is kiderül, hogy miért és mire jó egy felnőtt… Várja Önöket 10 és dél között Lányi Adél, Petz Margó és Farkas Beatrix.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Végh Attila költő, filozófus mesél meghatározó filozófiai felismeréseiről, valamint az esszétanulmány, az esszészótár műfajáról és új regényéről A Dunai Lolitáról is. Arany-kori töredék rovatunkban pedig Bese Bernadett és Horváth Máté a KMTG junior hallgatói számolnak be a zsennyei Arany János Alkotótáborban szerzett tapasztalataikról, élményeikről. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Mit tehet az egy tömbben, illetve a szórványban élő délvidéki magyarságért a Magyar Nemzeti Tanács? Erről is beszélgetünk a végrehajtó bizottság tagjával,Paskó Csabával.Ő katolikus pap, Kelebia plébánosa, tanár, karnagy és szakács is. Receptkönyvek szerzője, TV-s főzőműsorok szereplője, de ahogy mondja, a konyhában, a karmesteri pulpituson, a tanári katedrán ő alapvetően mindig pap. Ezért lelki útravalót is kapunk tőle a hamarosan kezdődő Adventre. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Pipás Pista, valódi nevén Rieger Pálné Fődi Viktória a Szeged környéki tanyavilág mitikus figurája volt az 1900-as évek elején. A férfiként élő bérgyilkosnőre 2 gyilkosságot tudtak rábizonyítani, de egyes források szerint akár 30 ember halála is száradhat a lelkén. Halálbüntetést kapott, ám később Horthy kormányzó megkegyelmezett neki. Szántó Georgina beszélget a téma kutatójával. Szó lesz még a boszorkányperekről, és a magyarországi halálbüntetés történetéről is.
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Még mindig nagyon kevés a részmunkaidős lehetőség Magyarországon, mindössze a foglalkoztatottak 5-6%-a dolgozik részmunkaidőben, míg például Hollandiában ez az arány 38-40%, az európai átlag pedig 20%. Miért akad el a részmunkaidő kezdeményezés? Melyek az atipikus foglalkoztatási formák? Mese csecsemőkortól? Napi tizenöt perc felolvasás két év előnyt jelent a kortársakhoz képest. A meseolvasás fontossága is témánk lesz. Múzeumba járni babával is jó! Játékos tárlatvezetésekre hívjuk majd Önöket a Magyar Nemzeti Galériába és ellátogatunk a Vadaskertbe is, ahol 27 éve dogoznak a gyerekek lelki egészségéért. Hétfőn 9.00 órától, várja Önöket Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Újabb pénzügyi forrás nyílik meg az életképes magyar kis- és középvállalkozások előtt. Ezúttal a termékkel, elképzeléssel, netán már piaccal is rendelkező közép-magyarországi cégek.juthatnak tőkéhez és csendestárs befektetőhöz az Irínyi II. Kockázati Tőkealapból. A szeptembertől megnyitott Tőkealap 8 milliárd forintot kínál az Ipar 4.0 -s fejlesztésekhez. A részletekről hétfőn déli fél egykor Csuhaj V. Imre a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Már iskolás korában közvetítette a családi gombfoci mérkőzéseket, de akkor még nem álmodott sportriporteri karrierről, hiszen zenész családból származik, végül a sportra tette fel életét. Milyen élményekkel tért haza egy-egy olimpiáról? Mikor kedvenc csapata van a pályán, hogy tudott pártatlanul tudósítani? A rádió munkatársait bemutató Karcolat sorozat részeként hétfőn egy órától Back Réka Fejér Balázzsal beszélget.
14:00 - 15:00
Periféria
Közeleg a karácsony és vele az ajándékbeszerzés örök kérdései: Hol, mit és mennyiért? Szabad-e, kell-e az informatikai megoldásokat alkalmazni? Mi van ha a megrendelt termék mégsem érkezik meg? Hogyan tudunk reklamálni és hol? és ha már ajándékok: Hány helyen várhatóak okos eszközök, számítógépek, laptopok a fa alá, és mennyi hitelt készülünk erre felvenni? Válaszok az utolsó novemberi Perifériában 27-én hétfőn, 14 órától!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Felnőtt férfi, akinek még mindig az édesanyja főz, érett nő, akinek még mindig a szülők véleménye számít. Egyre több olyan harminc éves van, aki mamahotelben lakik. Mikor kell leválni a szülőkről? Mit tegyünk, ha párunk még mindig a szülei pici gyermeke? Karcátlanok, hétfőn három órától, Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk Palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Már az Amerikai jegybank szerepét betöltő Fed is aggódik a részvénypiacok magas árazása miatt, a legutóbbi jegyzőkönyv szerint több jegybankár is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az értékeltségi szintek magasan vannak, a pénzügyi piacok volatilitása alacsony, így pedig egyensúlytalanságok alakulhatnak ki. Egy hirtelen zuhanás pedig az egész gazdaságra káros hatással lehet. Az Elszámoló vendége Virág Ferenc, a Random Capital elnök-vezérigazgatója. Hétfőn a 18 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente, szerkesztő-műsorvezető. Ismétlés 23 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Ön tudja, hogy kik a Leo-k? Egy nemzetközi karitatív szervezet olyan fiatalokat keres, akik szabadidejükben szívesen segítenek a rászorulókon. Vajon Karácsony közeledtével empatikusabbak, adakozóbbak vagyunk? Erről is beszélünk a keddi Spájzban. A műsorban arról is hallhatnak, hogy miért fontos, hogy a gyermekek higgyenek a Mikulásban, Jézuskában, Angyalkában. Kedden 9 órától Bóna Judit várja Önöket.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Az élet és a család - ezért küzd napi szinten egy kárpátaljai asszony, akit különös életúton át vezetett hivatásához a Jóisten. Egy 10 gyermekes, budai katolikus családból irányította Munkácsra, ahol elérte a szerelem - egy fiatal tanár, a magával ragadó táj és a szerethető emberek képében. A keddi Karcolatban Popovicsné Palojtay Mártával ismerkedhetnek meg, akinek segítségkérő levele 2 éve, a kelet-ukrajnai háború kitörésekor rendkívüli szolidaritásra bírta rá a magyarokat. Várja önöket délután 1 órától és az ismétlésben este 10-től a műsorvezető, Simon-Palov Judit.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
26. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot. Bár 2018 februárjáig még van idő elgondolkodni a pályázaton, érdemes meghallgatni a tavalyi győzteseket, hogy mit is profitáltak az elismerésből. Kedden 14 óra után Kovács Anita műsorában, a Szabad Jegyzésben első kézből kaphat információkat arról, hogy Magyarországon az összeszerelő tevékenységen túl is van élet.
15:00 - 16:00
Partitúra
A Szent Efrém Férfikar nemcsak Magyarország egyik legjobb énekegyüttese, a világban is komoly hírnévnek örvend. Az énekkar művészeti vezetőjét kérdezi kedd délután 3-tól Mohácsi Szilvia az új tagokról és az új repertoárról, valamint év végi koncertjeikről.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A Győri Filharmonikus Zenekar életében kiemelkedő jelentőségű a 2017/2018-as évad, hiszen a jövő év márciusában ünneplik hivatásos zenekarrá válásuk 50. évfordulóját. Ez alkalomból igazi szuperprodukcióval is készülnek a győri Audi Arénában, ahol Bizet: Carmen című operája csendül fel koncertszerű előadásban világhírű operaénekesek, valamint a Nemzeti Énekkar közreműködésével. Főbb szerepekben hallhatjuk Olesya Petrova orosz operaénekest, Pataki Adorjánt, Sebestyén Miklóst, az est karmestere a neves olasz karmester, Attilio Tomasello lesz. A jubileumi évad további izgalmas műhelytitkairól sok zene kíséretében Bizse Ferenc faggatja Berkes Kálmán klarinétművész, karmestert, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetőjét a Hangadó adásában kedden este 8-tól a Karc FM hullámhosszán.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Miért döntött úgy a Budavári Önkormányzat, hogy 1300 darab szén-monoxid jelzőt vásárol a kerületi önkormányzati lakásokba? Veszélyes hulladék-e a kátránypapír és az üveggyapot, kik szállíthatják és hová lehet elhelyezni? Miért szervez a Máltai Szeretetszolgálat önkéntes utánpótlásnevelést? Hogyan zajlik az irányított véradás, és miért fontos, hogy az ünnepek előtt minél többen adjunk vért? Ezekre a kérdésekre keresi a választ szerdán 9 és dél között a Spájzban Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A múlt héten meghalt Stadler József életútja a rendszerváltás korrajza. Az akasztói juhászból lett milliárdos vállalkozó azt használta ki, hogy a kapitalizmus magyarországi hajnalán a szervezett bűnözés és a gazdaság sokszor összefonódott. Vajon a trükközések nélkül is sikeres lett volna? Stadler József életét, üzleteit évekig kutatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, Bezsenyi Tamás kriminológus. Ő lesz a szerdai Kérdőjel vendége, a riporter Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
A napfény íze - növekvő beruházási kedv a napenergia hasznosításának területén. Scherer Zsolt szóvivő elemzi az adatokat. Szó lesz még öko-tudatos ifjúsági mozgalomról, környezetbarát mosógépgyártásról, és arról is, hogy "Bábozd zöldre az otthonod". Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Németországban és Ausztriában is a közelmúltban tartottak parlamenti választásokat, ám míg a berlini kormányalakítási tárgyalások döcögve haladnak, Bécsben úgy tűnik, megállapodásra tud jutni egymással a bevándorlás korlátozására törekvő két alakulat, a Néppárt és a Szabadságpárt. A két ország helyzetéről Kiszelly Zoltán politológust kérdezi a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Tóth Vera hosszú időn át küzdött azért, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől. A bámulatos átváltozás után fantasztikus formának örvend az énekesnő, aki idén is a Budapest Jazz Orchestrával közösen készül ünnepelni a karácsonyt a színpadon. Ezúttal a Kongresszusi Központban varázsolják el a közönséget neves sztárvendégek társaságában. Dalaikat egyedi hangszerelésben hallhatja majd a nagyérdemű, hiszen a Budapest Jazz Orchestra kiegészül a Color Symphonic vonósaival. Az ünnepi koncert apropóján igazi kulisszatitkokra is fény derül Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában, ahol Tóth Vera vendégeskedik szerdán este 8-tól a Karc FM-en.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Haraszti Gyulával.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A jelentős informatikus hiány megszüntetésére több megoldási lehetőség is napvilágot látott az elmúlt hónapokban. Egy budapesti középiskolában már első osztálytól emelt szintű informatikát tanulhatnak az erre nyitott gyerekek, az informatikai fejlesztő karrier start program keretében pedig a korábban teljesen más területen dolgozókat képzik át programozónak. A Spájz műsorában ezeken a tanfolyamokon túl hallhatnak még arról, hogy mióta és hogyan készítenek légifotók alapján térképeket és beszélgetünk arról is, miért van szükség egy férfi példakép díjra. Spájz csütörtökön kilenc órától délig, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Az emberkereskedelmet sokáig csak ifjúsági regények régmúlt történeteiből tudtuk felidézni. De a néhány nappal ezelőtt történt párizsi és brüsszeli zavargások, melyek Európába készülő, de Líbiában ragadt pénzüktől megfosztott migránsok miatt keletkeztek, nem hagy kétséget: ma is vannak vámszedői a bajnak. Az ERGO Európai Regionális Szervezet december 4-én a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében nemzetközi konferenciát rendez az Emberkereskedelem aktuális kérdéseiről. De milyen szervezet is az ERGO? Csütörtökön déli fél egykor a szervezet elnökét, Ékes Ilonát Kovács Anita kérdezi a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Milne Micimackóját Angliában betiltották az óvodákban, mert szerepel benne Malacka, mondván, a disznó pedig a muszlimoknak tisztátalan állat, a mese ezért sérti a muszlim gyerekek érzékenységét. Európa rájött, hogy nem tudja integrálni az üzletszerűen bevándoroltatott muszlim tömeget, ezért – bármily hihetetlen- igazodni próbál hozzájuk, föladja alapértékét, a kereszténységet! – magyarázza Győrfi Károly, az Európa értékrendi válsága, úton a vég felé című könyv szerzője. Az íróval csütörtökön 13 órakor a Karcolatban Perjés Klára beszélget. A műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Zimbabwe elnöke lemondott végül a hatalomról, de teljes sértetlenséget élvez, utódja pedig egyáltalán nem simulékonyságáról ismert. Tarrósy István, a Pécsi Tudományegyetem tanára, az Afrika Központ vezetője ismerteti, milyen lehetőségek állnak Zimbabwe előtt. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A hazai világzenei színtér meghatározó formációja, a Makám zenekar vadonatúj albummal lepte meg a közönséget. Az Ezeregyéjszaka című korongon a mesevilág és a valóság összeér; régi-zenés hangulatok keverednek kortárs jazz elemekkel, keleti ízekkel és fájdalmasan szép népzenei motívumokkal. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában Krulik Zoltán, a Makám vezetője vendégeskedik. Az élő adásban bemutatjuk az Ezeregyéjszaka legütősebb dalait, miközben izgalmas kulisszatitkokra is fény derül csütörtökön este 8-tól a Karc FM hullámhosszán.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
A hazai világzenei színtér meghatározó formációja, a Makám zenekar vadonatúj albummal lepte meg a közönséget. Az Ezeregyéjszaka című korongon a mesevilág és a valóság összeér; régi-zenés hangulatok keverednek kortárs jazz elemekkel, keleti ízekkel és fájdalmasan szép népzenei motívumokkal. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában Krulik Zoltán, a Makám vezetője vendégeskedik. Az élő adásban bemutatjuk az Ezeregyéjszaka legütősebb dalait, miközben izgalmas kulisszatitkokra is fény derül csütörtökön este 8-tól a Karc FM hullámhosszán.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A karácsonyra nemcsak mi, hanem a bűnözők is készülnek. A zsebtolvajok a zsúfolt vásárokban, bevásárlóközpontokban, parkolókban károsíthatnak meg minket, a kiberbűnözők pedig akkor, mikor az interneten vásárolunk. Hogy hogyan óvhatjuk meg az értékeinket - az kiderül a Spájz műsorából, ahol Adventre készülve megtanulunk mézeskalácsot sütni és szaloncukrot készíteni. Pénteken délelőtt 9-től délig várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Nekünk magyaroknak nincs mit ünnepelnünk december 1-én, ezt kellene tudomásul venniük a román barátainknak – erősítette meg a Magyar hangoknak Kelemen Hunor RMDSZ elnök nyilatkozatát Vincze Lóránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke. Erről és más, a magyar kisebbséget érintő aktuális ügyekről kérdeztük a FUEN elnökét, és Zsigmond Barna Pál volt csíkszeredai magyar főkonzult, a Fidesz határon túli magyar ügyekért felelős igazgatóját is. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Trianon és a magyar felsőoktatás címmel rendez konferenciát a Veritas Történetkutató Intézet az Eötvös József Collégiumban a jövő hét hétfőn. Ez lesz a témája a pénteki Karcolatnak is, amelynek Ujváry Gábor, a Veritas Történetkutató Intézet intézetvezetője, a Horthy-kori Kutatócsoport vezetője lesz a vendége. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: péntek délután egykor; ismétlés: péntek este tízkor.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
A legtöbb országot vagy szeretik az utazók vagy nem, de nehéz olyan embert találni, aki ne imádná Új-Zélandot. Érthető is, hiszen elvarázsolt esőerdők éppúgy vannak, mint hófödte hegycsúcsok, gejzírek. Itt lehet délelőtt strandolni, délután pedig síelni. Ebbe a varázslatos szigetvilágba utazunk pénteken délután három órától. A Törzsutasban Back Réka vendége Kisgyörgy Éva vagy ahogy talán többen ismerik, Travellina.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A klarinét lágy, ugyanakkor karakteres hangja fontos részét képezi a jazz muzsikának. Hazai mesterei közül az egyik legkiválóbb Fritz József, aki koncertjei és lemezei által, immáron több mint két évtizede okoz örömet itthon és külföldön a műfaj szerelmeseinek. Új, nagyszerű albumán, a „Mountain Walking”-on örökzöld jazz melódiákat hallhatunk, friss, rendkívül igényes és szórakoztató előadásmódban, melyen fantasztikus partnerei Gyárfás „Gyafi” István gitáros, és Sárkány Sándor bőgős voltak. A JazzKarc december 1-i, 20:00 órától kezdődő adásának menüje: kellemes, kötetlen beszélgetés Fritz Józseffel, és négy kiváló dal lemezéről. Aki felszolgálja Önöknek: a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly.
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A legtöbb országot vagy szeretik az utazók vagy nem, de nehéz olyan embert találni, aki ne imádná Új-Zélandot. Érthető is, hiszen elvarázsolt esőerdők éppúgy vannak, mint hófödte hegycsúcsok, gejzírek. Itt lehet délelőtt strandolni, délután pedig síelni. Ebbe a varázslatos szigetvilágba utazunk pénteken délután három órától. A Törzsutasban Back Réka vendége Kisgyörgy Éva vagy ahogy talán többen ismerik, Travellina.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Trianon és a magyar felsőoktatás címmel rendez konferenciát a Veritas Történetkutató Intézet az Eötvös József Collégiumban a jövő hét hétfőn. Ez lesz a témája a pénteki Karcolatnak is, amelynek Ujváry Gábor, a Veritas Történetkutató Intézet intézetvezetője, a Horthy-kori Kutatócsoport vezetője lesz a vendége. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: péntek délután egykor; ismétlés: péntek este tízkor.
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Bass Loco, Harakyru Band, Hendrix Project; többek között ezen nagyszerű formációk oszlopos tagja Tomor Barnabás. Nemrégiben jelent meg az egyéni, jól felismerhető stílussal rendelkező basszusgitáros új albuma, a „Live at A38”, melyen különböző zenekari felállásokban, elsősorban jazz-rock, funky és blues orientáltságú dalokat hallhatunk, bemutatva Barnabás sokoldalúságát. Mostanság a Hendrix Project-el koncertezik legaktívabban, hiszen a zseniális amerikai gitáros -Jimi Hendrix- idén ünnepelné 75-ik születésnapját. Gáspár Károly a JazzKarc november 24-i, este nyolc órától induló adásában Tomor Barnabást, és friss lemezének három kiváló dalát mutatja be kedves hallgatóinknak!
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Mi is készülünk az Adventre. Egy katolikus pappal beszélgetünk majd arról, hogy milyen legyen a megszentelt várakozás időszaka. Emellett készítünk majd adventi koszorút és adventi naptárt, Auguszt Olga cukrászmester lánya pedig elárulja a tökéletes mézeskalács receptjét. Ha kíváncsiak rá, hogy hogyan készül, akkor tartsanak velünk szombat reggel 6-tól 9-ig! Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Rákosi harca a párton belüli vezetésért. Páter Kiss Szaléz vértanúsága. „Keressünk egy katonailag felmutatható ügyet.” Ki lesz a főnök , Péter Gábor vagy Pálfi György? Minderről beszélgetünk Ötvös István történésszel. A Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja a Veritas Történetkutató Intézet konferenciáján arról is szólt,hogyan menekítették ki az amerikaiak Pfeiffer Zoltán politikust. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
Nemzedékek váltják egymást, új gyerekcsoportok érkeznek, a régi ismerősök lettek idősebbek, rég látott pedagógusok jönnek újabb diákjaikkal. Így nézett ki több évtized a szentendrei Skanzenben. Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógust Vass István Zoltán kérdezi a Kódexben, szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Rangadót játszanak szombaton a labdarúgó NB I-ben. A tabella második helyén álló Ferencváros a listavezető Videotont fogadja. Az Előnyszabályban a zöld-fehérek kapusa, Dibusz Dénes latolgatja az esélyeket. A magyar női kézilabda válogatott Norvégia ellen kezdi meg világbajnoki szereplését. Játékosaink mellett a szövetségi kapitány is beszél várakozásairól a németországi torna előtt. Műsorunkban hallhatják még a Szentkirályi Tehetségprogram nyerteseit, egy most megjelent könyv apropóján pedig szó lesz az olasz futball történetéről. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Nettó
Az alacsony kamatszint, a növekvő reálbérek és a közelgő ünnep is forgalmat generál a hitelpiacon” - mondja Nettó című műsorunkban Binder István. Az MNB felügyeleti szóvivője rámutat: hitel felvétele előtt legfontosabb a tájékozódás, célszerű a konstrukciókat összehasonlítani. A hazai játékpiacon az eladások fele karácsony előtt realizálódik, ezt már Gyaraki József mondja. A játékkereskedők egyesületének alelnöke rámutat: nemzetközi összevetésben kiemelkedően magas a tudományos, a logikai, a memória és társasjátékok fogyása. A szombaton öt órakor kezdődő Nettóban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
Zimbabwe elnöke lemondott végül a hatalomról, de teljes sértetlenséget élvez, utódja pedig egyáltalán nem simulékonyságáról ismert. Tarrósy István, a Pécsi Tudományegyetem tanára, az Afrika Központ vezetője ismerteti, milyen lehetőségek állnak Zimbabwe előtt. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Nemzedékek váltják egymást, új gyerekcsoportok érkeznek, a régi ismerősök lettek idősebbek, rég látott pedagógusok jönnek újabb diákjaikkal. Így nézett ki több évtized a szentendrei Skanzenben. Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógust Vass István Zoltán kérdezi a Kódexben, szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Rákosi harca a párton belüli vezetésért. Páter Kiss Szaléz vértanúsága. „Keressünk egy katonailag felmutatható ügyet.” Ki lesz a főnök , Péter Gábor vagy Pálfi György? Minderről beszélgetünk Ötvös István történésszel. A Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja a Veritas Történetkutató Intézet konferenciáján arról is szólt,hogyan menekítették ki az amerikaiak Pfeiffer Zoltán politikust. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Rangadót játszanak szombaton a labdarúgó NB I-ben. A tabella második helyén álló Ferencváros a listavezető Videotont fogadja. Az Előnyszabályban a zöld-fehérek kapusa, Dibusz Dénes latolgatja az esélyeket. A magyar női kézilabda válogatott Norvégia ellen kezdi meg világbajnoki szereplését. Játékosaink mellett a szövetségi kapitány is beszél várakozásairól a németországi torna előtt. Műsorunkban hallhatják még a Szentkirályi Tehetségprogram nyerteseit, egy most megjelent könyv apropóján pedig szó lesz az olasz futball történetéről. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Budapestre látogatott a kínai miniszterelnök, Kína és 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi csúcstalálkozójára. Közben Brüsszelt egyre jobban zavarja a keletiek és az ázsiai nagyhatalom együttműködése. Matura Tamás Kína-szakértővel, a Corvinus Egyetem oktatójával beszélgetünk. A Jobbik keresi a szövetségeseit a liberálisok között, de nem találja. Az MSZP megállapodna Gyurcsányékkal, de nem tud. Az ellenzék állapotát Boros Bánk Leventével, a Médianéző igazgatójával elemezzük. Mi volt a jelentősége a kiegyezésnek, és lehet-e bármilyen analógiát találni a százötven évvel ezelőtti esemény és a mai történések között. Erről készítünk interjút Swartzvölder Ádám történésszel, a Veritas Intézet kutatójával. Vasárnap reggel hétkor várja Önöket az Álláspontban, a Karc FM heti közéleti magazinjában Czirják Imre és Haraszti Gyula. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 12:00
Asztal Körül
Már Budapesten is zajlanak a Debrecenben oly sikeres "Szólj be a papnak" programsorozat rendezvényei. A "kocsmai evangelizáció" ötletéről, történetéről beszélgetünk az Asztal körül műsorában. A Tenyérnyi Gyerekek Alapítvány a koraszülött gyermekek megsegítését tűzték ki célul - feladataikról, nehézségeikről és örömeikről is hallhatnak vasárnap. A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, s ez a nap a gyermekek által annyira várt Mikulás-ünnep is. Adásunk utolsó részében egy - az ünnephez kötődő - gyermekkönyvről beszélgetünk, és a csizmákba illő ajándékokat készítünk. Várja Önöket 10-től délig Petz Margó, Gál Mónika és Farkas Beatrix.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Csabai Márk új regényéről, a Határtalanokról tudhatnak meg érdekességeket. Arany-kori töredék rovatunkban pedig dr. Sipos Lajos irodalomtörténész professzorral beszélgetünk Babits Mihály Arany Jánoshoz írt verséról. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
A héten Franciaországban nagy tiltakozó tüntetést tartottak , mert az államtanács úgy rendelkezett , hogy el kell távolítani a keresztet II. János Pál pápa emlékművéről. Szerencsés Károly mintha előre látta volna,hogy az ottani polgárok talán megmakacsolják magukat. A történész szerint Bretagne –ban nehéz emberek élnek. S talán megirtóznak attól a romboló hadjárattól,amely országukban és Európában folyik a hagyomány,érték,szabadság ellen. Mert a kereszt elleni merénylet a szabadság elleni merénylettel azonos. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
17:00 - 18:00
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Nekünk magyaroknak nincs mit ünnepelnünk december 1-én, ezt kellene tudomásul venniük a román barátainknak – erősítette meg a Magyar hangoknak Kelemen Hunor RMDSZ elnök nyilatkozatát Vincze Lóránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke. Erről és más, a magyar kisebbséget érintő aktuális ügyekről kérdeztük a FUEN elnökét, és Zsigmond Barna Pál volt csíkszeredai magyar főkonzult, a Fidesz határon túli magyar ügyekért felelős igazgatóját is. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Budapestre látogatott a kínai miniszterelnök, Kína és 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi csúcstalálkozójára. Közben Brüsszelt egyre jobban zavarja a keletiek és az ázsiai nagyhatalom együttműködése. Matura Tamás Kína-szakértővel, a Corvinus Egyetem oktatójával beszélgetünk. A Jobbik keresi a szövetségeseit a liberálisok között, de nem találja. Az MSZP megállapodna Gyurcsányékkal, de nem tud. Az ellenzék állapotát Boros Bánk Leventével, a Médianéző igazgatójával elemezzük. Mi volt a jelentősége a kiegyezésnek, és lehet-e bármilyen analógiát találni a százötven évvel ezelőtti esemény és a mai történések között. Erről készítünk interjút Swartzvölder Ádám történésszel, a Veritas Intézet kutatójával. Vasárnap reggel hétkor várja Önöket az Álláspontban, a Karc FM heti közéleti magazinjában Czirják Imre és Haraszti Gyula. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
A héten Franciaországban nagy tiltakozó tüntetést tartottak , mert az államtanács úgy rendelkezett , hogy el kell távolítani a keresztet II. János Pál pápa emlékművéről. Szerencsés Károly mintha előre látta volna,hogy az ottani polgárok talán megmakacsolják magukat. A történész szerint Bretagne –ban nehéz emberek élnek. S talán megirtóznak attól a romboló hadjárattól,amely országukban és Európában folyik a hagyomány,érték,szabadság ellen. Mert a kereszt elleni merénylet a szabadság elleni merénylettel azonos. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Súlyos betegségek hátterében állhat a levegőt szennyező illegális hulladékégetés. A kályhákba, kandallókba bedobált hulladék kilométeres körzetben tudja elszennyezni a levegőt. A legfrissebb légszennyezettségi adatokról és az utakon egyre másra megjelenő elektromos autók hatásáról is beszélget vendégével a hétfői Spájzban Emesz Lilla. Szó lesz arról is, hogy a hamis termékek kiszorítása az egész társadalom felelőssége, azonban csábító áruk még mindig sok fogyasztó számára vonzó, de patkánymérget és mérgező ragasztóanyagokat is tartalmazhatnak ezek a cikkek. S hogy mi történik egy hajókonyhán, erről is hallhatnak délelőtti magazinműsorunkban.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A blockchain technológia ugyanúgy megváltoztatja az életünket, mint ahogy azt az internet megváltoztatta. 2017 november 22 -én Budapesten megtartották az első magyar Blockchain, más szóval Blokklánc konferenciát. A rendezvényre minden jegy elkelt. Az eseményen Kb. 5-600 , 20 és 40 év közötti érdeklődő jelent meg. Igazolva a megállapítást, valóban szintet vált az internetes technológia. De mi is az a Blokklánc, miért rajta keresztül küldik a digitális valutákat, és még sok egyebet? Ha bele akar hallgatni a konferenciába, hétfőn déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben megteheti.
13:00 - 14:00
Karcolat
Egy véletlennek köszönhetően lett újságíró, de megtalálta a helyét ebben a szakmában. Kezdetekkor rögtön bedobták a mélyvízbe, élő adásban kellett felolvasnia a híreket, angolul. Később tudósította a BBC, a CNN nézőit az őszödi beszéd kapcsán Magyarországon kialakult helyzetről. Több éves képernyőzés után váltott, most a Karc FM-en mondja az angol nyelvű híreket. A rádió munkatársait bemutató Karcolat sorozat részeként hétfőn egy órától Back Réka Erdélyi Ákossal beszélget.
14:00 - 15:00
Periféria
Futótűzként terjed a videó, amelyben a paypassos bankkártyák veszélyeire és az azokkal kapcsolatos tévhitekre hívják fel a polgárok figyelmét! Vajon tényleg biztonságban vagyunk ezekkel az adventi forgatagokban is, és mi a helyzet a villamossal, metróval és egyéb zsúfoltságig megtelt helyszínekkel? Erről, és az informatika legfrissebb vívmányairól, legérdekesebb fejlesztéseiről is hallhatnak a Perifériában, a Karc FM informatikai műsorában hétfőn 14 órától.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
A szomszédos szobában romantikázó párokra, a gyerekzsivajra vagy a ricsajozó társaságokra érkezik a szállodákban a legtöbb panasz. És főként a nők kekeckednek. A gyengébbik nem tagjai valóban kényesebbek? Egy férfi nem húzza a száját, ha picit koszos villával kell ennie és sem egy pók, sem egy béka láttán nem fogja el az undor? A nők vagy a férfiak finnyásabbak, kényeskedőbbek? Karcátlanok hétfőn három órától Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk Palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A blockchain technológia ugyanúgy megváltoztatja az életünket, mint ahogy azt az internet megváltoztatta. 2017 november 22 -én Budapesten megtartották az első magyar Blockchain, más szóval Blokklánc konferenciát. A rendezvényre minden jegy elkelt. Az eseményen Kb. 5-600 , 20 és 40 év közötti érdeklődő jelent meg. Igazolva a megállapítást, valóban szintet vált az internetes technológia. De mi is az a Blokklánc, miért rajta keresztül küldik a digitális valutákat, és még sok egyebet? Ha bele akar hallgatni a konferenciába, hétfőn déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben megteheti.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Egy véletlennek köszönhetően lett újságíró, de megtalálta a helyét ebben a szakmában. Kezdetekkor rögtön bedobták a mélyvízbe, élő adásban kellett felolvasnia a híreket, angolul. Később tudósította a BBC, a CNN nézőit az őszödi beszéd kapcsán Magyarországon kialakult helyzetről. Több éves képernyőzés után váltott, most a Karc FM-en mondja az angol nyelvű híreket. A rádió munkatársait bemutató Karcolat sorozat részeként hétfőn egy órától Back Réka Erdélyi Ákossal beszélget.
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
Futótűzként terjed a videó, amelyben a paypassos bankkártyák veszélyeire és az azokkal kapcsolatos tévhitekre hívják fel a polgárok figyelmét! Vajon tényleg biztonságban vagyunk ezekkel az adventi forgatagokban is, és mi a helyzet a villamossal, metróval és egyéb zsúfoltságig megtelt helyszínekkel? Erről, és az informatika legfrissebb vívmányairól, legérdekesebb fejlesztéseiről is hallhatnak a Perifériában, a Karc FM informatikai műsorában hétfőn 14 órától.
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
A szomszédos szobában romantikázó párokra, a gyerekzsivajra vagy a ricsajozó társaságokra érkezik a szállodákban a legtöbb panasz. És főként a nők kekeckednek. A gyengébbik nem tagjai valóban kényesebbek? Egy férfi nem húzza a száját, ha picit koszos villával kell ennie és sem egy pók, sem egy béka láttán nem fogja el az undor? A nők vagy a férfiak finnyásabbak, kényeskedőbbek? Karcátlanok hétfőn három órától Back Rékával és Németh Gáborral.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, a szabadság korlátozása. Hogy létezik, az azt jelenti, hogy Európában, a XXI. században a rabszolgaság tovább él. Az emberkereskedelem áldozatainak száma évente több százezerre tehető. A leendő sértettek köztünk élnek, akik lehet, hogy egy kis odafigyeléssel akár meg is menekülhetnének. A Spájzban Önök is megismerhetik ezt a problémát Magyarországra vetítve. Aztán a délelőtt folyamán a szó lesz még a kristályokról is, melyekhez számos hagyomány, testi-lelki gyógyhatás kapcsolódik. Kedden 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Miért lépett éppen most a nyilvánosság elé Soros György, miért éppen most fogalmazta meg nyíltan kormányellenes nézeteit amerikai spekuláns? - erről kérdezi a keddi Kérdőjelben Deák Dánielt, a Nézőpont Intézet elemzőjét Czirják Imre. Adás: kedden délután fél egykor; ismétlés: kedden este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Igazi művészcsaládból származik. Édesanyja festőművész volt, két testvére szobrász illetve színész. Ő is az lett, 1970-ben végzett a főiskolán. Sokáig vidéken játszott, de az emberek filmekből, tv-játékokból jól ismerhették. Tizenöt éve a Nemzeti Színház tagja, legújabb szerepében Willy Lomanként az Ügynök halálában szinte egész eddigi pályafutását összegzi. A Nemzet Művésze, Kossuth díjas. A keddi Karcolatban Blaskó Péter színművész mesél életéről. Várja Önöket a riporter: Bálint István.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Sok víz folyt le a Dunán a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István gazdasági gondolatainak kifejtése óta. A Hitel, Világ, Stádium munkák alapérzülete azonban ma is munkál a Széchenyi család tagjaiban. Alapítványuk harmadik éve ír ki pályázatot az ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA díj elnyeréséért, a 2017 – es díjakat pénteken adták át. Az eseményről kedden 14 óra illetve az ismétlésben 23 óra után Kovács Anita gazdasági műsora a Szabad Jegyzés is beszámol.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Miért lépett éppen most a nyilvánosság elé Soros György, miért éppen most fogalmazta meg nyíltan kormányellenes nézeteit amerikai spekuláns? - erről kérdezi a keddi Kérdőjelben Deák Dánielt, a Nézőpont Intézet elemzőjét Czirják Imre. Adás: kedden délután fél egykor; ismétlés: kedden este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Az X generáció tagjai a mai kamaszok szülei. Magyarországon ez az a nemzedék, amely a Kádár-korszakban nőtt fel, s akik számára a Nyugat még csak vágyálom volt. Sok tekintetben átmeneti generációról van szó, amely a „nagy 68-asok" után, de még a „hipermodern" Y/Z generációk előtt született. A rendszerváltás idején váltak nagykorúvá, amikor a gyerekkorban megismert világ szabályai hirtelen érvénytelenné váltak, az új világ viszont még kiismerhetetlen volt számukra. Ami a digitális technológiát illeti, ugyan már fiatalon megismerkedtek vele, de a következő generációkhoz képest mindig csak „digitális bevándorlók" maradtak. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában az X generációt képviselő Naszvagyi Tamás énekes színész vendégeskedik, akinek bemutatjuk új dalait és izgalmas generációs látleletet is felvillantunk a hallgatók számára kedden este 8-tól a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Igazi művészcsaládból származik. Édesanyja festőművész volt, két testvére szobrász illetve színész. Ő is az lett, 1970-ben végzett a főiskolán. Sokáig vidéken játszott, de az emberek filmekből, tv-játékokból jól ismerhették. Tizenöt éve a Nemzeti Színház tagja, legújabb szerepében Willy Lomanként az Ügynök halálában szinte egész eddigi pályafutását összegzi. A Nemzet Művésze, Kossuth díjas. A keddi Karcolatban Blaskó Péter színművész mesél életéről. Várja Önöket a riporter: Bálint István.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Sok víz folyt le a Dunán a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István gazdasági gondolatainak kifejtése óta. A Hitel, Világ, Stádium munkák alapérzülete azonban ma is munkál a Széchenyi család tagjaiban. Alapítványuk harmadik éve ír ki pályázatot az ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA díj elnyeréséért, a 2017 – es díjakat pénteken adták át. Az eseményről kedden 14 óra illetve az ismétlésben 23 óra után Kovács Anita gazdasági műsora a Szabad Jegyzés is beszámol.
00:00 - 01:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Az X generáció tagjai a mai kamaszok szülei. Magyarországon ez az a nemzedék, amely a Kádár-korszakban nőtt fel, s akik számára a Nyugat még csak vágyálom volt. Sok tekintetben átmeneti generációról van szó, amely a „nagy 68-asok" után, de még a „hipermodern" Y/Z generációk előtt született. A rendszerváltás idején váltak nagykorúvá, amikor a gyerekkorban megismert világ szabályai hirtelen érvénytelenné váltak, az új világ viszont még kiismerhetetlen volt számukra. Ami a digitális technológiát illeti, ugyan már fiatalon megismerkedtek vele, de a következő generációkhoz képest mindig csak „digitális bevándorlók" maradtak. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában az X generációt képviselő Naszvagyi Tamás énekes színész vendégeskedik, akinek bemutatjuk új dalait és izgalmas generációs látleletet is felvillantunk a hallgatók számára kedden este 8-tól a Karc FM-en.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Miért is alakult úgy, hogy az év vége gyakorlatilag egy megállás nélküli vásárlási szezon? Mire figyeljünk, hogy ne nőjenek fejükre az akciók? Miért is költekezünk túl? Hitelből intézni a karácsonyt? A szerdai Spájzban erről beszélgetünk majd. A pénzügyi tudatosság mellett témánk lesz a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, és december 6-án Szent Miklós legendáját is felidézzük. 9.00 órától várja Önöket Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A pedagógus szakmája hivatás: nem csak generációk felkészültségét, de világlátását és – ami legalább ekkora felelősség – lelki állapotát is meghatározhatja az intézmény, ahol nevelkedik és tanul. Mindenki közös érdeke tehát, hogy a nevelőink, tanáraink számára újra pozitív élmény legyen a tanítás – ebben igyekszik segíteni a Pedagógus Expo 2018 elnevezésű program, amelynek ötletgazdájával, Balatoni Katalin neveléstudományi kutatóval beszélgetek szerdán, Kérdőjel című műsorunkban. Várja Önöket délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
13:00 - 14:00
Karcolat
Nem egyformán reagálunk az élet kihívásaira. Van aki a nehézségeket és tragédiákat sorscsapásként éli meg és nem keres kiutat. Akadnak azonban olyanok is, akik a feladom helyett inkább azt mondják micsoda lehetőség! Ez utóbbira példa egy 70.életévét betöltött ragyogó hölgy, aki mindenben és mindenkiben keresi és meg is találja a jót. Megközelítései, napi rutinja, célkitűzései igencsak figyelemre méltóak. A szerdai Karcolatban 13 illetve az esti ismétlésben 22 óra után Kovács Anita vendége Németh Judit, akit unokája Édesmamának, a legtöbb egykori munkatársa pedig nélkülözhetetlennek tart.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
A Zöld Zónában elhangzik tudósítás a glifozát-frontról, a mezőgazdaság nagy- és kisüzemeinek viszonyáról, arról, hogy milyen szabályokat betartva kiránduljunk védett területen, és hogy milyen a zöld Mikulás? Számít figyelmükre szerdán 14 órától a szerkesztő-műsorvezető: Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Romániában múlt pénteken, a gyulafehérvári nyilatkozat 99. évfordulóján vették kezdetüket Erdély és Románia egyesülésének centenáriumi ünnepségei. Az évforduló alkalmából több erdélyi magyar politikus is leszögezte, hogy a románok nem várhatják el, hogy a magyar kisebbség együtt ünnepeljen velük. A témáról Barabás T. Jánossal, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójával beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A pedagógus szakmája hivatás: nem csak generációk felkészültségét, de világlátását és – ami legalább ekkora felelősség – lelki állapotát is meghatározhatja az intézmény, ahol nevelkedik és tanul. Mindenki közös érdeke tehát, hogy a nevelőink, tanáraink számára újra pozitív élmény legyen a tanítás – ebben igyekszik segíteni a Pedagógus Expo 2018 elnevezésű program, amelynek ötletgazdájával, Balatoni Katalin neveléstudományi kutatóval beszélgetek szerdán, Kérdőjel című műsorunkban. Várja Önöket délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Tunyogi Bernadett tradicionális színész, zenész családból származik. Édesapja, Tunyogi Péter a P. Mobil és a Tunyogi Rock Band énekese volt, aki mellett a rock és a színpadi világ már gyermekkorától kezdve szerves részét képezte életének. Általános iskolás évei alatt a Magyar Rádió Gyermekkórusának és a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának tagja volt. Művészi tevékenysége szerteágazó. Énekesként neves előadókkal dolgozott együtt, mindemellett komoly színházi sikereket tudhat magáénak, melyeket nem csak énekhangjának, hanem drámai vénájának is köszönhet. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában egy sokoldalú művész, Tunyogi Bernadett teszi tiszteletét szerdán este 8-tól a Karc FM-en.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Nem egyformán reagálunk az élet kihívásaira. Van aki a nehézségeket és tragédiákat sorscsapásként éli meg és nem keres kiutat. Akadnak azonban olyanok is, akik a feladom helyett inkább azt mondják micsoda lehetőség! Ez utóbbira példa egy 70.életévét betöltött ragyogó hölgy, aki mindenben és mindenkiben keresi és meg is találja a jót. Megközelítései, napi rutinja, célkitűzései igencsak figyelemre méltóak. A szerdai Karcolatban 13 illetve az esti ismétlésben 22 óra után Kovács Anita vendége Németh Judit, akit unokája Édesmamának, a legtöbb egykori munkatársa pedig nélkülözhetetlennek tart.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
A Zöld Zónában elhangzik tudósítás a glifozát-frontról, a mezőgazdaság nagy- és kisüzemeinek viszonyáról, arról, hogy milyen szabályokat betartva kiránduljunk védett területen, és hogy milyen a zöld Mikulás? Számít figyelmükre szerdán 14 órától a szerkesztő-műsorvezető: Stifner Gábor.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Tunyogi Bernadett tradicionális színész, zenész családból származik. Édesapja, Tunyogi Péter a P. Mobil és a Tunyogi Rock Band énekese volt, aki mellett a rock és a színpadi világ már gyermekkorától kezdve szerves részét képezte életének. Általános iskolás évei alatt a Magyar Rádió Gyermekkórusának és a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának tagja volt. Művészi tevékenysége szerteágazó. Énekesként neves előadókkal dolgozott együtt, mindemellett komoly színházi sikereket tudhat magáénak, melyeket nem csak énekhangjának, hanem drámai vénájának is köszönhet. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában egy sokoldalú művész, Tunyogi Bernadett teszi tiszteletét szerdán este 8-tól a Karc FM-en.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Minden tizedik autós jelenleg is farkasszemet néz egy olyan jelzőfénnyel, ami valamilyen hibára utal, derül ki egy felmérésből. Mennyire ismerjük azt az autót, aminek nap mint nap a volánja mögé ülünk? A Spájz csütörtöki adásában még hallhatnak arról is, hogy a hitelek felvételét ösztönző reklámok és az ajándékvásárlási láz közepette, hogyan lehet környezettudatosan karácsonyozni és megtudhatják azt is, idén mely cégek vehették át a fogyatékosság-barát munkahely díjakat. Spájz csütörtökön kilenc órától, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Vajon hányan tudják, hogy 2005 december 31-e után született gyermeküknek, unokájuknak , kishuguknak vagy unokaöccsüknek van egy számlája 42.500 forinttal és annak éves kamataival a Magyar Államkincstárban? Pedig ezt a számlát élettel, hozamokkal és állami támogatásokkal lehetne megtölteni, feltéve ha aktiválnák, azaz Letétiről Startra változtatnák. További részletek csütörtökön déli fél egykor illetve este fél hétkor a Regiszterben. Kovács Anita vendége Balatoni Ildikó a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese lesz.
13:00 - 14:00
Karcolat
Az Erdély sorozat új albumjában a Mezőséget mutatja be a Holt-tenger tükrében Váradi Péter Pál fotós és Lőwey Lilla szövegszerkesztő. A házas-alkotópáros a szórványmagyarság életét, hagyományvilágát kutatja és azt, hogyan lehet a történelem során újra és újra mindent elveszíteni, mégis mindig talpra állni, ott folytatni, ahol abbahagyták. A Mezőséget a magyarok már elveszítették, mégis, akik nem vándoroltak el, nem olvadtak be a románságba, azok szórványban is csodákra képesek! – mondják a könyv alkotói, akik a bemutatóra meghívták Raffay Ernő történészt is és mindhárman csütörtökön 13 órakor a Karcolatban Perjés Klárával beszélgetnek. A műsort 22 órakor megismételjük.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
93 éves korában meghalt Mihály, az utolsó román király, aki 1947-es trónfosztása ellenére se adta fel egy percre sem a visszatérést. Az elaggott uralkodóról Pataky István, a Magyar Idők marosvásárhelyi tudósítója beszél a Horizont hallgatóinak. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Vajon hányan tudják, hogy 2005 december 31-e után született gyermeküknek, unokájuknak , kishuguknak vagy unokaöccsüknek van egy számlája 42.500 forinttal és annak éves kamataival a Magyar Államkincstárban? Pedig ezt a számlát élettel, hozamokkal és állami támogatásokkal lehetne megtölteni, feltéve ha aktiválnák, azaz Letétiről Startra változtatnák. További részletek csütörtökön déli fél egykor illetve este fél hétkor a Regiszterben. Kovács Anita vendége Balatoni Ildikó a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese lesz.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A Sic Transit Folk Műhely tagjai vallják, hogy a folk, a rock és a néptánc nem csak, hogy jól megfér egymás mellett, hanem együtt egy olyan sajátos egységet alkot, ami különlegessé teszi produkcióikat. A formáció telt házas "Kodály nyomán" címet viselő ősbemutatójának sikerén felbuzdulva, valamint Kodály Zoltán decemberi születésnapjához is igazodva, újból színpadra tűzi tematikus, Kodály-műsorát. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában ízelítőt adunk a "villanygitárokra hangolt" népdalokból, és Kodályról is szó esik, miközben a Sic Transit Folk Műhely tagjai vendégeskednek a stúdióban csütörtökön este 8-tól a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Az Erdély sorozat új albumjában a Mezőséget mutatja be a Holt-tenger tükrében Váradi Péter Pál fotós és Lőwey Lilla szövegszerkesztő. A házas-alkotópáros a szórványmagyarság életét, hagyományvilágát kutatja és azt, hogyan lehet a történelem során újra és újra mindent elveszíteni, mégis mindig talpra állni, ott folytatni, ahol abbahagyták. A Mezőséget a magyarok már elveszítették, mégis, akik nem vándoroltak el, nem olvadtak be a románságba, azok szórványban is csodákra képesek! – mondják a könyv alkotói, akik a bemutatóra meghívták Raffay Ernő történészt is és mindhárman csütörtökön 13 órakor a Karcolatban Perjés Klárával beszélgetnek. A műsort 22 órakor megismételjük.
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
A Sic Transit Folk Műhely tagjai vallják, hogy a folk, a rock és a néptánc nem csak, hogy jól megfér egymás mellett, hanem együtt egy olyan sajátos egységet alkot, ami különlegessé teszi produkcióikat. A formáció telt házas "Kodály nyomán" címet viselő ősbemutatójának sikerén felbuzdulva, valamint Kodály Zoltán decemberi születésnapjához is igazodva, újból színpadra tűzi tematikus, Kodály-műsorát. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában ízelítőt adunk a "villanygitárokra hangolt" népdalokból, és Kodályról is szó esik, miközben a Sic Transit Folk Műhely tagjai vendégeskednek a stúdióban csütörtökön este 8-tól a Karc FM-en.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
300 éves a budapesti Piarista Gimnázium – az intézmény 1717-ben Pest város első középiskolájaként kezdte meg működését, s kiváló művészek, tudósok, politikusok és hazafiak hosszú sorát nevelte ki. Megoldódhat a budapesti parkolási krízis egy nemrég indult ingyenes magyar applikáció segítségével: olyan szállodák és irodaházak garázsaiba is beállhatunk, amelyeket egyébként nem használhatnánk. És „Finn oktatási csodát” valósít meg hazánkban az OTP Fáy András Alapítvány oktatási központja, amely kiváló minősítéssel képzi a gyerekeket pénzügyi, gazdasági, gazdasági ismeretekre. Spájz pénteken 9 és dél között, Petz Margóval.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
13. évfordulójához érkezett a 2004 december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazás, a sebek begyógyítása még sokáig eltart majd. Önálló törvénnyel a román parlament is újra alapíthatja a megszüntetett marosvásárhelyi római katolikus iskolát, e román szenátus elfogadta az erre vonatkozó jogszabály módosítást. Lehet, hogy megépül az 52 km-es autópálya szakasz Marosvásárhely és Aranyosgyéres között. Pénz már lenne, illetve van rá, hogy politikai akarat is lesz-e, meg is épül-e az már más kérdés. Előbb vagy utóbb kiderül. Budafok-Tétényben is adománygyűjtő akciót szervez a Fidelitas a kárpátaljai aknaszlatinai magyar iskola tornatermének megépítéséért, és szintén Budafok-Tétényben készülnek a második Kárpát-medencei borszerződés aláírására is, az előkészületek kormányzati közreműködéssel a végéhez közelednek. A Magyar hangoknak nyilatkozott Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke, Cseke Attila, RMDSZ szenátor, frakcióvezető és Szabolcs Attila, a Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Egy fesztivál, ahol a magyar világutazók találkoznak. Színes történetek, az utazás szeretete, jó hangulat várja azokat, akik ellátogatnak a Járatlan utakon fesztiválra. A Törzsutasban mi így teszünk. Ezen kívül hallhatnak beszélgetést Klein Dávid hegymászóval és hasznos tanácsokkal is szolgálunk, hogy mit kell tennünk akkor, ha lekéssük a repülőgépet vagy elveszítjük a csomagunkat. Törzsutas, pénteken három órától. Az idegenvezetőjük, Back Réka.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Trendmutató
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A hazai vokális jazz egyik legjobbja a bársonyos hangú Gereben Zita. Az énekesnő a mainstream jazz területéről gyakran kirándul a pop muzsika tájaira is, olyannyira, hogy megszületett -a két stílus rendkívül ízléses elegyeként - egyéni, jól felismerhető arculata. Néhány hete látott napvilágot harmadik albuma, „Az én fesztiválom” címmel, melyen 13 magyar nyelvű, saját szerzemény kapcsán újra bizonyítja mennyire sokoldalú és nyitott művész. A JazzKarc december 8-i, 20:00 órától induló adásában Gereben Zitát látja vendégül Gáspár Károly; a műsorban természetesen az új korongról is elhangzik néhány kiváló dal!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
Egy fesztivál, ahol a magyar világutazók találkoznak. Színes történetek, az utazás szeretete, jó hangulat várja azokat, akik ellátogatnak a Járatlan utakon fesztiválra. A Törzsutasban mi így teszünk. Ezen kívül hallhatnak beszélgetést Klein Dávid hegymászóval és hasznos tanácsokkal is szolgálunk, hogy mit kell tennünk akkor, ha lekéssük a repülőgépet vagy elveszítjük a csomagunkat. Törzsutas, pénteken három órától. Az idegenvezetőjük, Back Réka.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
A klarinét lágy, ugyanakkor karakteres hangja fontos részét képezi a jazz muzsikának. Hazai mesterei közül az egyik legkiválóbb Fritz József, aki koncertjei és lemezei által, immáron több mint két évtizede okoz örömet itthon és külföldön a műfaj szerelmeseinek. Új, nagyszerű albumán, a „Mountain Walking”-on örökzöld jazz melódiákat hallhatunk, friss, rendkívül igényes és szórakoztató előadásmódban, melyen fantasztikus partnerei Gyárfás „Gyafi” István gitáros, és Sárkány Sándor bőgős voltak. A JazzKarc december 1-i, 20:00 órától kezdődő adásának menüje: kellemes, kötetlen beszélgetés Fritz Józseffel, és négy kiváló dal lemezéről. Aki felszolgálja Önöknek: a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
A nátha, a megfázás, a köhögés, az influenza, mind-mind a tipikusan téli betegségek közé sorolhatók. Ezek nagy része megelőzhető az egészséges táplálkozással, célzott vitaminokkal, alapos kézmosással, és az illóolajokkal. Hogy melyeket érdemes használnunk, ha az immunrendszerünket akarjuk erősíteni és melyeket akkor, ha már betegek vagyunk, az kiderül az Otthon műsorából. Emellett szó lesz majd arról is, hogy hogyan vigyázzunk az értékeinkre a karácsonyi vásárokban és beszélünk arról is, hogy hogyan készüljünk a gyerekekkel a Jézuska születésére. Szombaton reggel 6-tól 9-ig számít a figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Rácz János történész. Hogyan lett a jó menekült emigráns, a rossz menekült disszidens? Erről is szó volt a Veritas Történetkutató Intézet által az 56-os magyar emigrációról szervezett eszmecserén. Rácz János, az intézet tudományos munkatársa beszélt az emigránsok kor-, nem- , foglalkozás szerinti összetételéről. Valamint arról is, hogyan fogadták őket Ausztriában, Svájcban, Amerikában, de megemlítette azt is, hogy a brit bányász szakszervezetek nem engedték munkába állni a bányásszá átképzett magyar menekülteket. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin lapok műsorában szombaton 11 órától és az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Világkép
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
13:00 - 14:00
Kódex
Ismert újságíró, de nem csak a napi hírfolyamot követi. Előbb tudományos fantasztikus regényekkel lett ismert, majd történelmi regényekre váltott. A Hunyadi család története egyik legkedvesebb témája. Bán Jánost Vass István Zoltán kérdezi a Kódexben szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Továbbjutott a világbajnokságon a magyar női kézilabda válogatott. A szombati Előnyszabályban részletesen elemezzük a csoportkör történéseit, de beszámolunk arról is, hogyan várják a jövő évi téli olimpiát az éremesélyes gyorskorcsolyázó Liu testvérek. Az idén 50 éves magyar Fair Play bizottság ezúttal is díjazta a sportszerű versenyzőket és cselekedeteket: egészen hihetetlen sorsokkal és történetekkel várja önöket szombaton 14 és 17 óra között Fejér Balázs, valamint Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
93 éves korában meghalt Mihály, az utolsó román király, aki 1947-es trónfosztása ellenére se adta fel egy percre sem a visszatérést. Az elaggott uralkodóról Pataky István, a Magyar Idők marosvásárhelyi tudósítója beszél a Horizont hallgatóinak. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Ismert újságíró, de nem csak a napi hírfolyamot követi. Előbb tudományos fantasztikus regényekkel lett ismert, majd történelmi regényekre váltott. A Hunyadi család története egyik legkedvesebb témája. Bán Jánost Vass István Zoltán kérdezi a Kódexben szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Rácz János történész. Hogyan lett a jó menekült emigráns, a rossz menekült disszidens? Erről is szó volt a Veritas Történetkutató Intézet által az 56-os magyar emigrációról szervezett eszmecserén. Rácz János, az intézet tudományos munkatársa beszélt az emigránsok kor-, nem- , foglalkozás szerinti összetételéről. Valamint arról is, hogyan fogadták őket Ausztriában, Svájcban, Amerikában, de megemlítette azt is, hogy a brit bányász szakszervezetek nem engedték munkába állni a bányásszá átképzett magyar menekülteket. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin lapok műsorában szombaton 11 órától és az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Továbbjutott a világbajnokságon a magyar női kézilabda válogatott. A szombati Előnyszabályban részletesen elemezzük a csoportkör történéseit, de beszámolunk arról is, hogyan várják a jövő évi téli olimpiát az éremesélyes gyorskorcsolyázó Liu testvérek. Az idén 50 éves magyar Fair Play bizottság ezúttal is díjazta a sportszerű versenyzőket és cselekedeteket: egészen hihetetlen sorsokkal és történetekkel várja önöket szombaton 14 és 17 óra között Fejér Balázs, valamint Németh Kornél.
06:00 - 06:30
Trendmutató ismétlés
Trendmutató, a Karc FM makrogazdasági -tőkepiaci műsora, amely a globális tendenciáknak a magyar eszközökre gyakorolt hatásait, következményeit vizsgálja.
06:30 - 07:00
Világkép ismétlés
Világkép. A legnagyobbak csak hangosak, de nem feltétlenül fontosak. A világsajtó irányítói több szólamú közbeszédet követelnek – miközben sokszor maguk nyomják el a fősodor tagadóit. Minden szombaton 12.30-kor várja önöket Lovas István heti nemzetközi sajtószemléje, amelyből kiderül, kik az igazi véleményvezérek?
07:00 - 09:00
Álláspont
Ukrajna az oktatási törvény módosításán felül több olyan intézkedést is tervez, amely sérti a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogait – tudtuk meg Németh Zsolttól, a külügyi bizottság elnökétől, akivel beszélgettünk a LIBE bizottság üléséről is. Ismét támadták Magyarországot Brüsszelben. Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját kérdeztük. Vádat emeltek Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen kémkedés és más bűncselekmények miatt, valamint az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozást is megállapított a pártnál. A Jobbik viselt ügyeiről ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal beszélgettünk. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Vasárnap az Asztal körül vendége Edvin Marton világhírű hegedűművész, aki közvetlenül szenteste előtt dupla előadással, igazi ünnepi varázslattal várja a magyar rajongókat. Egy családi könyvet is ajánlunk majd figyelmükbe, ami ugyanúgy leköti a 8-9 éves gyereket, mint a kiskamaszt és szüleiket. A fordulatos, izgalmas regényt követően már az ünnepekre készülünk, konyhánkban gasztroajándék készül.Várja Önöket vasárnap 10.00 és 11.00 óra között Lányi Adél és Farkas Beatrix
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Mezey Katalin életművének főbb állomásairól beszélgetünk, a Kossuth-díjas költő Arany Jánoshoz kötődő első olvasmányélményeiről, valamint az MMA Irodalmi Tagozatának nagyszalontai látogatásáról is mesél. Vasárnap déltől várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
A héten elhunyt kollégánk, Csontos János József Attila-díjas író, költő, a Magyar Idők főmunkatársa. A sors szimfóniája műsorában még beszélgethettünk vele július végén. Beszámolót írt ugyanis a Magyar Időkben Helmut Khol volt német kancellár temetéséről. Rádiónk betelefonálói közül néhányan sírással küszködve köszönték meg ezt az írást. Most ennek az interjúnak a megismétlésével is emlékezünk Csontos Jánosra. Számít figyelmükre Papp Endre „A sors szimfóniája” műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Vasárnap az Asztal körül vendége Edvin Marton világhírű hegedűművész, aki közvetlenül szenteste előtt dupla előadással, igazi ünnepi varázslattal várja a magyar rajongókat. Egy családi könyvet is ajánlunk majd figyelmükbe, ami ugyanúgy leköti a 8-9 éves gyereket, mint a kiskamaszt és szüleiket. A fordulatos, izgalmas regényt követően már az ünnepekre készülünk, konyhánkban gasztroajándék készül.Várja Önöket vasárnap 10.00 és 11.00 óra között Lányi Adél és Farkas Beatrix
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel. Hétfőnként és szerdánként górcső alá vesszük és megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésekről, választásokról, gazdasági megállapodásokról, fegyveres konfliktusokról, terrorcselekményekről –, amelyek ugyan határainkon túl zajlanak, de közvetett vagy közvetlen módon mégis hatással vannak mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
13. évfordulójához érkezett a 2004 december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazás, a sebek begyógyítása még sokáig eltart majd. Önálló törvénnyel a román parlament is újra alapíthatja a megszüntetett marosvásárhelyi római katolikus iskolát, e román szenátus elfogadta az erre vonatkozó jogszabály módosítást. Lehet, hogy megépül az 52 km-es autópálya szakasz Marosvásárhely és Aranyosgyéres között. Pénz már lenne, illetve van rá, hogy politikai akarat is lesz-e, meg is épül-e az már más kérdés. Előbb vagy utóbb kiderül. Budafok-Tétényben is adománygyűjtő akciót szervez a Fidelitas a kárpátaljai aknaszlatinai magyar iskola tornatermének megépítéséért, és szintén Budafok-Tétényben készülnek a második Kárpát-medencei borszerződés aláírására is, az előkészületek kormányzati közreműködéssel a végéhez közelednek. A Magyar hangoknak nyilatkozott Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke, Cseke Attila, RMDSZ szenátor, frakcióvezető és Szabolcs Attila, a Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Ukrajna az oktatási törvény módosításán felül több olyan intézkedést is tervez, amely sérti a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogait – tudtuk meg Németh Zsolttól, a külügyi bizottság elnökétől, akivel beszélgettünk a LIBE bizottság üléséről is. Ismét támadták Magyarországot Brüsszelben. Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját kérdeztük. Vádat emeltek Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen kémkedés és más bűncselekmények miatt, valamint az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozást is megállapított a pártnál. A Jobbik viselt ügyeiről ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal beszélgettünk. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
A héten elhunyt kollégánk, Csontos János József Attila-díjas író, költő, a Magyar Idők főmunkatársa. A sors szimfóniája műsorában még beszélgethettünk vele július végén. Beszámolót írt ugyanis a Magyar Időkben Helmut Khol volt német kancellár temetéséről. Rádiónk betelefonálói közül néhányan sírással küszködve köszönték meg ezt az írást. Most ennek az interjúnak a megismétlésével is emlékezünk Csontos Jánosra. Számít figyelmükre Papp Endre „A sors szimfóniája” műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Közeledik a karácsony. Ilyenkor jobban felerősödik bennünk a segíteni akarás érzése, ezért könnyebben jótékonykodunk. Lehetőségünk pedig van rá bőven. Hívhatunk adományvonalat, adhatunk ajándékokat cipősdobozban, de már működik a Mikulásgyár, és a nagy bevásárlóközpontokban is lehet tartós élelmiszereket venni a rászorulóknak. Vajon kik, mire és kiknek gyűjtenek? Hol, mikor és hogyan tudunk segíteni? A válaszok kiderülnek a Spájz műsorából. Hétfőn délelőtt 9-től délig várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Magyar vállalkozás lett a V4 Startup and Innovation Tour győztese. A november utolsó és december első napján a Várkert Bazárban megtartott nemzetközi versenynek azonban ez csak az egyik örömteli eredménye. Az esemény ráirányította a figyelmet a régió innovatív ötleteire, az azok megvalósítására törekvő startup-okra, a segítő inkubátorokra, akcelerátorokra, a kockázati tőkealapokra, és a pénzüknek jó helyet kereső angyal befektetőkre. Vajon az innovatív ötletek kiemelhetik a duális gazdaság alsó szintjéről a hazai vállalkozásokat? Hétfőn, déli fél egykor Kovács Anita vendége Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap Kezelő vezérigazgatója.
13:00 - 14:00
Karcolat
Volt csapatvezető olyan táborban, ahova nehéz sorsú gyerekek érkeztek pihenni. Ha ideje engedi, kóruspróbára megy, mert feltölti, mikor énekel. Rendszeresen sportol és hatalmas baráti köre mindig számíthat rá. Emesz Lilla, a Karc FM szolgáltató magazin és kulturális műsorainak szerkesztő-műsorvezetője a Karcolatban mesél arról, hogyan lett rádiós és hogy mi a varázsa az élő adásnak. Karcolat hétfőn egy órától, Back Réka vendége Emesz Lilla.
14:00 - 15:00
Periféria
Szupertitkos androidverziók, okos whiskey-csapoló karácsonyra, újabb magyar műhold készül a világűrbe, dollármilliárdos bitcoin tulajdonosok. Csak pár téma az elmúlt hét legérdekesebb informatikai híreiből, újdonságaiból. Ha kíváncsi arra, hogy mi mindent lehet még kihozni az egyesekből és nullákból, hallgassa a Karc FM informatikai műsorát hétfőn 14 órától a 105,9-en!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Hogy átbillenhet-e a karácsony a szeretet ünnepéből a meghittséget nélkülöző ajándékvadászattá? Kell-e minden áron venni valamit, amikor magunk is alkothatunk? No és mit adjon a férfi a nőnek és mit a nő a férfinak? Edénykészlet, takarítógép, mosógép, vagy éppen egy szerszámkészlet? Van ezeknek helye a karácsonyfa alatt? No és mi legyen az ünnepi menü? Kérdések, amelyek talán választ kapnak a Karcátlanokban. Miért csak talán? Beszéljük meg hétfőn, 15 óra után a 105,9 Karc FM-en!
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk Palávert közösen!
18:00 - 18:30
Elszámoló
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Magyar vállalkozás lett a V4 Startup and Innovation Tour győztese. A november utolsó és december első napján a Várkert Bazárban megtartott nemzetközi versenynek azonban ez csak az egyik örömteli eredménye. Az esemény ráirányította a figyelmet a régió innovatív ötleteire, az azok megvalósítására törekvő startup-okra, a segítő inkubátorokra, akcelerátorokra, a kockázati tőkealapokra, és a pénzüknek jó helyet kereső angyal befektetőkre. Vajon az innovatív ötletek kiemelhetik a duális gazdaság alsó szintjéről a hazai vállalkozásokat? Hétfőn, déli fél egykor Kovács Anita vendége Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap Kezelő vezérigazgatója.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Volt csapatvezető olyan táborban, ahova nehéz sorsú gyerekek érkeztek pihenni. Ha ideje engedi, kóruspróbára megy, mert feltölti, mikor énekel. Rendszeresen sportol és hatalmas baráti köre mindig számíthat rá. Emesz Lilla, a Karc FM szolgáltató magazin és kulturális műsorainak szerkesztő-műsorvezetője a Karcolatban mesél arról, hogyan lett rádiós és hogy mi a varázsa az élő adásnak. Karcolat hétfőn egy órától, Back Réka vendége Emesz Lilla.
23:00 - 23:30
Elszámoló ismétlés
Az Elszámoló a Karc FM tőkepiaci műsora, amely meghívott szakértők, elemzők, és a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentje segítségével, a heti tőzsdei eseményeket követve közérthető nyelven magyarázattal szolgál a folyamatokra, rávilágít a hazai értékpapír-piaci lehetőségekre, ismerteti a már jelenlévő, és a jövőbeni potenciális kibocsátókat, áttekintést ad a börze működéséről, de rávilágít a nem szabályozott piac hordozta veszélyekre is. A tőzsde élénkítése érdekében hozott intézkedések is górcső alá kerülnek, ahogy a gyorsjelentésekről és az új kibocsátókról is készül értékelés.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
Szupertitkos androidverziók, okos whiskey-csapoló karácsonyra, újabb magyar műhold készül a világűrbe, dollármilliárdos bitcoin tulajdonosok. Csak pár téma az elmúlt hét legérdekesebb informatikai híreiből, újdonságaiból. Ha kíváncsi arra, hogy mi mindent lehet még kihozni az egyesekből és nullákból, hallgassa a Karc FM informatikai műsorát hétfőn 14 órától a 105,9-en!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Hogy átbillenhet-e a karácsony a szeretet ünnepéből a meghittséget nélkülöző ajándékvadászattá? Kell-e minden áron venni valamit, amikor magunk is alkothatunk? No és mit adjon a férfi a nőnek és mit a nő a férfinak? Edénykészlet, takarítógép, mosógép, vagy éppen egy szerszámkészlet? Van ezeknek helye a karácsonyfa alatt? No és mi legyen az ünnepi menü? Kérdések, amelyek talán választ kapnak a Karcátlanokban. Miért csak talán? Beszéljük meg hétfőn, 15 óra után a 105,9 Karc FM-en!
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Dió, mák, mandula, mogyoró: a karácsonyi menü tele van, tele lehet allergénekkel. Ha kicsi gyermeket nevelünk, figyelnünk kell rá, hogy mi kerül az asztalra. Főleg, ha a pár hónapos kicsi mohó és mindent akar, amit a szülei esznek. Mivel és mikor kezdjük a hozzátáplálást, mit főzzünk a gyerekeknek ünnepekkor? Mit tegyünk, ha megjelentek a csemetén az ételallergia jelei? Egyáltalán mik azok? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a keddi Spájzban. 9 órától Bóna Judit várja Önöket.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Még meg sem választották közös miniszterelnök-jelöltnek máris botladozik Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke. Hétvégén időközi önkormányzati választás volt Solymáron, amelyet mindenki árgus szemmel figyelt a jövő évi országgyűlési választások miatt. Többek között ezek lesznek a mai Kérdőjel témái, amelynek vendége Fodor Csaba politológus, a Nézőpont Intézet ügyvezetője a vendége. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedd délután fél egy, ismétlés: kedd este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Rájuk bízzuk az ügyeinket, jelenünket és jövőnket, de nem ismerjük őket. Rengeteg kritikát, támadást kell elviselniük, de ritkán kapnak esélyt, hogy elmondhassák, hogyan élik meg ezeket. Most itt, a Karcolatban erre teremtünk lehetőséget a politikai élet szereplői számára. Kedden délután 1-től, illetve az ismétlésben, este 10-től Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszél érzésekről, kötelességekről, a parlamenti és a pártéletről, no meg a napi küzdelmekhez erőt adó privát szféráról. Aki pedig faggatja: Simon-Palov Judit. Ha tehetik, tartsanak velünk!
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Az 1milliótól 100 millió forintig terjedő hitelekre gondoló magyar mikro-, kis és közepes vállalkozások, melyek túl kicsik, túl kockázatosak vagy túl rossz térségben működnek ahhoz , hogy a kereskedelmi bankoktól hitelt kapjanak, most hozzájuthatnak a MFB 20 milliárd forintos hitelkeretéhez. Kedden 14 illetve az ismétlésben 23 óra után erről a konstrukcióról is hallhat Kovács Anita műsorában, a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Partitúra
 Élőben!
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Még meg sem választották közös miniszterelnök-jelöltnek máris botladozik Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke. Hétvégén időközi önkormányzati választás volt Solymáron, amelyet mindenki árgus szemmel figyelt a jövő évi országgyűlési választások miatt. Többek között ezek lesznek a mai Kérdőjel témái, amelynek vendége Fodor Csaba politológus, a Nézőpont Intézet ügyvezetője a vendége. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Adás: kedd délután fél egy, ismétlés: kedd este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Varga Ádám, a 30y basszusgitárosa zenei rendezőként nyújt segítséget a Kisesti nevű formáció tagjainak. A srácok nem voltak nagyratörők, csupán elkezdtek dalokat felvenni. Csakhamar azonban belecsöppentek egy ZEN-projektbe, és keresztül-kasul utazták az országot Karancslapujtőtől, Darányig. Az azóta elkészült szerzeményeket bemutatjuk Bizse Ferenc Hangadó című műsorában, ahol a Kisesti tagjai és Varga Ádám teszik tiszteletüket kedden este 8-tól a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Rájuk bízzuk az ügyeinket, jelenünket és jövőnket, de nem ismerjük őket. Rengeteg kritikát, támadást kell elviselniük, de ritkán kapnak esélyt, hogy elmondhassák, hogyan élik meg ezeket. Most itt, a Karcolatban erre teremtünk lehetőséget a politikai élet szereplői számára. Kedden délután 1-től, illetve az ismétlésben, este 10-től Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszél érzésekről, kötelességekről, a parlamenti és a pártéletről, no meg a napi küzdelmekhez erőt adó privát szféráról. Aki pedig faggatja: Simon-Palov Judit. Ha tehetik, tartsanak velünk!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Az 1milliótól 100 millió forintig terjedő hitelekre gondoló magyar mikro-, kis és közepes vállalkozások, melyek túl kicsik, túl kockázatosak vagy túl rossz térségben működnek ahhoz , hogy a kereskedelmi bankoktól hitelt kapjanak, most hozzájuthatnak a MFB 20 milliárd forintos hitelkeretéhez. Kedden 14 illetve az ismétlésben 23 óra után erről a konstrukcióról is hallhat Kovács Anita műsorában, a Szabad Jegyzésben.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Mezey Katalin életművének főbb állomásairól beszélgetünk, a Kossuth-díjas költő Arany Jánoshoz kötődő első olvasmányélményeiről, valamint az MMA Irodalmi Tagozatának nagyszalontai látogatásáról is mesél. Vasárnap déltől várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Varga Ádám, a 30y basszusgitárosa zenei rendezőként nyújt segítséget a Kisesti nevű formáció tagjainak. A srácok nem voltak nagyratörők, csupán elkezdtek dalokat felvenni. Csakhamar azonban belecsöppentek egy ZEN-projektbe, és keresztül-kasul utazták az országot Karancslapujtőtől, Darányig. Az azóta elkészült szerzeményeket bemutatjuk Bizse Ferenc Hangadó című műsorában, ahol a Kisesti tagjai és Varga Ádám teszik tiszteletüket kedden este 8-tól a Karc FM-en.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A szerdai Spájzban a nyugdíj megtakarítások adókedvezményéről és a 2018. januári nyugdíjemelésről hallhatnak. Az évek múlásával sok magyar szülő feledkezik meg arról, hogy gyermeke születésekor egy egyszeri 42.500 forint értékű ajándékot, ú.n. életkezdési támogatást kap/kapott az államtól, ennek kapcsán a Kincstári Start-értékpapírszámláról is szó lesz. December 13 Luca napja, így a boszorkányperek történetéről és hátteréről is beszélgetünk. Sport-motiváció-lemorzsolódás, minden harmadik tizenéves abbahagyja a rendszeres sportolást. Mi lehet a háttérben? És a PICi filmek projektről is hallhatnak majd. 9.00 órától, várja Önöket Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Előretolt helyőrségként, az európai kultúra első bástyájaként, az iszlám tenger világítótornyaként aposztrofálják Izraelt az európai történészek. A vita, amely a zsidó állam fővárosa körül kialakul nem újkeletű – csak most a nyugati világ nagyhatalma tett hitet mellette, ami új helyzetet teremt. Veszprémy László történészt, a Veritas Történetkutató Intézet munkatársát Pelyach Gergely kérdezi a Kérdőjelben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Versenytáncosból lett néptáncos egy véletlennek köszönhetően, ez pedig aztán az egész életévé, a hivatásává vált. Tagja volt a Bartók Táncegyüttesnek és a Magyar Állami Népi Együttesnek, emellett pedig alkotótársává vált az egyik leghíresebb magyar koreográfusnak. Később ketten alapították meg a Csillagszemű Gyermektáncegyüttest, amely 25 éve működik – már felnőtt csoporttal is. A Karcolat vendége szerdán Tímár Böske, táncművész, az együttes művészeti vezetője. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra 13 órától és az ismétlésben, este tíztől!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában a kerítés nem “kapu oldalszárnyakkal,” hanem kerítés. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorunkban a közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, külpolitikai szakértőkkel és elemzőkkel.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Előretolt helyőrségként, az európai kultúra első bástyájaként, az iszlám tenger világítótornyaként aposztrofálják Izraelt az európai történészek. A vita, amely a zsidó állam fővárosa körül kialakul nem újkeletű – csak most a nyugati világ nagyhatalma tett hitet mellette, ami új helyzetet teremt. Veszprémy László történészt, a Veritas Történetkutató Intézet munkatársát Pelyach Gergely kérdezi a Kérdőjelben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A Crystal zenekar egykori énekese, Lajtai Kati jelenleg a Budapest Voices énekegyüttes tagjaként áll rendszeresen a színpadon. A formáció karácsonyi nagykoncerttel zárja az évet a MOM Kulturális Központ színháztermében. A kórus best of programjában olyan népszerű slágerek átiratai hangoznak el, mint az Autó egy szerpentinen, a Gyémánt, a Hajolj bele a hajamba, az Ennyi csak és az Adjon az ég. A részletekről, sok zene kíséretében, Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában számol be Lajtai Kati szerdán este 8-tól a Karc FM-en.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Versenytáncosból lett néptáncos egy véletlennek köszönhetően, ez pedig aztán az egész életévé, a hivatásává vált. Tagja volt a Bartók Táncegyüttesnek és a Magyar Állami Népi Együttesnek, emellett pedig alkotótársává vált az egyik leghíresebb magyar koreográfusnak. Később ketten alapították meg a Csillagszemű Gyermektáncegyüttest, amely 25 éve működik – már felnőtt csoporttal is. A Karcolat vendége szerdán Tímár Böske, táncművész, az együttes művészeti vezetője. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra 13 órától és az ismétlésben, este tíztől!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.